H Moser & Cie pakt uit met nieuw Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon Aqua Blue

H. Moser & Cie is een Zwitserse horlogemaker die bekend staat om zijn verfijnde en innovatieve uurwerken. Onlangs heeft het merk een nieuwe toevoeging aan zijn prestigieuze collectie aangekondigd: de Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon Aqua Blue. Dit horloge combineert twee van de meest complexe complicaties in de haute horlogerie: de minute repeater en de tourbillon, en dit alles verpakt in een adembenemende aquablauwe wijzerplaat.

De minute repeater is een mechanisme dat de tijd akoustisch aanduidt met behulp van verschillende tonen voor uren, kwartieren en minuten. Deze complicatie gaat terug tot de tijd voor elektrische verlichting, waardoor men toch de tijd kon 'horen' wanneer het te donker was om te zien. De toevoeging van de minute repeater aan de Endeavour Concept collectie is een bewijs van de technische bekwaamheid van H. Moser & Cie, en benadrukt hun toewijding aan het behouden van traditionele horloge-maak technieken in de moderne tijd.

Naast de minute repeater heeft de Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon ook een tourbillon, een complicatie die oorspronkelijk werd ontwikkeld om de effecten van zwaartekracht op de nauwkeurigheid van een horloge te verminderen. De tourbillon van de Aqua Blue is prominent zichtbaar door een opening in de wijzerplaat, wat niet alleen een technisch doel dient maar ook een visueel spektakel biedt voor de drager van het horloge.

De wijzerplaat zelf is een waar kunstwerk. Gemaakt in de kenmerkende fumé stijl van H. Moser & Cie, vertoont de Aqua Blue wijzerplaat een diepe, rijke kleur die overgaat van licht naar donker, afhankelijk van de inval van het licht. Dit effect wordt bereikt door een ingewikkeld proces van lakken en polijsten, wat resulteert in een wijzerplaat die werkelijk uniek is; geen twee wijzerplaten zijn precies hetzelfde.

Het ontwerp van de Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon is bewust sober gehouden om de aandacht niet af te leiden van de schoonheid van de wijzerplaat en de complexiteit van de complicaties. Er zijn geen indexen of logo's op de wijzerplaat; zelfs de handen zijn verfijnd tot het absolute minimum. Dit 'concept' ontwerp onderstreept de filosofie van H. Moser & Cie dat ware luxe niet schreeuwerig hoeft te zijn, maar dat het gevonden kan worden in de details en het vakmanschap van het horloge.

Maar een H. Moser & Cie horloge zou niet compleet zijn zonder een hoogwaardige kast en band. De kast van de Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon Aqua Blue is gemaakt van witgoud of platina en heeft een diameter van 43 mm. De band is gemaakt van handgestikte alligatorleer en past perfect bij de elegante esthetiek van het horloge.

Met de creatie van de Endeavour Concept Minute Repeater Tourbillon Aqua Blue bewijst H. Moser & Cie wederom waarom zij beschouwd worden als een van de beste onafhankelijke horlogemakers ter wereld. Het combineert traditionele horlogerie met moderne esthetiek, en is daarmee een tijdloos uurwerk dat ongetwijfeld een plek zal vinden in de collecties van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...