Bulgari's nieuwe High Jewerly Collection heet Festa

Bulgari's nieuwste sprankelende toevoeging aan de wereld van hoge juwelen is een feest voor de zintuigen. De collectie, met de toepasselijke naam 'Festa', viert de geneugten en pracht van traditionele Italiaanse festiviteiten met meer dan honderd exquise sieradestukken en luxe horloges. Deze schitterende verzameling is een eerbetoon aan de vreugde en de flair van het Italiaanse leven en de eeuwenoude traditie van vieringen die van generatie op generatie worden doorgegeven.

Het thema 'Festa' onderstreept de Italiaanse passie voor het leven en de liefde voor verfijning en schoonheid in alle vormen. Bulgari heeft drie aparte inspiratiebronnen gebruikt om deze unieke, weelderige collectie tot leven te brengen: 'Festa Italiana', 'Festa dell'Infanzia' en 'Festa Delle Principesse'. Elk van deze thema's opent een eigen wereld waarin Bulgari’s vakmanschap en buitengewone aandacht voor detail zorgen voor ware kunstwerken.

Een adembenemend pronkstuk van de Festa Delle Principesse-lijn is de ketting geïnspireerd op Prinses Paolina Borghese Bonaparte. Prinses Paolina, de zus van Napoleon Bonaparte en een icoon van mode en schandaal, was bekend om haar extravagante stijl en liefde voor kostbare juwelen. Het is dan ook geen wonder dat Bulgari een stuk heeft gecreëerd ter ere van haar opmerkelijke persoonlijkheid. Deze ketting reflecteert de verfijnde smaak van Prinses Paolina, en brengt een stukje geschiedenis tot leven door moderne elegantie en historische grandeur te combineren.

Verder in de collectie vinden we een ander hoogtepunt in de vorm van een ketting opgedragen aan Margherita di Savoia, een vrouw die bekend stond als de koningin van de mode in de 19e eeuw. Deze ketting, rijkelijk versierd met saffieren, Zuidzeeparels, smaragdgroene kralen en glinsterende diamanten, straalt pure luxe uit. Het zou niet misstaan op de meest prestigieuze gala's en koninklijke bijeenkomsten, hoewel men zou kunnen stellen dat het misschien te extravagant is voor minder formele gelegenheden. Toch kan de opvallende schittering van dit stuk subtiel worden verzacht wanneer gecombineerd met een meer ingetogen, maar nog altijd chique, kruisarmband.

Voor wie op zoek is naar iets minder traditioneel, maar nog altijd even feestelijk, biedt de Festa dell'infanzia-ketting een perfecte balans. Uitgevoerd in roségoud en versierd met 25 geelgroene chalcedonieën, 38 schitterende diamanten en verrijkt met pavé gezette diamanten, is dit stuk een modern feest van kleur en licht. Het speelse gebruik van gekleurde edelstenen maakt de ketting zowel fris als jeugdig – een viering van kinderlijke verwondering.

Het is duidelijk dat Bulgari met de Festa-collectie niet alleen hun uitzonderlijke vaardigheden in de haute joaillerie toont, maar ook een diepe waardering voor Italiaanse cultuur en tradities. Elk stuk vertelt een verhaal, elk ontwerp is een liefdesbrief aan Italië's rijkdom aan festiviteiten. Het vermogen om tijdloze esthetiek te combineren met hedendaagse smaken definieert Bulgari als een leider in de wereld van luxe sieraden. De Festa-collectie nodigt de drager uit om zich te onderscheiden, om te stralen met de betoverende geschiedenis en de handtekening van Italiaanse finesse. Het is een collectie die, zonder twijfel, de wereld stormenderhand verovert.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...