Cartier plant uitbreiding van maar liefst 10 winkels in de Verenigde Staten

Het Franse Maison Cartier is van plan om de komende jaren maar liefst 10 winkels in de VS te openen nog een teken dat Europese luxemerken wedden dat de Amerikaanse vraag robuust zal blijven. Het bedrijf, eigendom van luxe conglomeraat Richemont, zal waarschijnlijk van een tijdelijke winkel in Palm Beach, Florida, een permanente winkel maken, zei Mercedes Abramo, Chief Executive Officer van Cartier in Noord-Amerika, tijdens een interview.

Het overweegt permanente winkels in andere steden, zoals Seattle, Austin, Texas en Troy, Michigan, en kan tweede of derde locaties toevoegen in steden waar het al actief is. Het opent bijvoorbeeld begin 2023 een nieuwe winkel in de wijk SoHo in New York. „We hebben meer vierkante meters nodig omdat er zoveel verkeer is”, zei Cartier Chief Executive Officer Cyrille Vigneron tijdens het interview, dat werd gehouden in de onlangs gerenoveerde flagshipstore van Cartier in New York City.

Cartier heeft momenteel 30 Amerikaanse winkels en Vigneron zei dat het luxe huis binnen het komende half decennium maar liefst 40 zou kunnen hebben. Een Amerikaanse stijging van de vraag naar luxe handtassen, horloges en andere goederen tijdens de pandemie heeft ertoe geleid dat Europese luxebedrijven meer aandacht hebben besteed aan de consumenten in het land. Voorheen hadden merken zich vooral gericht op belangrijke steden zoals New York, Chicago en Los Angeles. Dat is nu aan het veranderen nu de pandemie leidt tot bevolkingsverschuivingen en Amerikaanse hedgefondsen en technologiebedrijven migreren naar Texas en Florida.

In de afgelopen twee tot drie jaar heeft Cartier „een groeiende honger van Amerikaanse klanten naar hoogwaardige producten” gezien, zei Vigneron. Het bedrijf is snel gegroeid en „we moeten ons aanpassen aan die omvang en waarschijnlijk blijven uitbreiden. ” De uitbreiding in de VS maakt deel uit van de grotere stap van Cartier om zijn 270 winkels over de hele wereld met ongeveer 10% te vergroten in de komende vijf jaar.

Het bedrijf opent nieuwe winkels en neemt locaties over die worden beheerd door franchisenemers, terwijl het ook de uitstraling van bestaande winkels verfrist. De pandemie, die leidde tot snelle verschuivingen in consumentengedrag, heeft ook de online verkoop van luxemerken gestimuleerd. De Amerikaanse e-commerce vertegenwoordigt nu 10% van de inkomsten van Cartier in het land en is daarmee de grootste markt voor online verkoop van het bedrijf. Wereldwijd vertegenwoordigt e-commerce ongeveer 8% van de inkomsten van Cartier, tegenover slechts 1% in 2019.

Een recente deal tussen Richemont en online luxeretailer en technologiebedrijf Farfetch Ltd. zal helpen om de online verkoop verder te stimuleren en het voorraadbeheer te verbeteren, aldus Vigneron. Het e-commerceplatform van Farfetch zal het voor Cartier gemakkelijker maken om opties aan te bieden zoals afhalen in de winkel voor bijvoorbeeld online bestellingen. Hoewel de vraag in de VS sterk is, maakt economische onzekerheid het moeilijk om te voorspellen hoe de komende feestdagen eruit zullen zien, aldus Vigneron.

„Het vooruitzicht lijkt geen volledige recessie te zijn, het is meer een vertraging van de groei”, zei hij. „Zelfs als het zou gebeuren, denk ik dat het niet lang zal duren. „Amerikaanse consumenten hebben de neiging om snel terug te keren, voegde hij eraan toe.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in Sint-Martens-Latem In de kijker

Gallery Ysebaert is een exclusieve hedendaagse kunstgalerij in het pittoreske dorpje van Sint-Martens-Latem met een focus op moderne schilderijen, ...