MB&F en L'Epée 1839 onthullen een nieuw robocreature

MB&F en L'Epée 1839 hebben de handen weer ineengeslagen om een nieuwe "robocreature" te creëren, genaamd TriPod. Dit horlogeapparaat, half dier en half robot, ziet eruit als een high-end robospin, met een minimalistische wijzerplaat en een gigantisch mechanisme dat is opgehangen aan drie delicate, insectenachtige poten. TriPod is de 13e samenwerking tussen MB&F en L'Epée 1839, maar het is pas de tweede "robocreature", na de T-rex die vorig jaar werd onthuld.

De naam van het statief komt van de drie delicate poten die het kleurrijke lichaam ondersteunen, met drie "insect-eye" bollen die zijn gemaakt van precisielensglas en drie bewegingsniveaus die het mechanische lichaam van het wezen vormen. Bovenop zit een minimalistische zwarte wijzerplaat die prachtig contrasteert met de complexe mechanische behuizing van dit "robocreature". De wijzerplaat draait volledig in 36 uur en geeft drie sets uren en minuten aan. Hieronder bestaat de driedimensionale sculpturale beweging uit precies 182 kleine componenten, zittend op drie niveaus die zijn verbonden door een verticale balans die klopt bij 2,5 Hz (18.000 vph).

Gebruikers kunnen de tijd instellen en het mechanisme met de sleutel opwinden, waarbij de volledig gewikkelde beweging een indrukwekkende gangreserve van acht dagen biedt. De wijzerplaat zelf is samengesteld uit roterende schijven en TriPod geeft de tijd aan met behulp van drie optische bollen, elk van hen vergroot de kleine cijfers op de zwarte schijven en maakt ze gemakkelijk af te lezen. De klok is vanuit elke hoek zichtbaar door zijn "insectenogen", aangezien de wijzerplaat drie sets cijfers 1-12 heeft en een volledige rotatie in 36 uur voltooit in plaats van de traditionele 12 uur.

MB&F en L'Epée 1839 hebben TriPod uitgebracht in drie gelimiteerde oplages van elk 50 stuks, elk met een body in neonblauw, neongroen of neonrood. De TriPod is handgemaakt en afgewerkt en is een waar meesterwerk dat de grenzen van de moderne horlogemakerij blijft verleggen.

Elk van de drie limited editions van de TriPod heeft een body in neonblauw, neongroen of neonrood, afhankelijk van de smaak van de koper. De afmetingen van het horloge zijn 38,5 x 45,0 x 24,4 cm en het weegt ongeveer 1,4 kg. Het horloge heeft een handmatig opwindbaar uurwerk met een gangreserve van 8 dagen en een frequentie van 2,5 Hz (18.000 vph). Het horloge is ook waterdicht tot 30 meter diep.

Het uurwerk van de TriPod is geïnspireerd op de vorm van een insect. De beweging bestaat uit 182 componenten en is verdeeld over drie niveaus die zijn verbonden door een verticale balans. De wijzerplaat bestaat uit roterende schijven en heeft drie optische bollen die de kleine cijfers vergroten en ze gemakkelijk afleesbaar maken. De tijd wordt weergegeven door drie sets cijfers 1-12 die elke 12 uur in 36 uur roteren.

De TriPod is ontworpen als een sculpturaal kunstwerk dat zowel esthetisch als functioneel is. Het horloge is een combinatie van mechanische precisie en designinnovatie en is het resultaat van de samenwerking tussen MB&F en L'Epée 1839.

MB&F x L'Epée 1839 TriPod horloge:

  • Beweging: L'Epée 1839 handgewonden uurwerk met 182 componenten, 19 juwelen en een gangreserve van 8 dagen
  • Frequentie: 2.5 Hz (18.000 vph)
  • Functies: uren en minuten
  • Wijzerplaat: zwarte roterende schijven met optische bollen om de tijd aan te geven
  • Kast: driepotig, insectachtig ontwerp met gekleurde body in neonblauw, neongroen of neonrood
  • Materiaal: aluminium, roestvrij staal en verguld messing
  • Afmetingen: 219 mm x 166 mm x 113 mm
  • Gewicht: 2,3 kg
  • Waterbestendigheid: geen
  • Limited edition: 50 stuks per kleur (neonblauw, neongroen, neonrood)


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...