Een nieuwe schoonheid met nautisch thema van Ulysse Nardin - de Marine Chronograph Annual Calendar

Na het leren van het vak van zijn vader, Leonard-Frederic Nardin, en twee andere horlogemakers, Frederic William Dubois en Louis Jean Richard-dit-Bressel, heeft Ulysse Nardin zijn eigen horlogebedrijf opgericht in Le Locle, Zwitserland, toen hij nog maar 23 was. Het was in 1846 en het bedrijf dat nog steeds zijn naam draagt, is al snel begonnen naam te maken door enkele van's werelds meest ongelooflijke tijdwaarnemingswonderen te ontwerpen en te produceren.

Ulysse Nardin plaveide de toekomst van het bedrijf vast met schitterende zakhorloges en zeer nauwkeurige scheepschronometers, die in de 19e eeuw erg populair waren bij burgers en vele zeestrijdkrachten over de hele wereld. Sinds de oprichting heeft de gerenommeerde Zwitserse horlogemaker 170 jaar lang vooruitgang geboekt door gedurfde innovatie te combineren met onmiskenbare stijl, om enkele van de meest interessante uurwerken te creëren die er zijn.

Hun nieuwste creatie op dit veeleisende gebied van high-end uurwerken heet de Marine Chronograph Annual Calendar, en het is weer een schitterend eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Ulysse Nardin met de zee en een nieuw statement van technische prestaties en prachtig design. Deze nieuwe schoonheid met maritiem thema ging eerder dit jaar in première op Baselworld, om de 20e verjaardag van de Marine-collectie van het merk te vieren en wordt aangedreven door een nieuw ontwikkeld intern kaliber genaamd UN-153 dat 28.800 trillingen per uur verslaat, een bewijs van zijn extreme precisie.

Het hele mechanisme in de Marine Chronograph Annual Calendar van Ulysse Nardin lijkt een complex kunstwerk te zijn, ook al gebruikt het maar een paar onderdelen, een briljant kaliber bedacht door Ludwig Oechslin, dezelfde horlogemaker die veel van de meest innovatieve stukken van het merk heeft gemaakt. De jaarkalender moet slechts één keer per jaar worden aangepast, eind februari, en het beste is dat deze vanaf de kruin naar voren en naar achteren kan worden aangepast.

Het horloge heeft dezelfde mooie vormen als zeilinstrumenten, met een geribbelde bezel, een elegante geschroefde kroon, een volle lug en een prachtige kast van 43 mm, die het kostbare mechanisme binnenin vasthoudt, dat te zien is door de saffieren achterkant van de kast, waardoor het oscillerende gewicht wordt onthuld met twee prachtige ankermotieven.

De Marine Chronograph Annual Calendar van Ulysse Nardin zal beschikbaar zijn in verschillende prachtige versies, en we denken dat het heel moeilijk zal zijn om je favoriet te kiezen tussen een koele witte wijzerplaat met zwarte cijfers, een diepblauwe wijzerplaat met witte aanduidingen, of een prachtige roségouden versie met hetzelfde blauw wijzerplaat, maar met Romeinse cijfers in goud.

technische fiche van de Ulysse Nardin Marine Chronograph Annual Calendar:

 • Merk: Ulysse Nardin
 • Model: Marine Chronograph Annual Calendar
 • Referentienummer: 1533-150-3/43
 • Uurwerk: In-house automatisch kaliber UN-153
 • Gangreserve: 52 uur
 • Functies: uren, minuten, seconden, datum, maand, dag van de week, chronograaffunctie
 • Kast: Roestvrij staal
 • Diameter: 43 mm
 • Wijzerplaat: Zwart
 • Indexen: Zilverkleurig
 • Wijzers: Zilverkleurig
 • Glas: Saffierglas, krasbestendig
 • Waterdichtheid: 100 meter
 • Band: Zwart lederen band met vouwsluiting
 • Garantie: 2 jaar


De Marine Chronograph Annual Calendar is een luxe horloge met een automatisch uurwerk van hoge kwaliteit. Het horloge heeft een jaarlijkse kalenderfunctie en een chronograaffunctie, waardoor het zowel functioneel als esthetisch is. De kast is gemaakt van roestvrij staal en heeft een diameter van 43 mm, waardoor het horloge geschikt is voor de meeste polsen. De band is gemaakt van zwart leer en heeft een vouwsluiting voor een veilige pasvorm. Het horloge heeft ook een saffierglas dat krasbestendig is en een waterdichtheid van 100 meter, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en watersporten. De Marine Chronograph Annual Calendar wordt geleverd met een garantie van 2 jaar van Ulysse Nardin.

De Ulysse Nardin Marine Chronograph Annual Calendar is gemaakt van hoogwaardige materialen die bijdragen aan de duurzaamheid en kwaliteit van het horloge.

De kast van het horloge is gemaakt van roestvrij staal, een veelgebruikt materiaal in de horloge-industrie vanwege zijn duurzaamheid en weerstand tegen corrosie en oxidatie. De diameter van de kast is 43 mm, wat een ideale maat is voor een luxe herenhorloge.

De wijzerplaat van het horloge is zwart en heeft zilverkleurige indexen en wijzers, waardoor het horloge een klassieke en tijdloze uitstraling heeft. Het saffierglas van het horloge is krasbestendig en biedt een hoge mate van bescherming tegen slijtage.

Het horloge wordt geleverd met een zwarte lederen band met een vouwsluiting, waardoor het comfortabel en veilig om de pols zit. De band is gemaakt van hoogwaardig leer dat lang meegaat en een luxueuze uitstraling heeft.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...