Chanel presenteert de Haute Horlogerie Red Edition-collectie

Chanel heeft de Haute Horlogerie Red Edition-collectie gepresenteerd, waarin de kleur rood centraal staat als een van de vijf kenmerkende kleuren van het Maison, naast wit, zwart, beige en goud. Het gebruik van rood is geïnspireerd op Gabrielle Chanel, die rood beschouwde als een krachtige accentkleur die zelfvertrouwen en autoriteit uitstraalt.

De Haute Horlogerie Red Edition-collectie bevat enkele van de meest opvallende en verfijnde horloges van Chanel. Arnaud Chastaingt, directeur van de Chanel Watchmaking Creation Studio, heeft rood gebruikt als stilistisch apparaat op drie creaties van de Haute Horlogerie-collectie. Hij legt uit dat hij houdt van durf en graag beweging creëert met zijn ontwerpen. De collectie bevat de J12 X-Ray Red Edition, die een nieuw ontwerp en beweging heeft gekregen, en de Boyfriend Skeleton Red Edition, die is doordrenkt met autoriteit en onnavolgbare flair.

De J12 X-Ray Red Edition heeft een nieuw rond ontwerp met de kenmerkende kleur rood als accent, waardoor een vleugje contrast wordt toegevoegd aan de look. Het horloge is voorzien van robijnen, die het unieke en verfijnde karakter van het uurwerk benadrukken. Het horloge heeft het uiterlijk van een grafisch fragment van kant geborduurd met bruggen en tandwielen, volgens de regels van de kunst van Haute Horlogerie.

De Boyfriend Skeleton Red Edition en de Boyfriend Skeleton X-Ray Red Edition horloges zijn nieuwe Haute Horlogerie-creaties die doordrenkt zijn met autoriteit en onnavolgbare flair. Het ontwerp van de Boyfriend blijft ongewijzigd, maar het accent op rood voegt een vleugje contrast toe aan de look. De rode lederen band met reliëf herinnert aan de voering van de 2.55 handtas, terwijl het rood van het uurwerk, in combinatie met de poedervormige beige gouden tint, de ultieme aanraking van lippenstift suggereert om de aandacht op een glimlach te vestigen.

De horloges zijn uitgerust met de Calibre 3, die een radicale elegantie en een onberispelijke beheersing van de codes van mannelijkheid toont. Het uurwerk heeft het uiterlijk van een grafisch fragment van kant geborduurd met bruggen en tandwielen, die een subtiele glimp van de huid eronder biedt. De horloges benadrukken de nauwe verwantschap van het horloge met de codes van mannelijkheid, en creëren zo een krachtige dualiteit tussen het vrouwelijke en het mannelijke.

De Chanel Haute Horlogerie Red Edition-collectie is een eerbetoon aan Gabrielle Chanel, die rood gebruikte als accentkleur om zelfvertrouwen en autoriteit uit te stralen in haar kledingontwerpen. Het Maison heeft deze kenmerkende kleur toegepast op enkele van de meest iconische horloges van Chanel.

De J12 X-Ray Red Edition en de Boyfriend Skeleton Red Edition zijn twee van de meest in het oog springende horloges uit de collectie. Beide horloges hebben een nieuw ontwerp gekregen, waarbij het accent op rood een vleugje contrast toevoegt aan de look. Het silhouet van de horloges blijft ongewijzigd, maar het gebruik van rood geeft een krachtig en gedurfd statement.

De J12 X-Ray Red Edition heeft een kast en armbandschakels gesneden uit ruwe kristalsaffier, waardoor het horloge een transparant en futuristisch uiterlijk heeft. De robijnen en het grafische ontwerp van de kast en wijzerplaat benadrukken de verfijnde esthetiek van het horloge. De Boyfriend Skeleton Red Edition heeft een skeletuurwerk dat zichtbaar is van zowel voor- als achterkant, waardoor de complexiteit en elegantie van het uurwerk goed zichtbaar zijn. De rode lederen band met reliëf en het rood van het uurwerk geven het horloge een vrouwelijke touch.

Beide horloges zijn uitgerust met de Calibre 3, die een onberispelijke beheersing van de codes van mannelijkheid toont. Het uurwerk heeft het uiterlijk van een grafisch fragment van kant geborduurd met bruggen en tandwielen, die een subtiele glimp van de huid eronder biedt. De horloges benadrukken de nauwe verwantschap van het horloge met de codes van mannelijkheid, en creëren zo een krachtige dualiteit tussen het vrouwelijke en het mannelijke.

Naast de J12 X-Ray Red Edition en de Boyfriend Skeleton Red Edition, bevat de Haute Horlogerie Red Edition-collectie ook andere iconische horloges van Chanel, zoals de Première en de Monsieur de Chanel.

De Première Red Edition heeft een klassiek ontwerp met een rood lederen bandje en een kenmerkende octogonale vormige kast. De wijzerplaat heeft een parelmoeren afwerking met een enkele diamant op de 12 uur markering. Het horloge heeft een elegante en vrouwelijke uitstraling en is perfect voor dagelijks gebruik.

De Monsieur de Chanel Red Edition is een exclusief herenhorloge met een onderscheidend ontwerp. Het horloge heeft een rood lederen band en een kenmerkende ronde kast met een geborstelde afwerking. Het uurwerk heeft een flyback chronograaf en een retrograde functie die de dagen van de week aangeeft. Het horloge heeft een sportieve en toch verfijnde uitstraling en is geschikt voor formele en informele gelegenheden.

De Haute Horlogerie Red Edition-collectie van Chanel is een unieke collectie van horloges die de kracht van rood als accentkleur benadrukt en de visie van Gabrielle Chanel weerspiegelt. De horloges hebben een kenmerkend ontwerp en zijn gemaakt van hoogwaardige materialen met behulp van de nieuwste technologieën. De collectie is perfect voor horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar een horloge dat zowel stijlvol als functioneel is. Het is een eerbetoon aan de visie van Gabrielle Chanel en laat zien hoe Chanel op innovatieve wijze haar kenmerkende kleuren en design esthetiek toepast in haar horloges.

 

  1. J12 X-Ray Red Edition: De J12 X-Ray Red Edition is een uniek dameshorloge met een kast en armbandschakels gesneden uit ruwe kristalsaffier, waardoor het horloge een transparant uiterlijk krijgt. Het horloge heeft een ronde kast met rode accenten van robijnen en een uurwerk dat het uiterlijk van een grafisch fragment van kant geborduurd met bruggen en tandwielen vertoont.

  2. Boyfriend Skeleton Red Edition: De Boyfriend Skeleton Red Edition is een exclusief herenhorloge met een kenmerkend ontwerp en een rood lederen band. Het uurwerk van de Boyfriend Skeleton heeft het uiterlijk van een grafisch fragment van kant geborduurd met bruggen en tandwielen, die een subtiele glimp van de huid eronder bieden. Het horloge heeft een sportieve en verfijnde uitstraling.

  3. Première Red Edition: De Première Red Edition is een klassiek dameshorloge met een kenmerkende octogonale kast. Het horloge heeft een rood lederen bandje en een parelmoeren wijzerplaat met een enkele diamant op de 12 uur markering. De Première heeft een elegante en vrouwelijke uitstraling.

  4. Monsieur de Chanel Red Edition: De Monsieur de Chanel Red Edition is een exclusief herenhorloge met een onderscheidend ontwerp en een rode lederen band. Het horloge heeft een ronde kast met een geborstelde afwerking en een uurwerk dat een flyback chronograaf en een retrograde functie heeft om de dagen van de week aan te geven. Het horloge heeft een sportieve en verfijnde uitstraling.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...