Hermès onthult gerenoveerde boetiek in Isetan Shinjuku in Tokio

Hermès onthult een uitgebreide en vernieuwde shop-in-shop in Isetan Shinjuku, Tokio, geïnspireerd op de dualiteit van de Japanse cultuur. De architectuurpraktijk RDAI uit Parijs ontwierp twee ruimtes met contrasterende thema s, waarbij de ene ruimte de stedelijke drukte van de wijk Shinjuku vertegenwoordigt en de andere de sereniteit van een park vastlegt.

Het pand heeft een gevel bekleed met traditionele Japanse Mino-yaki-tegels, voordat je de eerder genoemde stedelijke omgeving' betreedt. De shop-in-shop heeft een uitgebreid assortiment goederen, waaronder dames- en herenkleding, accessoires, lederwaren, horloges, paardensportkleding, huishoudartikelen en geuren.

Kunstwerken van Gianpaolo Pagni en Jan Bajtlik sieren de verschillende omgevingen en tapijten nabootsen stadslichten die poëtisch worden weerspiegeld in de regen. Bovendien voegen de foto'svan Takeshi Shikama die de muren sieren en de paskamers die zijn voorzien van Kyoto-textiel meer lokale accenten toe.

Het 'tuin'-gedeelte heeft een meer lineair ontwerp en intieme hoekjes in een iets donkerder palet van tinten. De winkel werd ontworpen om de ingetogen chic en evenwicht uit te stralen waar Hermès over de hele wereld bekend om is geworden.

Het Isetan Shinjuku warenhuis is een bekende locatie in Tokio voor luxe merken en de vernieuwde Hermès shop-in-shop is een van de nieuwste toevoegingen aan de reeks flagship stores van het warenhuis. Het is ook een van de grootste, met een oppervlakte van ongeveer 1.200 vierkante meter.

Het ontwerp van de shop-in-shop is gericht op de Japanse cultuur, waarbij de dualiteit tussen stedelijke en natuurlijke omgevingen centraal staat. Dit wordt geïllustreerd door de indeling van de winkel in twee delen, een stedelijke omgeving aan de voorkant en een tuin-achtige omgeving achterin.

De stedelijke omgeving is ontworpen met zachtroze terrazzo-vloeren en muren, aangevuld met ronde vormen en kunstwerken van gerenommeerde kunstenaars. Het tuin-achtige gedeelte heeft daarentegen een lineair ontwerp met intieme hoekjes en een donkerder kleurenpalet.

Het nieuwe interieur biedt een uitgebreid assortiment van Hermès-producten, waaronder dames- en herenkleding, accessoires, lederwaren, horloges, paardensportkleding, huishoudartikelen en geuren. Het is een combinatie van de bekende elegante stijl van Hermès en Japanse ontwerpconcepten en is een ware lust voor het oog.

Het ontwerp is gerealiseerd door de in Parijs gevestigde architectuurpraktijk RDAI, die ook verantwoordelijk is voor de meeste Hermès-winkels wereldwijd. Het vernieuwde ontwerp van de shop-in-shop is een van de vele nieuwe inspanningen van Hermès om de ervaring van de klant te verbeteren en de iconische status van het merk te behouden.

Meer over Hermès boetiek Isetan Shinjuku Tokio

Hermès heeft zijn uitgebreide en vernieuwde shop-in-shop in het prestigieuze warenhuis Isetan Shinjuku in Tokio onthuld. De shop-in-shop is ontworpen door de in Parijs gevestigde architectuurpraktijk RDAI en is geïnspireerd door de dualiteit van de Japanse cultuur, wat heeft geresulteerd in twee contrasterende thematische ruimtes. De eerste ruimte vertegenwoordigt de stedelijke drukte van de wijk Shinjuku en de andere vangt de sereniteit van een park. Het algehele ontwerp is avontuurlijker dan de meeste Hermès-boetieks, maar straalt nog steeds de ingetogen chic en evenwicht uit waar Hermès wereldwijd bekend om staat.

Bij het betreden van de Hermès shop-in-shop passeren klanten een gevel bekleed met traditionele Japanse Mino-yaki-tegels voordat ze de eerder genoemde stedelijke omgeving' betreden. De omgeving heeft terrazzovloeren en muren in zachtroze tinten, met veel rondingen in het ontwerp. Kunst en design zijn van nature met elkaar verweven bij Hermès, daarom zien klanten extra samengestelde kunstwerken die zich afwisselen in de verschillende omgevingen, met werken van kunstenaars als Gianpaolo Pagni en Jan Bajtlik.

De vernieuwde Hermès shop-in-shop biedt een uitgebreid assortiment goederen, waaronder dames- en herenkleding, accessoires, lederwaren, horloges, paardensportkleding, huishoudartikelen en geuren. Het gedeelte 'tuin' heeft een meer lineair ontwerp en intieme hoekjes in een iets donkerder palet van tinten. Er zijn tapijten toegevoegd aan de setting die stadslichten poëtisch nabootst die wordt weerspiegeld in de regen. Bovendien zijn zowel de foto'svan Takeshi Shikama die de muren sieren als de paskamers voorzien van Kyoto-textiel, waardoor het ontwerp nog meer lokale accenten heeft.

Enkele van de meest populaire producten zijn de Hermès Birkin-tas, die verkrijgbaar is vanaf ¥ 330,000 (ongeveer € 2.450) en oplopen tot ¥ 2,860,000 (ongeveer € 21.300), en paardrijhelmen die verkrijgbaar zijn vanaf ¥ 220,000 (ongeveer € 1.635). De lederwaren van Hermès zijn ook erg gewild, met prijzen variërend van ¥ 70,000 (ongeveer € 520) voor een riem tot ¥ 3,396,000 (ongeveer € 25.270) voor een Crocodile Birkin-tas. De geuren van Hermès, zoals de populaire Terre d'Hermès, zijn verkrijgbaar vanaf ¥ 12,100 (ongeveer € 90) voor een 30 ml flesje en lopen op tot ¥ 33,000 (ongeveer € 245) voor een 200 ml fles. Andere items die in de Hermès shop-in-shop worden verkocht, zijn onder meer huishoudartikelen zoals porselein, glazen en tafeldecoratie, die variëren in prijs van ¥ 3,300 (ongeveer € 25) tot ¥ 1,870,000 (ongeveer € 13.900). Tapijten, die ook te koop zijn, beginnen bij ¥ 1,870,000 (ongeveer € 13.900). Het is vermeldenswaard dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte, het materiaal en andere factoren. Hermès staat bekend om de hoge kwaliteit van zijn producten en de vakmanschap die in elk item wordt gestoken, wat de hoge prijzen kan verklaren.

Daarnaast zijn er ook accessoires verkrijgbaar, zoals sjaals, hoeden, zonnebrillen en stropdassen. Voor de lederwaren biedt de Hermès shop-in-shop in Isetan Shinjuku onder andere handtassen, portefeuilles, riemen en schoenen aan. Voor horlogeliefhebbers zijn er verschillende modellen beschikbaar, waaronder de iconische 'Cape Cod' en 'Arceau' horloges. Ook heeft Hermès een speciale paardensportcollectie, met onder andere rijlaarzen, rijhelmen en zadeldekjes.

Naast deze producten biedt Hermès ook interieurartikelen aan, zoals tapijten, kussens, dekens en servies. Parfumliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan de verschillende geuren van Hermès, waaronder de bekende 'Twilly d'Hermès' en 'Terre d'Hermès'.

De prijzen van de producten variëren sterk, afhankelijk van het type en de collectie. Zo zijn de prijzen van handtassen en horloges aanzienlijk hoger dan die van accessoires en parfums. De prijzen van de producten in de Hermès shop-in-shop in Isetan Shinjuku zijn vergelijkbaar met die in andere Hermès winkels over de hele wereld.

Het adres van de Hermès boetiek Isetan Shinjuku Tokio: 3-14-1, Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo, 160-0022, Japan - Phone number + 81 3 3352 1111 open van Maandag to Zondag - 10:00 tot 20:00.

電話番号
03 3352 1111  (百貨店代表)
03 6380 1537 (店舗直通)


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...