Graff Lesedi La Rona is officieel grootste vierkant geslepen diamant ter wereld

Het is alsof de tijd even stil staat wanneer er een zeldzaamheid van ongekende omvang en schoonheid zich aan de wereld presenteert – een moment waarin de wonderen van de natuur en menselijke vindingrijkheid samensmelten. Dit is exact het gevoel dat de Graff Lesedi La Rona losmaakt; deze diamant is niet alleen een meesterwerk, maar ook een nieuw record in de geschiedenisboeken: de grootste vierkant geslepen diamant ter wereld.

Het verhaal van diamanten is zo oud als de tijd zelf. Van de allereerste gewonnen edelstenen tot de fonkelende juwelen die vandaag de dag de rijken en beroemden sieren, hebben deze glinsterende creaties van Moeder Natuur altijd al een magnetische aantrekkingskracht op mensen gehad. De Graff Lesedi La Rona overtreft echter alle andere diamanten door zijn omvang – met een gewicht van maar liefst 302,37 karaat is deze diamant een ware gigant onder de edelstenen.

Afkomstig uit de ongerepte diepten van de Lucara Karowe-mijn in Botswana, werd de originele ruwe diamant van 1.109 karaat ontdekt en heeft een ongelooflijke transformatie ondergaan. Deze omvorming tot de magistrale "Ons Licht", zoals de naam in de lokale Tswana-taal luidt, zou echter geen gemakkelijke taak zijn. Na de aankoop voor een verbazingwekkend bedrag van €53 miljoen, kwam Graff Diamonds tot de conclusie dat geen enkele bestaande technologie voldeed om de volle potentie van dit kostbare juweel te benutten.

Met een ongeëvenaarde toewijding en innovatie ontwikkelde Graff Diamonds een gloednieuwe scanner en beeldvormingssoftware om de complexe interne structuur van de diamant zorgvuldig te analyseren. Zo kon men de innerlijke kwaliteiten en mogelijkheden tot in perfectie onthullen.

Een team van wereldklasse juwelenexperts heeft vervolgens 18 maanden lang nauwkeurig de ruwe steen getransformeerd tot een adembenemende smaragd geslepen diamant. Bovendien ontstonden hierbij 66 kleinere satellietdiamanten, variërend tussen de één en zesentwintig karaat – elk op zich een kunstwerk en zonder twijfel toekomstige collector'sitems.

De Graff Lesedi La Rona is een symbool van pure luxe en zeldzame exclusiviteit. Het doet denken aan andere legendarische edelstenen zoals de Hope-diamant en de Koh-i-Noor, die beiden een onuitwisbaar spoor in de annalen van de geschiedenis hebben getrokken. Het is meer dan alleen een schitterend accessoire; het is een stukje eeuwigheid gevangen in een kristalheldere vorm.

Om eigenaar te worden van zo n uitzonderlijk meesterwerk is voorbehouden aan een kleine groep van de meest welgestelde liefhebbers en verzamelaars van over de hele wereld. Bij het aanschouwen van de Graff Lesedi La Rona worden we herinnerd aan de monumentale kunstwerken en prestaties die mensen kunnen verwezenlijken met geduld, passie en een streven naar perfectie.

Daarbij komt ook nog eens de uitzonderlijke helderheid en kleurkwaliteit van de diamant, bevestigd door het Gemological Institute of America (GIA). Hierdoor zal de Graff Lesedi La Rona dienen als een iconisch voorbeeld van de hoogtepunten die haalbaar zijn in de edelsteenbewerkingsindustrie. Het is een cultureel erfgoed, een object van wetenschappelijke fascinatie en een fenomenaal natuurverschijnsel.

Voor diegenen onder ons die niet direct in de gelegenheid zijn om dergelijke luxe te bezitten, rest niets anders dan het bewonderen van veraf en het dromen over de pure schittering die deze diamant uitstraalt. Toch zal de creatie van de Graff Lesedi La Rona ons inspireren en onze verwondering voor de natuurlijke pracht die onze wereld rijk is aanwakkeren, klaar om ontdekt en omgevormd te worden door vaardige menselijke handen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...