De betoverende La Maison EBEL Limited Edition-collectie

Het mooie verhaal van de Zwitserse horlogemaker EBEL begon meer dan 100 jaar geleden in het kleine Zwitserse stadje La Chaux-de-Fonds, de geboorteplaats en het belangrijkste centrum van de horloge-industrie, toen de Zwitserse industrieel en horlogemaker Eugene Blum en zijn vrouw Alice Lévy besloten om hun eigen horlogemerk te lanceren, vernoemd naar de initialen van: Eugene Blum Et Lévy. EBEL werd opgericht in 1911 en werd gebouwd op de twee pijlers van mannelijke en vrouwelijke waarden en kwaliteiten, verenigd door de krachtigste kracht ter wereld: liefde.

Eugene Blum was gericht op functionaliteit, terwijl Alice Levy een scherp oog had voor schoonheid en details, het perfecte huwelijk tussen vorm en functie, dat de basisfilosofie van EBEL werd en al hun creaties onmiddellijk herkenbaar maakte. In de loop van de decennia maakte EBEL naam met veel tijdloze ontwerpen, met zachte rondingen, scherpe randen en emblematische vormen en motieven die iedereen zouden bekoren met pure verfijning. En in 1982 werd het iconische Kissing E-logo geboren - het perfecte zegel voor een merk gebaseerd op liefde - dat het embleem werd van een succesverhaal dat in de loop van de tijd nog indrukwekkender werd. Voor het 75-jarig jubileum van het merk in 1986 verwierf EBEL de beroemde Villa Turque, ontworpen en gebouwd door de briljante Zwitserse architect Le Corbusier in het hart van La Chaux-de-Fonds.

Deze ongelooflijke villa is een waar kunstwerk en is beïnvloed door de reizen van Corbusier in Turkije, met gewapend beton en een majestueus evenwicht tussen vormen en materialen die de tand des tijds hebben doorstaan. Villa Turque, of Maison EBEL zoals het nu ook wordt genoemd, is waarschijnlijk de perfecte match voor EBEL, een bedrijf met als motto 'Beauty Marries Function', dat de tijdloosheid, functionaliteit en esthetiek combineert van elk horloge dat het merk ooit heeft onthuld. Dat is precies waarom de Zwitserse horlogemaker heeft besloten om een speciale collectie uurwerken uit te brengen gewijd aan dit unieke symbool, vooral omdat 2016 een belangrijk jaar is voor Villa Turque, EBEL viert het 30-jarig jubileum van het Maison EBEL, en ook het 100-jarig jubileum sinds de conceptie van deze prachtige villa.

De collectie heet La Maison EBEL Limited Edition en bevat verschillende chique geel, wit of roze gouden horloges, met een bijpassende armband of een cognackleurige, nachtblauwe of zwarte krokodillenband, met een uniek patroon op de glanzende parelmoer wijzerplaat die is geïnspireerd op het ovaal raam van de villa. Aangedreven door betrouwbare automatische uurwerken van Zwitserse makelij, zullen deze uurwerken u betoveren met een sunray guilloché maanfase, die het verstrijken van de tijd vertegenwoordigt, en een open achterkant van de kast die het uitstekende aangepaste oscillerende gewicht onthult, dat een eerbetoon is aan de krachtige relatie tussen het merk en de architectonisch wonder dat zijn thuis is geworden, het Maison EBEL, met een chique inscriptie van het Villa Turque-logo.

De collectie heet La Maison EBEL Limited Edition en bestaat uit vijf verschillende modellen, die allemaal zijn geïnspireerd op het erfgoed en de iconische ontwerpen van het Zwitserse horlogemerk EBEL. De horloges hebben een eigentijdse uitstraling met een vleugje retro, wat wordt benadrukt door het gebruik van luxe materialen zoals 18-karaats roségoud, diamanten en saffierglas.

De eerste in de collectie is de La Maison EBEL Limited Edition 1911, die is geïnspireerd op de oorspronkelijke EBEL horloges uit 1911 en is voorzien van een diamanten bezel en een witte moeder-van-parel wijzerplaat. Het horloge is afgewerkt met een zwart alligatorlederen bandje.

De tweede in de collectie is de La Maison EBEL Limited Edition Brasilia, met een opvallende rechthoekige wijzerplaat en een diamanten bezel. Het horloge heeft een 18-karaats roségouden kast en is afgewerkt met een bruin alligatorlederen bandje.

De derde in de collectie is de La Maison EBEL Limited Edition Beluga, die is geïnspireerd op de klassieke Beluga horloges van het merk. Het horloge heeft een ronde 18-karaats roségouden kast en een diamanten bezel, en is afgewerkt met een zwart alligatorlederen bandje.

De vierde in de collectie is de La Maison EBEL Limited Edition Wave, met een gebogen, ovaalvormige kast en een diamanten bezel. Het horloge heeft een witte moeder-van-parel wijzerplaat en is afgewerkt met een wit alligatorlederen bandje.

Tot slot is er de La Maison EBEL Limited Edition Sport Classic, die is ontworpen als een moderne interpretatie van de klassieke EBEL Sport horloges. Het horloge heeft een ronde roestvrijstalen kast en een diamanten bezel, en is afgewerkt met een wit rubberen bandje.

Elk horloge in de La Maison EBEL Limited Edition collectie is beperkt tot een oplage van slechts 25 exemplaren wereldwijd, waardoor ze zeer exclusief en gewild zijn onder verzamelaars.

De horloges in de La Maison EBEL Limited Edition-collectie hebben verschillende technische specificaties, afhankelijk van het specifieke model. Hier zijn enkele algemene kenmerken die in de collectie voorkomen:

  • Materiaal behuizing: roestvrij staal, 18-karaats roségoud, of een combinatie van beide.
  • Afmetingen behuizing: varieert van ongeveer 30 mm tot 43 mm in diameter.
  • Type uurwerk: quartz of automatisch (mechanisch).
  • Gangreserve: de automatische horloges hebben een gangreserve van ongeveer 38 tot 42 uur.
  • Waterbestendigheid: varieert van 30 meter tot 50 meter, afhankelijk van het model.
  • Horlogeglas: saffierkristal, dat zeer krasbestendig is.
  • Wijzerplaat: beschikbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, inclusief diamantaccenten op sommige modellen.
  • Armband: beschikbaar in verschillende materialen, zoals leer, staal en roségoud.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...