Hublot Spirit of Big Bang Yellow Sapphire is het helderste gekleurde saffieruurwerk

Hublot heeft de aandacht weer op zich gevestigd met een nieuw uurwerk, de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire, dat opvalt door zijn opvallende gele kleur. Het Zwitserse luxe horlogemerk heeft geïnvesteerd in het ontwikkelen van nieuwe methoden om saffieren te vormen en te kleuren na eerdere succesvolle lanceringen van transparante, gerookt zwart, blauwe en rode saffieren in hun Big Bang-saffiermodellen.

In 2016 begon Hublot te zoeken naar nieuwe methoden om saffieren te vormen en begonnen een jaar later met het maken van grote gekleurde saffieren na aanzienlijke investeringen en inspanningen van hun R&D-team. Het team is nu in staat om grote, transparante, gekleurde en perfect uniforme saffieren te produceren, waaronder de gele saffier die wordt gebruikt in de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire.

De gele kleur wordt bereikt door koper te mengen met aluminiumoxide, waardoor een prachtig gekleurde en ultrabestendige saffier ontstaat. Het horloge is zo sterk als een diamant en zo licht als titanium, met een gewicht van slechts 107 gram. Het uurwerk is voorzien van een zelfopwindend skeletchronograafuurwerk en functies die doen denken aan het legendarische Zenith El Primero-kaliber.

De Spirit of Big Bang Yellow Sapphire zal geproduceerd worden in een gelimiteerde oplage van slechts 100 stuks.

De Spirit of Big Bang Yellow Sapphire heeft een kast met een diameter van 42 mm en een dikte van 14,10 mm, gemaakt van geel saffier en titanium. De bezel is ook gemaakt van geel saffier en heeft 6 titanium H-vormige schroeven. De wijzerplaat is gemaakt van saffierglas en heeft gele wijzers en uurmarkeringen.

De horlogeband is gemaakt van transparant gele structuurhars en is voorzien van een titanium vouwsluiting. Het uurwerk is het HUB4700 skelet chronograafuurwerk, dat 278 componenten heeft en een gangreserve van 50 uur biedt.

Het uurwerk is waterbestendig tot 50 meter en heeft een saffieren achterkant. Het horloge wordt geleverd in een speciale presentatiedoos met een geel saffieren buitenkant en een gele fluwelen binnenkant. De prijs van de Spirit of Big Bang Yellow Sapphire is nog niet bekendgemaakt.

  • Model: Hublot Spirit of Big Bang Yellow Sapphire
  • Referentienummer: 641.JY.0190.RT
  • Uurwerk: Hublot HUB4700 automatisch skeletchronograafuurwerk, 278 componenten, 31 juwelen, 28.800 trillingen per uur, gangreserve van 50 uur
  • Functies: uren, minuten, seconden, datum, chronograaf
  • Kast: gele saffieren kast, diameter 42 mm, dikte 14,10 mm, waterdicht tot 30 meter
  • Wijzerplaat: skelet wijzerplaat met gele indexen en wijzers, datumvenster om 4.30 uur
  • Kristal: saffierglas met antireflecterende coating
  • Band: gele transparante rubberen band met titanium vouwsluiting
  • Beperkte oplage: 100 stuks
  • Prijs: € 90.000

Bezoek Website
Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...