Gagosian kondigt nieuwe galerij aan in Gstaad Zwitserland

Gagosian, een bekende internationale galerie, heeft plannen aangekondigd om een nieuwe locatie te openen in het Zwitserse skiresort Gstaad. Gelegen in de regio Berner Oberland van de Zwitserse Alpen, staat Gstaad bekend om zijn luxe hotels en skigebieden en wordt beschouwd als een van Europa'sduurste alpendorpen.

De nieuwe galerie zal zich aansluiten bij de locaties in Basel en Genève en bevindt zich langs de historische promenade in het hart van het dorp. Het ontwerp van de galerieruimte op de begane grond is geleid door Rémi Tessier, die ook het ontwerp leidde van de nieuwe locatie in Parijs van Gagosian.

De galerie zal op 14 februari 2022 worden geopend met een inaugurele tentoonstelling van werken van Damien Hirst. In 2018 was Gagosian voor het eerst in de stad verschenen via verschillende pop-upactiveringen met artiesten als Giuseppe Penone, Andreas Gursky, Marc Newson en Ed Ruscha. Met deze nieuwe locatie breidt Gagosian zijn groeiende line-up uit, na de opening van een derde galerie in Parijs in oktober.

Gagosian is een van 'swerelds meest invloedrijke kunstgaleries, opgericht in 1980 door Larry Gagosian. De galerie heeft 18 vestigingen verspreid over de hele wereld, waaronder locaties in New York, Londen, Parijs, Hong Kong en Beverly Hills. Gagosian staat bekend om zijn samenwerkingen met enkele van de grootste namen in de kunstwereld, waaronder Jeff Koons, Richard Serra, Takashi Murakami en Damien Hirst.

De nieuwe locatie in Gstaad zal naar verwachting de reeds indrukwekkende lijst van Gagosian-galerieën versterken en de aanwezigheid van de instelling in Europa verder uitbreiden. De tentoonstelling van Damien Hirst zal een hoogtepunt zijn voor de opening van de nieuwe galerie en zal ongetwijfeld kunstliefhebbers uit de hele regio aantrekken. De galerie is ontworpen door Rémi Tessier, die ook verantwoordelijk was voor het ontwerp van de nieuwste locatie in Parijs, en bevindt zich op een centrale locatie aan de historische promenade van het dorp. Het zal interessant zijn om te zien hoe de toevoeging van Gagosian de al bestaande kunstscene van Gstaad zal beïnvloeden en wat voor soort kunst en tentoonstellingen de galerie in de toekomst zal presenteren.

Meer over Gagosian galerieën

 

Gagosian is een internationale galerie voor moderne en hedendaagse kunst met locaties over de hele wereld, waaronder New York, Los Angeles, Londen, Parijs, Hong Kong en Rome. De galerie is opgericht in 1980 door Larry Gagosian en is een van de grootste en meest invloedrijke galerieën ter wereld.

Gagosian vertegenwoordigt enkele van de meest vooraanstaande hedendaagse kunstenaars, zoals Jeff Koons, Damien Hirst, Richard Serra, Takashi Murakami en Anselm Kiefer, naast vele anderen. Naast tentoonstellingen organiseert de galerie ook kunstbeurzen, kunstenaarsresidencies en andere culturele evenementen.

De galerie staat bekend om zijn indrukwekkende tentoonstellingsruimtes, die vaak speciaal zijn ontworpen door gerenommeerde architecten. In sommige gevallen heeft Gagosian ook samengewerkt met musea en andere culturele instellingen voor het organiseren van gezamenlijke tentoonstellingen en projecten.

Gagosian heeft een sterke aanwezigheid in Europa, met galerieën in Londen, Parijs, Rome, Athene, Genève en nu ook Gstaad. De uitbreiding naar Gstaad, een van Europa'smeest exclusieve skigebieden, weerspiegelt het groeiende belang van kunst en cultuur in deze luxe vakantiebestemmingen.

Gagosian heeft ook een sterke online aanwezigheid en heeft in 2020 een digitaal platform gelanceerd genaamd 'Gagosian Viewing Room'. Het platform stelt klanten in staat om deel te nemen aan virtuele tentoonstellingen en biedt exclusieve toegang tot werken van gerenommeerde kunstenaars. Gagosian heeft ook verschillende publicaties uitgebracht, waaronder kunstboeken en catalogi van tentoonstellingen, en organiseert regelmatig artist talks en panelgesprekken met experts uit de kunstwereld.

Naast zijn activiteiten als galeriehouder, is Larry Gagosian ook betrokken geweest bij de kunstwereld als kunstadviseur en als kunsthandelaar voor privéverzamelaars en musea. Hij wordt algemeen beschouwd als een van de meest invloedrijke personen in de hedendaagse kunstwereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...