Zaterdag - 28 Jan 2023

Aanmelden

De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie

De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie

Het mooie verhaal van de Zwitserse horlogemaker EBEL begon meer dan 100 jaar geleden in het kleine Zwitserse stadje La Chaux-de-Fonds, de geboorteplaats en het belangrijkste centrum van de horloge-industrie, toen de Zwitserse industrieel en horlogemaker Eugene Blum en zijn vrouw Alice Lévy besloten om hun eigen horlogemerk te lanceren, vernoemd naar de initialen van: Eugene Blum Et Lévy. EBEL werd opgericht in 1911 en werd gebouwd op de twee pijlers van mannelijke en vrouwelijke waarden en kwaliteiten, verenigd door de krachtigste kracht ter wereld: liefde.

Eugene Blum was gericht op functionaliteit, terwijl Alice Levy een scherp oog had voor schoonheid en details, het perfecte huwelijk tussen vorm en functie, dat de basisfilosofie van EBEL werd en al hun creaties onmiddellijk herkenbaar maakte. In de loop van de decennia maakte EBEL naam met veel tijdloze ontwerpen, met zachte rondingen, scherpe randen en emblematische vormen en motieven die iedereen zouden bekoren met pure verfijning. En in 1982 werd het iconische Kissing E-logo geboren - het perfecte zegel voor een merk gebaseerd op liefde - dat het embleem werd van een succesverhaal dat in de loop van de tijd nog indrukwekkender werd. Voor het 75-jarig jubileum van het merk in 1986 verwierf EBEL de beroemde Villa Turque, ontworpen en gebouwd door de briljante Zwitserse architect Le Corbusier in het hart van La Chaux-de-Fonds.

Deze ongelooflijke villa is een waar kunstwerk en is beïnvloed door de reizen van Corbusier in Turkije, met gewapend beton en een majestueus evenwicht tussen vormen en materialen die de tand des tijds hebben doorstaan. Villa Turque, of Maison EBEL zoals het nu ook wordt genoemd, is waarschijnlijk de perfecte match voor EBEL, een bedrijf met als motto 'Beauty Marries Function', dat de tijdloosheid, functionaliteit en esthetiek combineert van elk horloge dat het merk ooit heeft onthuld. Dat is precies waarom de Zwitserse horlogemaker heeft besloten om een speciale collectie uurwerken uit te brengen gewijd aan dit unieke symbool, vooral omdat 2016 een belangrijk jaar is voor Villa Turque, EBEL viert het 30-jarig jubileum van het Maison EBEL, en ook het 100-jarig jubileum sinds de conceptie van deze prachtige villa.

De collectie heet La Maison EBEL Limited Edition en bevat verschillende chique geel, wit of roze gouden horloges, met een bijpassende armband of een cognackleurige, nachtblauwe of zwarte krokodillenband, met een uniek patroon op de glanzende parelmoer wijzerplaat die is geïnspireerd op het ovaal raam van de villa. Aangedreven door betrouwbare automatische uurwerken van Zwitserse makelij, zullen deze uurwerken u betoveren met een sunray guilloché maanfase, die het verstrijken van de tijd vertegenwoordigt, en een open achterkant van de kast die het uitstekende aangepaste oscillerende gewicht onthult, dat een eerbetoon is aan de krachtige relatie tussen het merk en de architectonisch wonder dat zijn thuis is geworden, het Maison EBEL, met een chique inscriptie van het Villa Turque-logo.


De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie
De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie
De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie