Ulysse Nardin maakt de Ocean Race Diver van upcycled materialen

Ulysse Nardin heeft een nieuw duikhorloge laten maken met vrijwel elk element dat gerecycled of geüpcycled materiaal bevat. De Ocean Race Diver heeft een stoffen band 100% gemaakt van gerecyclede visnetten „omgevormd tot haspels garen door het Franse bedrijf JTTI”, een bezel insert gemaakt van Carbonium, een koolstofcomposiet gemaakt van gerecycled materiaal uit de luchtvaartindustrie, de 44 mm kast gemaakt van gerecycled roestvrij staal uit de automatiseringsindustrie en kofferflanken en caseback gemaakt van een mix van Carbonium en Nylo, een materiaal gemaakt van gerecyclede visnetten door het Franse bedrijf FIL & FAB.

Zelfs 95% van de componenten van het UN-118-uurwerk is afkomstig binnen een straal van 30 km van de fabricage van Ulysse Nardin, met de helft gemaakt van gerecycled staal en messing. Het horloge wordt gepresenteerd in een waterbestendig gerecycled PET-zakje in een Helly Hansen droogzak gemaakt van 100% gerecycled oceaanplastic.

Het horloge - dat waterbestendig is tot 300m en vernoemd is naar de gelijknamige race die Ulysse Nardin vanaf 2023 zal ondersteunen als officiële tijdwaarnemer - heeft een kleine seconden en gangreserve-indicator op de wijzerplaat en is gebaseerd op Ulysse Nardin's2020 concept Diver Net-horloge. Volgens de VN gaat elk jaar ongeveer 640.000 ton polyamide visnetten verloren of verlaten.

De Ocean Race Diver is verkrijgbaar als een 200-delige limited edition via Ulysse Nardin, geprijsd aan ongeveer €11.000 .

De Ulysse Nardin Ocean Race Diver is een stijlvol en technisch geavanceerd duikhorloge dat is ontworpen om de uitdagingen van de meest veeleisende omgevingen te weerstaan. Hieronder vind je enkele specificaties van dit horloge:

  • Kast: De kast heeft een diameter van 44 mm en is gemaakt van roestvrij staal. De kroon is geschroefd en voorzien van een beschermende rubberen coating om waterdichtheid te garanderen. De kast is waterbestendig tot 300 meter (30 ATM).

  • Wijzerplaat: De wijzerplaat heeft een zwarte kleur en is voorzien van luminescente indexen en wijzers voor een optimale leesbaarheid, zelfs in slechte lichtomstandigheden.

  • Horlogeglas: Het horlogeglas is gemaakt van krasbestendig saffierglas en heeft een antireflecterende coating aan de binnenkant om schitteringen te verminderen.

  • Beweging: Het horloge wordt aangedreven door het Ulysse Nardin kaliber UN-26 automatische uurwerk, dat een gangreserve van 42 uur biedt. Het uurwerk is COSC-gecertificeerd en voldoet aan de hoge kwaliteitseisen van het merk.

  • Functies: Het horloge heeft een centrale uur- en minutenwijzer, een kleine seconde-wijzer op 6 uur en een datumvenster op 3 uur. Het horloge heeft ook een duikring en een schroefbare achterkant van de kast.

  • Band: De band van de Ulysse Nardin Ocean Race Diver is gemaakt van rubber en heeft een roestvrijstalen gesp. De band is speciaal ontworpen om comfortabel en stevig om de pols te zitten, zelfs tijdens intensieve duikactiviteiten.


De Ulysse Nardin Ocean Race Diver is een betrouwbaar, stijlvol en technisch geavanceerd horloge dat is ontworpen om te voldoen aan de hoogste eisen van duikers en watersportliefhebbers. Met zijn robuuste kast, waterdichtheid en duikfuncties, biedt dit horloge alles wat je nodig hebt voor een veilige en comfortabele duikervaring.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...