4 Bitcoin luxe geheimen die je waarschijnlijk niet kent

Bitcoin is een populaire vorm van cryptogeld geworden en wordt steeds toegankelijker voor het grote publiek. Hoewel de cryptocurrency-markt volatiel is, blijft Bitcoin de meest gewilde. Maar er zijn waarschijnlijk nog dingen over Bitcoin die je niet weet. Hieronder staan vier Bitcoin-geheimen die je zeker zullen verbazen.

Ongeveer 20% van alle Bitcoins is voorgoed verloren

Volgens gegevens van Chainalysis is ongeveer 20% van de Bitcoin die ooit is gemined, verloren gegaan of vastgezeten in ontoegankelijke wallets, met een waarde van ongeveer 157 miljard pond. Dit komt doordat houders hun crypto keys kwijt zijn geraakt of zijn overleden zonder hun keys achter te laten. Ook de oprichter van Bitcoin, Satoshi Nakamoto, houdt naar verluidt 1,1 miljoen BTC vast die nooit op de markt zullen worden gebracht.

Bitcoin is de nationale munteenheid van El Salvador

In 2021 werd El Salvador het eerste land ter wereld dat Bitcoin als nationale munteenheid erkende. Hoewel de Amerikaanse dollar blijft circuleren, biedt de overheid burgers een nationale digitale wallet aan en ontvangen burgers $30 als zij deze openen. Dit besluit is omstreden en wordt door veel experts beschouwd als een gevaarlijke zet voor ontwikkelingseconomieën zoals die van El Salvador.

Je kunt vluchten boeken en luxueuze mode kopen met Bitcoin

Steeds meer luxebedrijven accepteren Bitcoin als betalingsmogelijkheid, waardoor het voor cryptobeleggers mogelijk wordt om hun vermogen te gebruiken voor aankopen van hoge waarde. Zo kun je tegenwoordig onder andere vluchten boeken via Alternative airlines en Travala, en kleding kopen bij merken als Gucci en Philipp Plein. Philipp Plein heeft zelfs een 'crypto concept store' geopend in Londen, waar klanten fashion NFT's virtueel kunnen bekijken en kopen met cryptocurrency, naast het aanschaffen van echte kledingstukken met Bitcoin. Het lijkt erop dat andere luxe merken ook snel zullen volgen, waardoor het mogelijk wordt om op nog meer gebieden te shoppen met Bitcoin.

Bitcoin-hypotheken zijn een realiteit

Ondernemer Brock Pierce haalde in 2019 de krantenkoppen toen hij de eerste Bitcoin-hypotheek ter wereld afsloot in Amsterdam, Nederland. Hoewel crypto-hypotheken nog niet de norm zijn, winnen zij wel steeds meer aan populariteit. Naarmate de ontwikkeling van het Metaverse versnelt, kunnen zij een realiteit worden voor houders van cryptovermogens en voor degenen die willen investeren in virtueel vastgoed. Het lijkt erop dat ook de echte wereld zal volgen: een Amerikaanse makelaar, United Wholesale Mortgage, heeft onlangs aangekondigd Bitcoin en andere grote cryptocurrencies te gaan accepteren als betaalmiddel.

Bitcoin is een financiële innovatie die nog steeds aan populariteit wint en de wereld van geld en betalingen blijft veranderen. De groeiende belangstelling voor Bitcoin heeft geleid tot een toename van de investeringen in de cryptocurrency-markt en de adoptie ervan als betaalmiddel.

Hoewel Bitcoin nog steeds geassocieerd wordt met enkele problemen, zoals de volatiliteit van de prijs en de milieu-impact van het minen van Bitcoin, blijft het een fascinerend onderwerp dat de aandacht trekt van beleggers, handelaren, en techneuten over de hele wereld.

Met de groeiende adoptie en de ontwikkelingen die plaatsvinden in de wereld van Bitcoin, is het interessant om te zien wat de toekomst zal brengen voor deze cryptocurrency. Het is mogelijk dat Bitcoin een belangrijke rol gaat spelen in de financiële wereld en dat het een veiliger en efficiënter alternatief zal bieden voor de traditionele financiële systemen.

Maar of Bitcoin nu wel of niet de toekomst van geld zal zijn, één ding is zeker: het heeft de financiële wereld al flink opgeschud en zal dat naar alle waarschijnlijkheid blijven doen.

Naast de toekomst van Bitcoin is het ook belangrijk om te kijken naar de bredere impact van cryptocurrency op de financiële wereld. De opkomst van cryptocurrency heeft de traditionele financiële instellingen uitgedaagd en dwingt hen om nieuwe manieren te vinden om met deze veranderingen om te gaan.

Daarnaast biedt cryptocurrency de mogelijkheid om financiële inclusiviteit te vergroten door de toegang tot financiële diensten te verbeteren voor mensen die geen toegang hebben tot traditionele bankdiensten. Dit kan de economische kansen vergroten voor mensen in ontwikkelingslanden en kan ook de financiële onafhankelijkheid van vrouwen vergroten.

Een ander belangrijk aspect van cryptocurrency is de blockchain-technologie, die ook buiten de financiële sector nuttig kan zijn. Blockchain kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor het beveiligen van persoonlijke gegevens, het faciliteren van transacties tussen bedrijven en het opslaan van belangrijke documenten.

Hoewel Bitcoin slechts één vorm van cryptocurrency is, heeft het de potentie om de financiële wereld blijvend te veranderen en kan het een positieve impact hebben op de bredere samenleving. De ontwikkelingen in de cryptocurrency-markt en de bredere technologische innovaties zullen de toekomst van Bitcoin en cryptocurrency blijven bepalen en bieden interessante mogelijkheden voor zowel investeerders als de bredere samenleving.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Prada brengt vijfde exclusieve Timecapsule NFT-collectie uit In de kijker

Prada blijft de web3-community curatie voor mode definiëren met exclusieve ervaringen en de NFT drop in oktober. Prada komt binnenkort uit op 6 ok...