Cartier plant uitbreiding van maar liefst 10 winkels in de Verenigde Staten

Cartier, het Franse luxehuis bekend om zijn hoogwaardige sieraden en horloges, is van plan zijn aanwezigheid in de Verenigde Staten aanzienlijk uit te breiden. De aankondiging van de opening van tien nieuwe Cartier-winkels in de komende jaren is een duidelijk signaal dat Europese luxe merken vertrouwen blijven houden in de robuuste vraag van de Amerikaanse consument. Het bedrijf, onderdeel van het luxe conglomeraat Richemont, zet met deze stap in op de groeiende vraag naar luxeartikelen in de VS, waarbij het zich niet langer beperkt tot alleen de grote steden.

Mercedes Abramo, de CEO van Cartier Noord-Amerika, heeft tijdens een interview onthuld dat de plannen voor de uitbreiding al in een vergevorderd stadium zijn. Zo is Cartier voornemens om van hun tijdelijke vestiging in Palm Beach, Florida, een permanente winkel te maken. Naast dit nieuws is er ook sprake van een mogelijke uitbreiding met permanente winkels in steden zoals Seattle, Austin in Texas, en Troy in Michigan. De strategie kan ook inhouden dat er tweede of derde locaties worden toegevoegd in steden waar Cartier reeds gevestigd is.

Eén van de bevestigde nieuwe locaties is een winkel in de trendy wijk SoHo in New York, die naar verwachting begin 2023 haar deuren zal openen. Cyrille Vigneron, de wereldwijde CEO van Cartier, benadrukte tijdens hetzelfde interview de noodzaak voor meer verkoopoppervlak om het toenemende klantenverkeer te kunnen accommoderen. Deze uitspraak deed hij in de context van de recent gerenoveerde flagshipstore van Cartier in New York City.

Momenteel bezit Cartier dertig winkels in de Verenigde Staten, maar met de ambitieuze uitbreidingsplannen zou dit aantal binnen een half decennium kunnen groeien naar veertig. Deze groei is mede te danken aan de toenemende vraag naar luxe handtassen, horloges en andere goederen tijdens de pandemie, een trend die door veel Europese luxebedrijven is waargenomen. Voorheen lag de focus van deze merken vooral op steden zoals New York, Chicago en Los Angeles, maar de pandemie en de daarmee gepaard gaande demografische verschuivingen - zoals de migratie van hedgefondsen en technologiebedrijven naar staten als Texas en Florida - dwingen luxemerken om hun blik te verruimen.

Vigneron gaf aan dat Cartier in de afgelopen twee tot drie jaar een groeiende belangstelling van Amerikaanse klanten voor hoogwaardige producten heeft gezien. Het merk heeft een snelle groei doorgemaakt en moet zich nu aanpassen aan die grotere omvang door zijn aanwezigheid te vergroten.

De wereldwijde strategie van Cartier houdt in dat zij van plan zijn hun netwerk van 270 winkels wereldwijd met ongeveer 10% uit te breiden in de komende vijf jaar. Het bedrijf opent niet alleen nieuwe winkels, maar neemt ook bestaande franchiselocaties over, terwijl het tegelijkertijd de uitstraling van bestaande winkels opfrist. De pandemie heeft bovendien geleid tot een versnelling in online consumentengedrag, wat resulteerde in een toename van online verkopen voor luxemerken. Voor Cartier vertegenwoordigt e-commerce in de VS nu 10% van de inkomsten, waarmee het de grootste markt voor de online verkoop van het bedrijf is. Wereldwijd vertegenwoordigt e-commerce ongeveer 8% van de omzet van Cartier, een stijging ten opzichte van slechts 1% in 2019.

Een recente samenwerking tussen Richemont en de online luxeretailer en technologiebedrijf Farfetch Ltd. zal verder bijdragen aan het stimuleren van de online verkoop en het verbeteren van voorraadbeheer. Het e-commerceplatform van Farfetch zal het voor Cartier gemakkelijker maken om diensten zoals afhalen in de winkel aan te bieden voor online bestellingen.

Ondanks het sterke vertrouwen in de Amerikaanse markt, erkent Vigneron de economische onzekerheden die het moeilijk maken toekomstige feestdagen te voorspellen. "Het vooruitzicht lijkt geen volledige recessie te zijn, het is meer een vertraging van de groei," zei hij. Hij voegde eraan toe dat, zelfs als er een recessie zou optreden, deze waarschijnlijk niet lang zal aanhouden, aangezien Amerikaanse consumenten de neiging hebben snel terug te kaatsen.

Met deze uitbreidingsplannen streeft Cartier ernaar om een nog sterkere band op te bouwen met zijn Amerikaanse clientèle en zijn positie in de competitieve luxe markt van de Verenigde Staten te verstevigen. Terwijl de fysieke winkels blijven groeien, blijft ook de online aanwezigheid van het merk doorgroeien, wat een teken is dat Cartier de balans tussen traditionele luxe en moderne verkoopkanalen goed weet te bewaren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de Schoonheid en Inspiratie bij Art Center Horus In de kijker

Art Center Horus, onder de bezielende leiding van Niña Van den Bosch en haar toegewijde team, heeft zich ontwikkeld tot een vooraanstaande galerij...