Staar gerust naar de Frederique Constant Hybrid Manufacture

De getalenteerde horlogemakers van Frederique Constant hebben een indrukwekkend mechanisch kaliber gecombineerd met geavanceerde smartwatch-functionaliteiten en presenteren het Hybrid Manufacture-horloge, ook wel het eerste 3.0-horloge ter wereld genoemd. Het mechanische gedeelte van het FC-750 kaliber is volledig in-house ontwikkeld en biedt een gangreserve van 42 uur. Dit alles is ondergebracht in een elegante 42 mm kast met saffierglas aan de achterzijde.

Hoewel het mechanische uurwerk op traditionele wijze wordt weergegeven, vormt dit slechts een deel van de aantrekkingskracht van dit horloge. Het elektronische gedeelte van het FC-750 kaliber wordt aangedreven door een oplaadbare batterij en biedt de drager functies zoals activiteitenregistratie, slaapmonitoring, een wereldklok en zelfs een diagnostisch hulpmiddel. Een gepatenteerde antimagnetische beschermhoes zorgt ervoor dat er geen negatieve magnetische effecten optreden tussen de mechanische en elektronische componenten.

Frederique Constants Calibre Analytics-tool is speciaal ontwikkeld om snelheid, amplitude en beatfouten te meten. Alle smartwatch-functies zijn toegankelijk via een speciale smartphone-app met Bluetooth-connectiviteit, die geactiveerd wordt via de drukknop aan de linkerkant van de kast. Het Hybrid Manufacture-horloge is verkrijgbaar met een geribbelde kroon of een guilloché wijzerplaat, Breguet-stijl wijzers en klassieke Romeinse cijfers.

Er is ook een gelimiteerde editie van 888 stuks met lichtgevende wijzers en toegepaste indexen. De roestvrijstalen versie is online te koop voor €3.250, terwijl het rosé-vergulde model €3.550 kost. Het horloge wordt geleverd met een speciale Rotator Charger Box, inclusief een verwijderbare oplader voor de elektronische functionaliteiten en een roterende doos om de opwindveer van het mechanische kaliber op te laden.

De Hybrid Manufacture-horloges van Frederique Constant zijn een uitstekende combinatie van traditionele horlogekunst en moderne technologie, waardoor ze aantrekkelijk zijn voor liefhebbers van zowel luxe uurwerken als geavanceerde smartwatches. Dit unieke aanbod legt de nadruk op de ambitie van het merk om innovatie en vakmanschap te combineren.

De behuizing van het horloge is gemaakt van hoogwaardig materiaal, zoals roestvrij staal of rosé-verguld roestvrij staal, en wordt aangevuld met een luxe alligatorleren band. Het saffierglas aan de voor- en achterkant van het horloge zorgt voor een uitstekende krasbestendigheid en biedt tegelijkertijd een duidelijk zicht op het mechanische uurwerk en de elektronische componenten.

De connectiviteit van het Hybrid Manufacture-horloge met de bijbehorende smartphone-app stelt gebruikers in staat om hun persoonlijke gegevens, zoals activiteiten en slaappatronen, bij te houden en te analyseren. Deze gegevens kunnen waardevol zijn voor mensen die hun gezondheid en welzijn willen verbeteren. Bovendien kan de wereldklokfunctie handig zijn voor reizigers en zakenmensen die vaak naar verschillende tijdzones reizen.

De gelimiteerde editie van 888 stuks benadrukt de exclusiviteit van dit horloge en maakt het nog aantrekkelijker voor verzamelaars en liefhebbers van unieke uurwerken. De speciale Rotator Charger Box draagt bij aan de premium ervaring van het bezitten van een Hybrid Manufacture-horloge en zorgt voor een eenvoudige en stijlvolle manier om zowel de mechanische als elektronische functionaliteiten op te laden.

Frederique Constants Hybrid Manufacture-horloge is een uitstekende keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een luxe horloge dat zowel traditioneel vakmanschap als geavanceerde technologie biedt, terwijl het voldoet aan de eisen van het moderne leven.

Hybrid Manufacture-horloges:

 • Combinatie van mechanische en smartwatch-functionaliteiten
 • FC-750 kaliber met 42 uur gangreserve
 • Activiteitstracking, slaapmonitoring, wereldklok en diagnostische hulpmiddelen


Classics-collectie:

 • Tijdloos design met traditionele uurwerken
 • Bevat onder andere de Classic Index, Classic Moonphase en Classic Chronograph


Slimline-collectie:

 • Ultradunne horloges met elegante ontwerpen
 • Bevat modellen zoals Slimline Automatic, Slimline Moonphase en Slimline Ladies


Runabout-collectie:

 • Geïnspireerd door klassieke Riva-boten
 • Bevat modellen zoals Runabout Automatic en Runabout Moonphase


Vintage Rally-collectie:

 • Geïnspireerd door klassieke autoraces en vintage auto's
 • Bevat modellen zoals Vintage Rally Healey en Vintage Rally Peking to Paris


Yacht Timer-collectie:

 • Gericht op zeilliefhebbers
 • Bevat modellen zoals Yacht Timer Regatta Countdown en Yacht Timer GMT


Ladies Automatic-collectie:

 • Speciaal ontworpen voor vrouwen met verfijnde smaak
 • Bevat modellen zoals Ladies Automatic Double Heart Beat en Ladies Automatic World Heart Federation


Horological Smartwatch-collectie:

 • Klassieke ontwerpen gecombineerd met slimme functies
 • Bevat modellen zoals Horological Smartwatch Notify en Horological Smartwatch Classic


Highlife-collectie:

 • Vernieuwde ontwerpen met geïntegreerde banden
 • Bevat modellen zoals Highlife Heart Beat, Highlife Automatic COSC en Highlife Perpetual Calendar Manufacture


Limited Edition-horloges:

 • Exclusieve en zeldzame uitgaven van speciale modellen
 • Bevat modellen zoals Hybrid Manufacture Limited Edition en Vintage Rally Healey Limited Edition


Over Frederique Constants

Frederique Constant is een Zwitsers horlogemerk dat in 1988 is opgericht door Aletta Stas-Bax en Peter Stas. Het bedrijf is gevestigd in Genève, Zwitserland, en staat bekend om het produceren van hoogwaardige, luxe horloges met een klassiek en tijdloos design. Frederique Constant heeft zichzelf gevestigd als een belangrijke speler in de horloge-industrie door het aanbieden van innovatieve en technologisch geavanceerde uurwerken tegen toegankelijke prijzen.

De filosofie van het bedrijf is gebaseerd op het leveren van uitzonderlijke waarde aan klanten, met de nadruk op het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap in combinatie met moderne productietechnieken. Frederique Constant is trots op zijn 'Swiss Made' erfgoed en produceert al zijn horloges in zijn eigen ateliers in Zwitserland.

Door de jaren heen heeft Frederique Constant diverse mijlpalen bereikt en tal van innovaties geïntroduceerd in de horloge-industrie. Enkele van de meest opmerkelijke prestaties zijn de ontwikkeling van het Heart Beat-uurwerk, dat een zichtbaar oscillerend gewicht op de wijzerplaat van het horloge toont, en de introductie van de Horological Smartwatch, een slim horloge dat traditionele mechanische uurwerken combineert met moderne smartwatch-functies.

Frederique Constant heeft een breed scala aan horloges in zijn portfolio, variërend van klassieke en elegante dress horloges tot sportievere modellen en limited editions. Het bedrijf is ook betrokken bij verschillende liefdadigheidsinstellingen en partnerschappen, zoals de samenwerking met de World Heart Federation om aandacht te vragen voor hart- en vaatziekten en de sponsoring van klassieke auto-evenementen zoals de Peking naar Parijs Motor Challenge.

In 2016 werd Frederique Constant overgenomen door de Citizen Watch Group, een wereldwijde horlogefabrikant die ook eigenaar is van andere bekende horlogemerken zoals Alpina en Ateliers deMonaco. Ondanks de overname blijft Frederique Constant toegewijd aan zijn oorspronkelijke visie en missie om hoogwaardige, innovatieve en toegankelijke luxe horloges te produceren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...