Hublot Spirit of Big Bang Yellow Sapphire is het helderste gekleurde saffieruurwerk

Het Zwitserse horlogemerk Hublot staat bekend om zijn innovatieve en vooruitstrevende aanpak in de horlogerie. Met de onthulling van de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire, heeft Hublot wederom een technologisch hoogstandje neergezet dat de grenzen van traditionele uurwerkmakerij opzoekt. Dit nieuwe model is meer dan alleen een uurwerk; het is een statement van vakmanschap en geavanceerde materiaalbewerking die het merk op de kaart zet als een ware pionier in de industrie.

Hublot heeft altijd al een fascinatie gehad voor het werken met saffier, een component die niet alleen uitzonderlijke esthetische kwaliteiten bezit, maar ook een indrukwekkende duurzaamheid heeft. In hun zoektocht naar vernieuwing heeft Hublot significante middelen geïnvesteerd in de ontwikkeling van nieuwe methodes voor het vervaardigen en kleuren van saffieren. Deze inspanningen hebben geleid tot een serie succesvolle horloges met transparante en gekleurde saffieren kasten die zich onderscheiden door hun unieke uitstraling.

De innovatie van Hublot werd in 2016 voor het eerst echt zichtbaar toen ze nieuwe wegen insloegen om saffieren te vervaardigen. De lancering van de grote gekleurde saffieren een jaar later was een tastbaar bewijs van de doorbraken die het R&D-team had bereikt. Grote, transparante, evenwichtig gekleurde saffierkristallen werden met succes geproduceerd, waaronder de opmerkelijke gele saffier die het hart vormt van de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire.

Het bereiken van de levendige gele kleur van de saffier vereiste een speciaal proces waarbij koper aan aluminiumoxide wordt toegevoegd. Het resultaat is een saffier die niet alleen opvalt door zijn opvallende gele tint maar ook door zijn robuustheid - het is nagenoeg even duurzaam als diamant. Bovendien is de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire verrassend licht, met een gewicht van slechts 107 gram, wat vergelijkbaar is met titanium.

Dit unieke uurwerk is uitgerust met een zelfopwindend skeletchronograafuurwerk met functies die herinneren aan het befaamde Zenith El Primero-kaliber. De Spirit of Big Bang Yellow Sapphire markeert een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van luxe uurwerken door zijn technische finesse en baanbrekende ontwerp.

Met een beperkte oplage van slechts 100 stuks, positioneert de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire zich als een exclusief verzamelobject voor liefhebbers en kenners van haute horlogerie. Elk aspect van het horloge, van de saffieren kast met een diameter van 42 mm tot de bezel met zijn kenmerkende titanium H-vormige schroeven, versterkt het luxe karakter.

De wijzerplaat van saffierglas biedt een blik op het complexe uurwerk binnenin en is afgewerkt met gele indexen en wijzers die perfect passen bij de esthetiek van het horloge. De transparante gele rubberen band complementeren het design en geven het een modieuze, moderne uitstraling.

Hublots Spirit of Big Bang Yellow Sapphire is er niet alleen om de tijd te vertellen, maar dient ook als een kunstwerk dat gedragen kan worden. Het uurwerk laat zien hoe ver Hublot bereid is te gaan in de naam van innovatie en creativiteit, met als doel de meest unieke en gedenkwaardige uurwerken te creëren die de wereld ooit heeft gezien.

Met een prijskaartje van € 90.000, is de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire een investering die de eigenaar niet alleen een prachtig uurwerk oplevert, maar ook een stukje van de horlogegeschiedenis van Hublot. Geleverd in een speciale presentatiedoos die dezelfde kleurschakeringen deelt als het uurwerk zelf, is dit een item dat perfect de essentie weergeeft van wat Hublot het beste doet — het pusht de grenzen van de horlogerie, steeds strevend naar het sublieme.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...