Sotheby s veilt meer dan 1000 items uit Karl Lagerfeld s persoonlijke collectie

Sotheby'sveilt binnenkort meer dan 1000 items uit de persoonlijke collectie van de iconische ontwerper Karl Lagerfeld, als eerbetoon aan zijn invloed op de luxegoederenindustrie. Lagerfeld hielp de industrie opbouwen en internationaliseren en creëerde gedurfde interieurs gedurende zijn hele leven. De veiling, verdeeld over Monaco, Parijs en Keulen, biedt een unieke kans om items te bemachtigen die eigendom waren van deze modelegende en om zijn nalatenschap te vieren.

De veiling bevat items die verschillende aspecten van Lagerfeld'sleven en carrière belichten, waaronder zijn carrière als couturier, verzamelaar, decorateur en fotograaf. Naast mode-items, zoals een selectie van colberts van bekende modehuizen, omvat de veiling ook meubels, kunstwerken en persoonlijke spullen van Lagerfeld zelf. Een hoogtepunt van de veiling zijn de iconische leren Mitaines-handschoenen zonder vingers die Lagerfeld de afgelopen 20 jaar constant droeg, en een selectie van kunstwerken en curiosa die hij tijdens zijn leven verzamelde, waaronder een Jeff Koons Balloon Venus en Tokidoki-poppen.

De veiling belooft een veelvoudige en verrassende presentatie te zijn, die het verhaal vertelt van een unieke persoonlijkheid die de luxemode-industrie heeft gevormd en een blijvende indruk heeft nagelaten. Naast de veiling heeft Sotheby'sook een boek uitgebracht, getiteld 'Karl Lagerfeld: The Spirit of the Moment', dat zijn leven en carrière belicht aan de hand van zijn persoonlijke collectie en interviews met mensen die hem kenden.

De veiling biedt niet alleen een kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen, maar is ook een eerbetoon aan Lagerfeld'sblijvende invloed op de mode- en designwereld. De veiling heeft al veel belangstelling getrokken van over de hele wereld en er worden hoge opbrengsten verwacht voor veel van de items. Verzamelaars en fans van Karl Lagerfeld hebben nu de kans om zijn invloed op de luxemode-industrie te blijven vieren en zijn persoonlijke smaak, leven en carrière te ontdekken.

Karl Lagerfeld was een sleutelfiguur in de luxegoederenindustrie en heeft deze industrie helpen vormgeven zoals we die vandaag kennen. Hij was niet alleen een baanbrekend modeontwerper, maar ook een gepassioneerde verzamelaar van kunst en design, die gedurfde interieurs creëerde die zijn persoonlijke smaak en gevoel voor stijl weerspiegelden.

Zijn liefde voor design omvatte een breed scala aan stijlen en invloeden. Hij was gecharmeerd van het kleurrijke en speelse Italiaanse design van de Memphis-groep in de jaren tachtig, maar ook van de Franse decoratieve kunsten uit de 18e eeuw die hij beschouwde als het ideaal van elegantie en verfijning. Hij beschreef Art Deco uit de jaren 70 als de wortels van 'deze moderniteit waar ik onvermoeibaar naar op zoek ben'. In de laatste twintig jaar van zijn leven omarmde hij het hedendaagse design van figuren als Mark Newson, Martin Szekely en Ronan en Erwan Bouroullec, met wie hij een nieuw futuristisch interieur creëerde. Zijn laatste woning in Louveciennes werd onverwacht ingericht in een Duitse stijl, met meubels ontworpen door Bruno Paul en posters van Duitse reclame uit het begin van de 20e eeuw.

De veiling bij Sotheby'sgeeft een inkijkje in Lagerfeld'spersoonlijke smaak, leven en carrière, en omvat niet alleen meubels en decoratie, maar ook persoonlijke items van de ontwerper. Dit omvat zijn beroemde leren Mitaines-handschoenen, die een vast onderdeel waren van zijn kenmerkende look en die hij de afgelopen 20 jaar constant droeg. Er zijn ook items zoals kommen met de afbeelding van zijn kat Choupette, een Jeff Koons Balloon Venus en Tokidoki-poppen, die getuigen van zijn liefde voor kunst en design.

De veiling biedt niet alleen een kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen, maar is ook een eerbetoon aan Lagerfeld'sblijvende invloed op de mode- en designwereld. Naast de veiling zelf heeft Sotheby'sook een boek uitgebracht, getiteld 'Karl Lagerfeld: The Spirit of the Moment', dat zijn leven en carrière belicht aan de hand van zijn persoonlijke collectie en interviews met mensen die hem kenden. Het boek is een fascinerend portret van een unieke persoonlijkheid en biedt een diepgaande kijk op zijn nalatenschap en invloed.

Al met al biedt de veiling bij Sotheby'seen unieke kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en de blijvende invloed te vieren van een van de meest iconische en invloedrijke ontwerpers van de 20e en 21e eeuw. Lagerfeld heeft de wereld van de luxemode-industrie gevormd en een blijvende erfenis nagelaten, en zijn persoonlijke collectie is een eerbetoon aan zijn unieke smaak en persoonlijklijkheid. De veiling zal naar verwachting veel belangstelling trekken van over de hele wereld en er worden hoge opbrengsten verwacht voor veel van de items. Voor verzamelaars en fans van Karl Lagerfeld biedt deze veiling een unieke kans om zijn persoonlijke smaak, leven en carrière te ontdekken en een stukje geschiedenis in handen te krijgen.

De veiling bij Sotheby'sis niet alleen een eerbetoon aan Karl Lagerfeld, maar ook een viering van zijn blijvende invloed op de mode- en designwereld. Lagerfeld was een iconische ontwerper en persoonlijkheid die de wereld van de luxemode-industrie heeft vormgegeven en een blijvende erfenis heeft nagelaten. Met deze veiling kunnen fans en verzamelaars nu een stukje van zijn nalatenschap in handen krijgen en zijn invloed op de mode- en designwereld blijven vieren.

De veiling omvat een diversiteit aan items die verschillende aspecten van Lagerfeld'sleven en carrière belichten. Naast zijn carrière als couturier, was Lagerfeld ook een gepassioneerde verzamelaar van kunst en design, die gedurfde interieurs creëerde die zijn persoonlijke smaak en gevoel voor stijl weerspiegelden. De veiling omvat daarom niet alleen mode-items, maar ook meubels, kunstwerken en persoonlijke spullen van Lagerfeld zelf.

Al met al biedt de veiling bij Sotheby'seen fascinerende blik op het leven en de nalatenschap van een unieke persoonlijkheid die de luxemode-industrie heeft gevormd en een blijvende indruk heeft nagelaten. De veiling biedt een kans om een stukje geschiedenis in handen te krijgen en Lagerfeld'sinvloed op de mode- en designwereld te blijven vieren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...