MB&F kondigt een uniek HM4 Kittyhawk horloge aan

Doet de naam MB&F een belletje rinkelen? Dat zou moeten, want het innovatieve Zwitserse merk heeft een solide reputatie opgebouwd bij horlogeliefhebbers, dankzij zijn innovatieve uurwerken en onorthodoxe ontwerpen. Recente ontwerpen zijn geïnspireerd op retro-futuristische ideeën en klassieke auto's, hoewel de meesten van ons nog steeds denken aan de HM4-serie, niet voor niets. Echo's van zijn invloed zijn voelbaar in de nieuwste ontwerpen van MB&F, met het originele HM4-prototype geïnspireerd op de luchtvaart - met name een gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog, het P-40 Kittyhawk-gevechtsvliegtuig.

Maar vandaag hebben we de kans om te kwijlen over iets heel speciaals. De gloednieuwe MB&F HM4 Kittyhawk is een uniek stuk, pronkt met een ongebruikelijke 52 mm titanium kast met een agressief haaienmondmotief dat doet denken aan het iconische P-40 Kittyhawk-gevechtsvliegtuig, dat met de hand werd beschilderd door de veelgeprezen miniatuurschilder Isabelle Villa. Dit HM4 Kittyhawk-model laat het ontwerp van de verhoogde klinknagel achter zich en zorgt voor een gestroomlijnde look; de verf ligt perfect gelijk met de rest van het kastoppervlak met een laag blanke lak die over de hele behuizing is aangebracht. Door de dubbele wijzerplaat van de HM4 Kittyhawk word je binnen enkele seconden gehypnotiseerd; de rechter wijzerplaat zorgt voor tijdwaarneming, terwijl de linkerwijzerplaat volledig was gewijd aan de extra grote gangreserve-indicator.

Ondertussen zal de skeletachtige pijlhand met contragewicht, geïnspireerd op vliegtuiginstrumenten, zeker ieders aandacht trekken. Met zijn radicaal asymmetrische kastontwerp verdiende de HM4 Kittyhawk ook een op maat gemaakte riem, met name een verweerd zadelbruin lederen exemplaar met bruine contraststiksels. Dit ongelooflijke uurwerk wordt aangedreven door het vervaardigde MB&F HM4 handopgewonden uurwerk, met een paar tandem-drijfveervaten en een indrukwekkende gangreserve van 72 uur. Een set van 311 componenten en een enorme 50 juwelen houden alles onder controle, en de gelukkige eigenaar van dit eenmalige stuk betoverde. Dit geweldige horloge kan gemakkelijk worden gecombineerd met andere retro-uitziende goodies - een jas, een motorfiets, en, mogelijk, een P-40 Kittyhawk-gevechtsvliegtuig.

Nu, dat zou perfectie zijn en elke man veranderen in een echte superheld. Alle afnemers?

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...