MB&F kondigt een uniek HM4 Kittyhawk horloge aan

Als horlogeliefhebber heb je wellicht al eens gehoord van MB&F, het Zwitserse merk dat bekend staat om zijn grensverleggende uurwerken die niet alleen de tijd aangeven, maar ook als kunstwerken om de pols gedragen kunnen worden. Deze horloges zijn niet simpelweg instrumenten om de tijd bij te houden; ze zijn een uitdrukking van vakmanschap, vernieuwing en historische inspiratie.

De nieuwste toevoeging aan hun indrukwekkende collectie is de HM4 Kittyhawk, een verbluffend en uniek horloge dat de ziel van de luchtvaart trotseert. De HM4-serie heeft altijd een speciale plaats ingenomen in het hart van MB&F, met zijn baanbrekende ontwerp dat de essentie van vliegtuigcockpits vastlegt, en nu heeft het merk dit erfgoed naar een hoger niveau getild met de Kittyhawk.

Het horloge, met een indrukwekkende 52 mm titanium kast, eert het P-40 Kittyhawk-gevechtsvliegtuig, een iconisch vliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog. Het meest opvallend is het beschilderde haaienmondmotief op de kast, met de hand aangebracht door de gerenommeerde miniatuurschilder Isabelle Villa. Dit detail roept niet alleen de kracht en de moed van de piloten op, maar is ook een directe verwijzing naar de neus kunst die vaak te zien was op militaire vliegtuigen van die tijd.

De keuze voor een gestroomlijnd ontwerp laat zien dat MB&F het vermogen heeft om zichzelf opnieuw uit te vinden, zonder afbreuk te doen aan de oorspronkelijke geest van de serie. De blanke lak over de hele behuizing zorgt niet alleen voor bescherming, maar brengt ook een moderne twist die de aandacht trekt.

Naast het opvallende uiterlijk, is de functionaliteit van de HM4 Kittyhawk net zo indrukwekkend. Met een skeletachtige pijlhand en een contragewicht dat doet denken aan de instrumenten in een cockpit, biedt het horloge een onmiddellijk leesbare tijdweergave en een gangreserve-indicator die de technische expertise van MB&F laat zien. Met twee drijfveervaten en een gangreserve van 72 uur, benadrukt het uurwerk de duurzaamheid en precisie van de horlogemakerij van MB&F.

Dit horloge is niet alleen een functioneel kunstwerk, maar ook een statement stuk dat wordt geleverd met een op maat gemaakte, verweerd lederen riem die het vintage-gevechtsvliegtuigthema completeert. De bruine contraststiksels versterken de klassieke, robuuste uitstraling, waardoor de drager zich een echte waaghals voelt.

De MB&F HM4 Kittyhawk is meer dan alleen een uurwerk; het is een ode aan de durf en innovatie van zowel de horlogemakers als de piloten die de hemel domineerden. Voor verzamelaars en liefhebbers van zowel horloges als luchtvaart, staat dit unieke stuk garant voor bewondering en wellustige blikken.

Hoewel de prijs van zo'n zeldzaam en ingewikkeld horloge waarschijnlijk even opmerkelijk zal zijn als het design zelf, zal de eigenaar van de HM4 Kittyhawk niet zomaar een bezit aan zijn collectie toevoegen, maar een schat die verhalen vertelt van moed, innovatie en schoonheid. Het horloge is niet minder dan een vliegende fort van de tijd, vastgemaakt aan de pols van een avonturier.

MB&F heeft wederom bewezen waarom ze een leidende kracht zijn in de wereld van avant-garde horlogemaken; ze blijven ons verbazen met creaties die de grenzen van design en functionaliteit overschrijden. De HM4 Kittyhawk is daar geen uitzondering op, en zal ongetwijfeld één van de meest memorabele stukken van het jaar worden.

Terwijl velen van ons alleen kunnen dromen van het bezitten van zo'n meesterwerk, blijft MB&F onze verbeelding en passie voor horloges voeden. En wie weet, misschien neemt de eigenaar van de HM4 Kittyhawk een dag de hemel in, niet met een horloge om de pols, maar in de cockpit van zijn eigen P-40 Kittyhawk. Want in de wereld van MB&F is alles mogelijk.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...