Loro Piana introduceert geurkaarsen-collectie met focus op luxe en duurzaamheid

Het Italiaanse stoffen- en kledingbedrijf Loro Piana heeft zijn allereerste geurkaarsencollectie gelanceerd, die zich richt op dezelfde super-premium-esthetiek die het label kenmerkt en zich richt op duurzaamheid en luxe. De geurkaarsen van Loro Piana zijn ontworpen als hoogwaardige, designbewuste producten voor individuen die op zoek zijn naar interessante stukken om een ​​beetje flair aan huis of kantoor toe te voegen. Het unieke ontwerp van de kaarsen maakt ze ook geschikt voor hergebruik, omdat het stoffen omhulsel achterblijft als de kaars volledig is opgebrand. Dit textielskelet kan vervolgens worden gebruikt als stijlvolle zakleger of om een ​​nieuwe kaars in te bewaren.

Loro Piana beschouwt de geurkaarsen nu als 'sculptures-in-progress' en niet alleen als essentiële items voor huisparfums. De geurkaarsen zijn verkrijgbaar in drie verschillende geuren: Zibeline, Boucle en Jacquard. De eerste, Zibeline, heeft een kruidige en rokerige geur van cederhout, geïnspireerd op de landschappen van Mongolië waar kasjmier wordt geproduceerd. De tweede, Boucle, heeft een frisse, zoetere compositie die de bloemen van Nieuw-Zeeland oproept en een eerbetoon is aan het land waar Loro Piana hun eersteklas wol vandaan haalt. De laatste geur, Jacquard, brengt ons naar de met sneeuw bedekte bergen van Myanmar met bloemige tonen. Elke kaars heeft een brandduur van 110 uur en is verkrijgbaar in twee verschillende vormen: een vierkant of een traditioneel rond gezicht.

De geurkaarsen van Loro Piana zijn een toevoeging aan de steeds groeiende markt van luxe designkaarsen, naast andere merken zoals Diptyque, Ginori 1735, Jo Malone en Byredo. De kaarsen van Loro Piana zijn gemaakt van hoogwaardige materialen zoals kasjmierresten, bouclé en jacquard, wat een textuurcomponent toevoegt aan de huishoudartikelenlijn van het label die goed aansluit bij hun beroemde luxe gebreide kleding.

Het Italiaanse merk blijft zich richten op duurzaamheid en luxe door het hergebruiken van materialen en het ontwerpen van een product dat niet alleen goed ruikt, maar ook een blijvend esthetisch element in huis biedt. De geurkaarsen van Loro Piana zijn nu verkrijgbaar en zullen zeker de aandacht trekken van designliefhebbers die op zoek zijn naar hoogwaardige, duurzame en stijlvolle huishoudartikelen.

De geurkaarsencollectie van Loro Piana is ontworpen met de gedachte dat deze niet alleen als kaarsen fungeren, maar ook als artistieke stukken die het interieur van huizen en kantoren verrijken. Het luxe Italiaanse stoffen- en kledingbedrijf staat bekend om zijn premium esthetiek en heeft dit nu doorgetrokken in hun geurkaarsenlijn. Door de kaarsen als 'sculptures-in-progress' te behandelen, heeft Loro Piana een collectie gecreëerd die zowel functioneel als decoratief is.

Het design van de geurkaarsen is uniek en onderscheidend. De kaarsen zijn verpakt in textielomhulsels, die zijn gemaakt van overgebleven stoffen zoals jacquard- en bouclé-restjes. Dit zorgt voor een textuurcomponent die perfect aansluit bij de luxueuze gebreide kleding waar Loro Piana bekend om staat. Bovendien blijft het stoffen omhulsel achter wanneer de kaarsen volledig zijn opgebrand, waardoor het als houder kan worden hergebruikt of als een stijlvolle opbergzak kan dienen.

De geurkaarsen van Loro Piana zijn verkrijgbaar in drie verschillende geuren: Zibeline, Boucle en Jacquard. Elke geur is geïnspireerd op een specifieke locatie die verbonden is met de productie van kasjmier en wol, waar Loro Piana bekend om staat. De Zibeline kaars heeft een kruidige en rokerige geur van cederhout, geïnspireerd op de landschappen van Mongolië. De Boucle kaars roept de bloemen van Nieuw-Zeeland op met een frisse, zoetere compositie en een eerbetoon aan het land waar Loro Piana hun eersteklas wol vandaan haalt. De Jacquard kaars brengt de zaken een beetje hoger naar de met sneeuw bedekte bergen van Myanmar met wat bloemige tonen.

Elke kaars heeft een brandduur van maar liefst 110 uur en is verkrijgbaar in twee verschillende vormen: vierkant en rond. Met deze geurkaarsencollectie heeft Loro Piana zich gevestigd als een speler in de markt van luxe designkaarsen, samen met andere prestigieuze merken zoals Diptyque, Ginori 1735, Jo Malone en Byredo.

Over Loro Piana

Loro Piana is een Italiaans luxemerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige stoffen en kledingstukken van kasjmier en vicuña. Het bedrijf is opgericht in 1924 in Quarona, Italië, door Pietro Loro Piana en is sindsdien uitgegroeid tot een van 'swerelds meest prestigieuze producenten van fijne stoffen en kleding.

Loro Piana staat bekend om zijn zachte, warme kasjmier en vicuña, die afkomstig is van de wol van de zeldzame vicuñalama'suit de Andes. Het bedrijf is toegewijd aan duurzame en ethische productie en werkt nauw samen met lokale boeren om ervoor te zorgen dat de dieren op een humane en verantwoorde manier worden behandeld.

Naast stoffen en kleding produceert Loro Piana ook accessoires, zoals sjaals, hoeden en handschoenen, evenals interieurproducten zoals dekens en kussens. Het bedrijf produceert een breed scala aan producten, waaronder kleding voor mannen, vrouwen en kinderen, accessoires zoals sjaals, hoeden en handschoenen, en interieurartikelen zoals dekens, kussens en tapijten.

Loro Piana heeft wereldwijd meer dan 150 boetieks en verkoopt zijn producten ook via high-end warenhuizen en online retailers en heeft een sterke aanwezigheid in Europa, Azië en de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een sterke toewijding aan duurzaamheid en werkt samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat alle materialen op een verantwoorde en ethische manier worden verkregen.

Loro Piana is eigendom van de LVMH-groep, een van 'swerelds grootste producenten van luxegoederen, en blijft een van de meest gerespecteerde en gewilde merken in de mode-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...