Luxemerken zoals Chanel wagen zich aan gaming om jongere klanten te lokken

In de snel veranderende wereld van vandaag, waar technologische vooruitgang en luxe elkaar ontmoeten, ontvouwen zich nieuwe avonturen op onverwachte plekken. Luxemerken zoals Chanel hebben altijd aan de voorhoede gestaan van mode en stijl, maar nu betreden ze het rijk van gaming - een domein dat eens als puur amusement werd beschouwd, trekt nu de aandacht van sommige van de meest prestigieuze namen in de haute couture.

Chanel, het iconische modehuis bekend om zijn elegante kledinglijnen, verfijnde parfums en luxueuze accessoires, heeft recentelijk een intrigerende stap gezet met de lancering van een mobiel spel genaamd Chanel Moon Walk . Het is niet zomaar een spel, maar een slimme mix van entertainment en e-commerce die de spelers meeneemt op een kosmische reis door de kenmerkende esthetiek van Chanel. Het doel is om de spelers te vermaken en tegelijkertijd een brug te slaan naar hun exclusieve producten. Wie het spel uitspeelt kan namelijk speciale schoonheidsproducten aanschaffen via de online shop van Chanel, waardoor spelen en winkelen naadloos in elkaar overgaan.

Het gebruiksgemak van het spel is ongeëvenaard; met een eenvoudige scan van een QR-code op de Chanel website bevinden spelers zich plots in een digitale wereld vol met retro-achtige graphics en een rustgevende soundtrack die de sfeer compleet maakt. Deze digitale stap, ontwikkeld in samenwerking met het creatieve agentschap Mazarine, toont aan dat Chanel de conventionele grenzen van luxe retail en technologie durft te overstijgen. Beschikbaar in 30 landen tot 1 januari, is het een gewaagde zet die gekenmerkt wordt door innovatie en lef.

Een ander luxe modelabel, Kenzo, laat zien dat ook zij de boodschap hebben begrepen. Met hun spel Kenzo Run zetten zij hun visie op een digitale toekomst kracht bij. Onder leiding van de Japanse ontwerper Nigo biedt Kenzo een uitnodiging om deel te nemen aan een virtueel avontuur dat loopt tot en met 31 december. Spelers navigeren hun personage door een futuristische stad, ze verzamelen Boke-bloemen - een beeldmerk van Kenzo - en trotseren diverse uitdagingen. Maar wat Kenzo Run werkelijk uniek maakt, is dat het verder gaat dan alleen online entertainment; topspelers maken kans op echte prijzen zoals tickets voor de Kenzo herfst-winter 2023/24 modeshow in Parijs, inclusief verzorgde vluchten en hotelverblijf. Een toevoeging die spelers niet alleen digitaal maar ook in de echte wereld engageert en verbindt met het merk.

Deze initiatieven van Chanel en Kenzo tonen aan dat gaming erkend wordt als een krachtig medium om jongere klanten te bereiken, verhalen te vertellen en merkbewustzijn te vergroten. Gaming biedt een interactief platform dat de lijn tussen vermaak en consumentisme vernuftig vervaagt. Door hun verhalen de digitale wereld in te lanceren, creëren luxemerken een nieuw soort bewustzijn dat resonantie vindt bij een publiek dat opgroeit in een tijdperk waar technologie de toon zet.

De verwachting is dat gaming blijft groeien, niet alleen als entertainmentsvorm maar ook als kanaal voor merken om unieke ervaringen te creëren voor de consument. We staan aan de rand van een nieuw tijdperk waar luxemerken, door innovatieve en interactieve strategieën te omarmen, een diepe connectie kunnen leggen met een generatie die technologisch geavanceerd en merkbewust is. Dit alles tegen de achtergrond van een mode-industrie die traditionele methoden mengt met moderne technologieën, om zo een wereld vol nieuwe kansen en ervaringen te ontsluiten.

Dus terwijl de wereld van luxe en gaming samensmelt, getuigen we van een spannende fusie van oude glorie met nieuwe technologische hoogstandjes. Het resultaat? Een mogelijkheid voor luxemerken om te gedijen in een omgeving waar jong en oud elkaar ontmoeten, gehuld in digitaal fluweel en omringd door de illustere geschiedenis van haute couture. Welkom in de toekomst van luxe, waar Chanel, Kenzo en vele anderen voorop lopen in de digitale revolutie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website