La Galerie Bourbon is de nieuwste locatie in Parijs voor high-end evenementen

La Galerie Bourbon is een adembenemend historisch pand, ooit het huis van prinses Marie Isabelle d'Orléans y Borbón, gelegen in het chique 8e arrondissement van Parijs. Het pand straalt de grandeur uit van vervlogen tijden met weelderige details, waaronder kristallen kroonluchters, bladgouden plafonds, verguld lijstwerk en originele parketvloeren.

Vandaag de dag wordt La Galerie Bourbon beheerd als locatie voor exclusieve evenementen door de MOMA Group, eigendom van horecaondernemers Benjamin Patou en Gregory Lentz. Het interieurontwerp, gecreëerd door Axel Huynh, maakt slim gebruik van de historische pracht en voegt moderne, op zwart en witte Op Art geïnspireerde elementen toe, te zien in meubels, tapijten en decoratieve objecten.

De galerij, gevuld met licht, verbindt alle ruimtes en is gedecoreerd met sierlijke kristallen kroonluchters die leiden naar een rookruimte en een bar die treffend geïnspireerd is op een herenclub, met ge-tufte Chesterfield-meubels, koffers en vintage cartografie.

Het hoogtepunt van La Galerie Bourbon zijn de twee weelderige lounges die beschikbaar zijn voor de grootste bijeenkomsten, elk met ruimte voor maximaal 400 gasten voor een cocktailevenement, 200 gasten voor een zittend diner en 120 gasten voor een conferentie. Voor al haar evenementen werkt La Galerie Bourbon samen met twee top-cateraars, Kaspia Réceptions en Kardamome, die een moderne, intelligente en eerlijke aanpak hebben met totaal respect voor de producten en seizoenen in de verwerkingsketen.

Met een totale oppervlakte van ongeveer 320 m² en een ideale ligging op een steenworp afstand van de iconische Arc de Triomphe, is La Galerie Bourbon de perfecte locatie voor spraakmakende evenementen en exclusieve privéfeesten in het hart van Parijs.

La Galerie Bourbon is een populaire keuze geworden voor zakelijke evenementen, cocktailfeesten, bruiloften en andere speciale gelegenheden. Het historische pand biedt een unieke en elegante sfeer die een onvergetelijke ervaring creëert voor de gasten. Het is ook gunstig gelegen nabij enkele van de beste hotels, restaurants en bezienswaardigheden van Parijs, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor zowel lokale als internationale gasten.

Bovendien biedt La Galerie Bourbon haar gasten de mogelijkheid om een beroep te doen op hun eigen team van professionele evenementenplanners, die deskundig advies en ondersteuning bieden bij het organiseren van een perfecte gelegenheid. Het team werkt samen met klanten om hun visie tot leven te brengen en elk detail van het evenement te plannen, van catering tot decoratie en entertainment.

Naast het huren van het pand voor evenementen, biedt La Galerie Bourbon ook een verscheidenheid aan evenementen op maat, waaronder workshops, productlanceringen en modeshows. Het pand kan ook worden gebruikt voor filmopnamen en fotoshoots, waardoor het een populaire keuze is voor creatieve professionals.

La Galerie Bourbon bevindt zich in het chique 8e arrondissement van Parijs, omringd door een breed scala aan faciliteiten en bezienswaardigheden. Hieronder vindt u meer informatie over enkele van de meest opvallende locaties in de buurt, inclusief contactgegevens, url s, telefoonnummers en openingsuren.

Restaurants:

  • Kaspia: een toprestaurant dat bekend staat om zijn kaviaar en visgerechten. Het restaurant biedt een uitgebreid menu met zeevruchten, visgerechten en andere Franse delicatessen. Kaspia is ook een culinaire partner van La Galerie Bourbon en biedt cateringdiensten voor evenementen - www.kaspia.fr - Telefoon: +33 1 47 20 14 56, Adres: 17 Place de la Madeleine, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 12.00 uur tot 15.00 uur en van 19.30 uur tot 23.00 uur.
  • L'Atelier Etoile de Joël Robuchon: een Michelin-sterrenrestaurant van chef-kok Joël Robuchon. Het restaurant biedt innovatieve Franse gerechten in een stijlvolle en eigentijdse sfeer. -  www.joel-robuchon.com, Telefoon: +33 1 42 25 47 47, Adres: 133 Avenue des Champs-Élysées, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 12.00 uur tot 14.30 uur en van 19.00 uur tot 23.00 uur.
  • Le Comptoir de l'Arc: een informeel en ontspannen restaurant dat bekend staat om zijn Franse bistro-gerechten. Het restaurant heeft een gezellige sfeer en biedt een uitgebreide selectie van Franse wijnen - www.comptoirdelarc.fr, Telefoon: +33 1 44 09 85 59, Adres: 1 Rue Balzac, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 12.00 uur tot 14.30 uur en van 19.00 uur tot 23.00 uur.


Bars:

  • Le Bar Long in het Royal Monceau Raffles Hotel: een chique cocktailbar die bekend staat om zijn creatieve cocktails en elegante sfeer. Het barpersoneel bestaat uit enkele van de beste mixologen van Parijs - www.leroyalmonceau.com, Telefoon: +33 1 42 99 88 00, Adres: 37 Avenue Hoche, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 19.00 uur tot 2.00 uur.
  • Le Bar de l'Hôtel: een stijlvolle bar in het gelijknamige hotel dat bekend staat om zijn inventieve cocktails en artistieke sfeer. De bar is populair bij kunstenaars en creatievelingen - www.l-hotel.com, Telefoon: +33 1 44 41 99 00, Adres: 13 Rue des Beaux Arts, 75006 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 18.00 uur tot 2.00 uur.


Accommodaties:

  • Hotel Raphael Paris: een luxe hotel op slechts enkele minuten lopen van La Galerie Bourbon. Het hotel biedt elegante kamers en suites met uitzicht op de Eiffeltoren en de Arc de Triomphe - www.raphael-hotel.com, Telefoon: +33 1 53 23 75 75, Adres: 17 Avenue Kléber, 75116 Parijs, Openingsuren: 24/7 geopend.
  • Royal Monceau Raffles Hotel: een vijfsterrenhotel op slechts een steenworp afstand van La Galerie Bourbon. Het hotel biedt stijlvolle kamers en suites, evenals een spa en fitnesscentrum - www.leroyalmonceau.com, Telefoon: +33 1 42 99 88 00, Adres: 37 Avenue Hoche, 75008 Parijs, Openingsuren: 24/7 geopend.


Bezienswaardigheden:

  • Arc de Triomphe: een iconische triomfboog gelegen aan het einde van de Champs-Élysées, op slechts een steenworp afstand van La Galerie Bourbon - www.paris-arc-de-triomphe.fr, Telefoon: +33 1 55 37 73 77, Adres: Place Charles de Gaulle, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur.
  • Grand Palais: een historisch monument dat bekend staat om zijn prachtige architectuur en tal van kunsttentoonstellingen - www.grandpalais.fr, Telefoon: +33 1 44 13 17 17, Adres: 3 Avenue du Général Eisenhower, 75008 Parijs, Openingsuren: Dagelijks geopend van 10.00 uur tot 20.00 uur.
  • Avenue des Champs-Élysées: - www.champselysees-paris.com, Adres: Avenue des Champs-Élysées, 75008 Parijs, Openingsuren: Altijd geopend.


La Galerie Bourbon zelf biedt haar gasten ook een breed scala aan diensten en faciliteiten, waaronder:

  • Evenementenplanning: La Galerie Bourbon heeft een team van professionele evenementenplanners die deskundig advies en ondersteuning bieden bij het organiseren van elk evenement. Contactgegevens: Telefoon: +33 6 58 20 28 05, E-mail: events@lagaleriebourbon.com
  • Catering: La Galerie Bourbon werkt samen met top-cateraars Kaspia Réceptions en Kardamome voor culinaire diensten voor evenementen. Contactgegevens: Kaspia Réceptions - Telefoon: +33 1 47 20 14 56, E-mail: kaspia-receptions@kaspia.fr; Kardamome - Telefoon: +33 1 48 07 10 01, E-mail: contact@kardamome.fr
  • Locatieverhuur: La Galerie Bourbon is beschikbaar voor verhuur voor exclusieve evenementen. Contactgegevens: Telefoon: +33 6 58 20 28 05, E-mail: events@lagaleriebourbon.com
  • Workshops: La Galerie Bourbon organiseert op maat gemaakte workshops voor evenementen, variërend van kookworkshops tot bloemschikken en kunstworkshops. Contactgegevens: Telefoon: +33 6 58 20 28 05, E-mail: events@lagaleriebourbon.com
     

La Galerie Bourbon biedt haar gasten een breed scala aan diensten en faciliteiten die perfect passen bij de stijlvolle en elegante sfeer van het pand. Of het nu gaat om het plannen van een evenement, cateringdiensten, locatieverhuur of workshops. La Galerie Bourbon is een van de meest elegante en verfijnde locaties voor exclusieve evenementen in het hart van Parijs. Het pand combineert de grandeur van een vervlogen tijdperk met moderne accenten, waardoor het een unieke en onvergetelijke ervaring biedt voor elke gelegenheid. La Galerie Bourbon heeft alles wat nodig is om een onvergetelijke ervaring te creëren voor haar gasten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...