Frank Gehry ontwerpt nieuwe fles voor Louis Vuitton s parfumcollectie Les Extraits

Frank Gehry, de befaamde architect verantwoordelijk voor het ontwerp van iconische gebouwen zoals de Walt Disney Concert Hall en het Guggenheim Museum Bilbao, heeft zich nu ook gewaagd aan het ontwerpen van een parfumfles voor Louis Vuitton'snieuwste collectie Les Extraits. Gehry'sontwerp reflecteert zijn passie voor zeilen en heeft een gebogen, vloeiende vorm die beweging weerspiegelt, vergelijkbaar met een strak zeil in de wind. De dop is gebeeldhouwd met scherpe bogen in een reflecterend, metallic materiaal, en heeft een onregelmatige vorm die lijkt op de zeespray als een zeilboot door een golf snijdt. Het complete product is ontworpen om het opwindende gevoel van vrijheid om 'de wind te vangen' uit te drukken.

In combinatie met het artistieke ontwerp van Gehry heeft de Franse parfumeur Jacques Cavallier vijf prachtige geuren gecreëerd voor de Les Extraits collectie, elk geïnspireerd door het verlangen om de schoonheid van beweging te weerspiegelen. De geuren, met poëtische namen zoals dansende bloesem, kosmische wolk, rapsodie, symfonie en sterrentijd, zijn opnieuw vormgegeven om beweging en afgeronde, strelende vormen te creëren.

De fles, ontworpen met Gehry'skenmerkende deconstructivistische stijl, is een nieuwe toevoeging aan Louis Vuitton'slange geschiedenis van iconische en luxueuze producten. Les Extraits zal beschikbaar zijn in geselecteerde Louis Vuitton winkels en online, en is een prachtig voorbeeld van hoe kunst en geur elkaar kunnen ontmoeten om iets echt unieks en fascinerend te creëren.

Naast het ontwerp van de fles en de geuren, heeft Louis Vuitton ook een unieke verpakking bedacht voor de Les Extraits collectie. Elk parfum wordt geleverd in een prachtig vormgegeven doosje met een metallic afwerking en asymmetrische lijnen die lijken op de vorm van de fles. De doosjes zijn ook voorzien van geometrische patronen die de visie van Gehry weerspiegelen en perfect passen bij de fles en de dop.

De Les Extraits collectie van Louis Vuitton is niet alleen een eerbetoon aan beweging en vrijheid, maar ook een combinatie van kunst en geur. Het is een perfect voorbeeld van hoe verschillende kunstvormen elkaar kunnen versterken en een unieke, onvergetelijke ervaring kunnen creëren. De collectie is verkrijgbaar in de Louis Vuitton boetieks en online winkel en biedt klanten een exclusieve, luxe parfumervaring.

  • Dansende Bloesem: Deze geur combineert bloemige noten van jasmijn, tuberoos en magnolia met de zoete tonen van mandarijn en de warmte van sandelhout en vanille. Het wordt beschreven als een lichte, speelse geur die doet denken aan het dansen onder de bloesembomen.

  • Kosmische Wolk: Deze geur bevat rijke, donkere noten van agarhout en patchoeli, evenals zoete tonen van framboos en roze peper. Het wordt beschreven als een mysterieuze, kosmische geur die doet denken aan een droomachtige reis door de ruimte.

  • Rapsodie: Deze geur bevat fruitige noten van mandarijn en zwarte bes, evenals de bloemige tonen van jasmijn en iris. Het wordt beschreven als een zachte, romantische geur die doet denken aan een mooie zomeravond.

  • Symfonie: Deze geur bevat rijke, kruidige noten van saffraan en kaneel, evenals de warmte van amber en muskus. Het wordt beschreven als een complexe, intense geur die doet denken aan een weelderig orkest dat een symfonie speelt.

  • Sterrentijd: Deze geur bevat bloemige noten van roos en jasmijn, evenals de warmte van sandelhout en muskus. Het wordt beschreven als een elegante, tijdloze geur die doet denken aan de glinsterende sterren aan de nachtelijke hemel.

Elk van deze geuren wordt geleverd in een prachtige fles ontworpen door Frank Gehry. De gebogen, vloeiende vorm van de fles reflecteert beweging, vergelijkbaar met een strak zeil dat in de wind wordt gevangen. De dop is gebeeldhouwd met scherpe bogen in een reflecterend, metallic materiaal. De onregelmatige vorm lijkt op de zeespray als een zeilboot door een golf snijdt. De fles heeft een inhoud van 100 ml en is verkrijgbaar in verschillende kleuren, afhankelijk van de geur: roze voor Dansende Bloesem, blauw voor Kosmische Wolk, groen voor Rapsodie, paars voor Symfonie en goud voor Sterrentijd.

De geuren zijn gemaakt met alleen de hoogste kwaliteit grondstoffen, waaronder essentiële oliën, absolutes en natuurlijke harsen. Ze worden gemaakt door de Franse parfumeur Jacques Cavallier, een meester in zijn vak met meer dan 30 jaar ervaring. Elk van de geuren is zorgvuldig samengesteld om de schoonheid van beweging te weerspiegelen en is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...