Woensdag - 08 Feb 2023

Aanmelden

Google onthult de allereerste Pixel Smartwatch

Google heeft officieel zijn geheel nieuwe Pixel Watch onthuld, de allereerste smartwatch van het bedrijf. Het aanbod is een uitbreiding van het bijgewerkte Pixel-portfolio van Google, dat ook nieuwe Pixel 7- en Pixel 7 Pro-smartphones omvat.

Pixel Watch combineert het beste van Google en Fitbit in een speciaal ontwikkelde roestvrijstalen behuizing en een ronde, gewelfde wijzerplaat die zowel kras- als waterbestendig is (tot 50 meter). De Pixel Watch is verkrijgbaar in op sieraden geïnspireerde hoesjes „Champagne Gold”, „Matte Black” en „Polished Silver” en biedt momenteel 20 bandcombinaties met actieve, rekbare, geweven, metalen en lederen accenten. Aanpasbare wijzerplaten en een eenvoudig aan te passen gebruikersinterface bieden verdere personalisatiemogelijkheden.

De Fitbit-integratie van Pixel Watch omvat alle gezondheids- en fitnessinzichten van de gebruikelijke apparaten, waaronder hartslagmeting, slaapscores en valdetectie. Ondertussen bieden de apps Wallet, Maps, Google Assistant, Gmail, Agenda en YouTube Music van Google essentiële smartphonefuncties op de pols. Aanvullende ontwerpdetails zijn onder meer een zijknop die subtiel boven de tactiele kroon is geplaatst waarmee de meest recent gebruikte apps van de gebruiker worden geopend.

„Het horloge combineert de slimme en behulpzaamheid die je kent en waar je van houdt van Google met de gezondheids- en fitnessexpertise van Fitbit, allemaal in een elegant ontwerp”, schrijft Google. Google accepteert nu pre-orders voor de Pixel Watch. De prijzen beginnen vanaf 350 Euros.