Vorstelijke Fabergé hangers ter ere van Koning Charles III

Ter ere van de kroning van Koning Charles III op zaterdag 6 mei 2023, introduceert Fabergé twee nieuwe herdenkingslockets in haar Erfgoedcollectie. Deze speciale Fabergé herdenkingslockets zijn ontworpen om de koninklijke pracht en praal van de kroning te weerspiegelen en zijn vervaardigd met de hoogste aandacht voor detail. Elk locket bevat fijne materialen zoals geelgoud, guilloché-email en handgravures, die de kenmerkende elementen zijn van de Erfgoedcollectie.

De Erfgoedcollectie haalt inspiratie uit Fabergé'shistorische meesterwerken. Traditionele materialen en complexe technieken, zoals de verfijnde kunst van guilloché-email en handgravure, vormen de kenmerkende elementen van deze kleurrijke en weelderige collectie.

Erfgoed Geelgouden Diamant & Rood Guilloché Email Kroningskroon Verrassingslocket

Het Erfgoed Kroningskroon Verrassingslocket is geïnspireerd door de Kroon van Sint-Edward, de kroon die wordt gebruikt tijdens de kroning en een van de meest waardevolle schatten van het land. De Fabergé kroonverrassing is vervaardigd uit 18k geelgoud, met de hand gedecoreerd met een majestueus paarse lak en bezet met 4 ronde blauwe saffieren, 10 ronde Gemfields Zambiaanse smaragden en 2 ronde Gemfields Mozambikaanse robijnen, en staat op een uitgesneden carneoolstenen platform.

  • 18K Geelgoud
  • Guilloché Vuurvast Rood Email & Paarse Lak
  • 20 Ronde Briljant Geslepen Witte Diamant, Totaal Gewicht 0,32 ct G VS+
  • 2 Ronde Gemfields Mozambique Robijn, Totaal Gewicht 0,04 ct
  • 10 Ronde Gemfields Zambiaanse Smaragd, Totaal Gewicht 0,07 ct
  • 4 Ronde Blauwe Saffier, Totaal Gewicht 0,02 ct
  • 1 Gesneden Carneool, Totaal Gewicht 3,01 ct
  • 50 cm 1,3 mm Trace Ketting met Ei-tag


Erfgoed Geelgouden Diamant en Rood Guilloché Email Gouden Staatskoets

Het Erfgoed Kroningskroon Verrassingslocket is geïnspireerd door de Kroon van Sint-Edward, de kroon die wordt gebruikt tijdens de kroning en een van de meest waardevolle schatten van het land. De Fabergé kroonverrassing is vervaardigd uit 18k geelgoud, met de hand gedecoreerd met een majestueus paarse lak en bezet met 4 ronde blauwe saffieren, 10 ronde Gemfields Zambiaanse smaragden en 2 ronde Gemfields Mozambikaanse robijnen, en staat op een uitgesneden carneoolstenen platform.

  • 18K Geelgoud
  • Guilloché Rood Email & Paarse Lak
  • 20 Ronde Briljant Geslepen Witte Diamanten, Totaal Gewicht 0,32 ct G VS+
  • 2 Ronde Gemfields Mozambique Robijnen, Totaal Gewicht 0,04 ct
  • 10 Ronde Gemfields Zambiaanse Smaragden, Totaal Gewicht 0,07 ct
  • 4 Ronde Blauwe Saffieren, Totaal Gewicht 0,02 ct
  • 1 Gesneden Carneool, Totaal Gewicht 3,01 ct
  • 50 cm 1,3 mm Trace Ketting met Ei-tag


Deze prachtige Fabergé-lockets zijn een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het vakmanschap van het iconische juwelenhuis. Ze zijn ontworpen om de kroning van Koning Charles III te vieren en symboliseren de grandeur en het belang van deze historische gebeurtenis. De weelderige kleuren, edelstenen en verfijnde details maken deze stukken tot een waardevolle aanvulling op elke sieradencollectie en zullen zeker generaties lang gekoesterd worden als een herinnering aan deze bijzondere dag.

Over Fabergé

Fabergé is een wereldberoemd luxe juwelenmerk, bekend om zijn prachtige en verfijnde sieraden, uurwerken en accessoires. Het merk is opgericht door Peter Carl Fabergé in 1842 in Sint-Petersburg, Rusland. Fabergé verwierf wereldwijde faam en erkenning door het creëren van de iconische Fabergé-eieren, die werden vervaardigd als geschenken voor de Russische koninklijke familie.

Vandaag de dag blijft Fabergé trouw aan zijn erfgoed van ongeëvenaard vakmanschap en artistieke finesse en staat het bekend om zijn prachtige collecties die een breed scala aan sieraden, horloges en accessoires bevatten. Elk stuk is met de grootste zorg en aandacht voor detail ontworpen en vervaardigd, met behulp van traditionele technieken zoals guilloché-email en handgravure, gecombineerd met moderne innovaties.

Fabergé blijft een symbool van luxe, verfijning en creatieve uitmuntendheid en is een favoriet merk bij verzamelaars, liefhebbers van sieraden en horloges, en iedereen die op zoek is naar buitengewone en tijdloze stukken.

Over de Kroon van Sint-Edward

De Kroon van Sint-Edward is een van de belangrijkste en meest iconische symbolen van de Britse monarchie. Deze kroon maakt deel uit van de Britse kroonjuwelen en wordt gebruikt tijdens de kroningsceremonie van een nieuwe monarch. De naam verwijst naar koning Edward de Belijder, een Engelse heilige en koning uit de 11e eeuw, hoewel de huidige kroon pas uit 1661 dateert.

De Kroon van Sint-Edward is gemaakt van massief goud en weegt ongeveer 2,23 kg. De kroon heeft een rijke versiering met edelstenen, waaronder saffieren, toermalijnen, amethisten, topaas, granaten en zowel witte als gekleurde parels. De kroon bevat ook een fluwelen kap met een gouden rand, die tijdens de kroningsceremonie over het hoofd van de monarch wordt geplaatst. De edelstenen op de kroon zijn:

  • Saffieren: De kroon bevat 6 grote en 168 kleinere saffieren. Saffieren staan bekend om hun intense blauwe kleur en worden geassocieerd met koninklijke waardigheid en wijsheid.
  • Toermalijnen: Er zijn 11 grote en 94 kleinere toermalijnen in de kroon verwerkt. Toermalijnen zijn veelkleurige edelstenen die variëren van groen tot roze, rood en blauw.
  • Amethisten: De kroon is voorzien van 4 grote amethisten. Amethisten zijn paarse edelstenen die vaak geassocieerd worden met spirituele kracht en bescherming.
  • Topaas: Er zijn 5 grote topazen op de kroon. Topaas is een heldere, lichtgekleurde edelsteen die vaak geel, blauw, groen of kleurloos is.
  • Granaten: De kroon bevat 1 grote granaat en 62 kleinere granaten. Granaten zijn dieprode edelstenen die symbool staan voor moed, kracht en overwinning.
  • Parels: Er zijn 273 parels op de Kroon van Sint-Edward bevestigd, zowel witte als gekleurde parels. Parels symboliseren zuiverheid, integriteit en wijsheid.


Het gebruik van de Kroon van Sint-Edward tijdens de kroning is een cruciaal moment in de ceremonie, omdat het de officiële overdracht van macht en gezag aan de nieuwe koning of koningin symboliseert. Zodra de monarch gekroond is, wordt hij of zij als soeverein erkend en begint een nieuw koninklijk tijdperk.

De Kroon van Sint-Edward wordt bewaard in de Jewel House in de Tower of London, samen met de andere Britse kroonjuwelen. Deze historische en waardevolle objecten worden zorgvuldig bewaakt en zijn een belangrijk onderdeel van het Britse culturele erfgoed. Ze worden alleen gebruikt tijdens speciale gelegenheden, zoals kroningen en staatsopeningen van het parlement, en zijn ook te bezichtigen door het publiek tijdens rondleidingen in de Tower of London.

Kroning van Koning Charles III

De kroning van Koning Charles III vindt plaats op zaterdag 6 mei 2023, een historische gebeurtenis waarbij de troonopvolger officieel de nieuwe koning van het Verenigd Koninkrijk wordt. De plechtigheid omvat eeuwenoude tradities, waaronder de kroning met de Kroon van Sint-Edward, een van de meest waardevolle nationale schatten.

De kroning van Koning Charles III is een belangrijke ceremonie die de troonsbestijging van de nieuwe Britse monarch markeert. De plechtigheid vindt plaats in de Westminster Abbey, een historische kerk in Londen die al eeuwenlang wordt gebruikt voor de kroning van Britse vorsten.

Tijdens de kroningsceremonie doorloopt de nieuwe koning verschillende rituelen en symbolische handelingen. Een van de belangrijkste momenten is de zalving, waarbij de aartsbisschop van Canterbury heilige olie op het voorhoofd van de monarch aanbrengt. Dit ritueel symboliseert de goddelijke zegen en de spirituele rol van de koning als beschermer van het geloof.

Vervolgens wordt de koning gekroond met de Kroon van Sint-Edward, een van de meest waardevolle en historische artefacten uit de Britse geschiedenis. Deze kroon bevat tal van edelstenen en dateert uit 1661. Het dragen van de kroon symboliseert de overdracht van macht en gezag aan de nieuwe monarch.

Naast de kroon zijn er ook andere regalia en insignes betrokken bij de ceremonie, zoals de scepter en de rijksappel, die de macht en soevereiniteit van de monarch vertegenwoordigen. De koning ontvangt ook verschillende kroningsmantels en -gewaden die de waardigheid en verantwoordelijkheden van zijn nieuwe rol symboliseren.

Gedurende de plechtigheid legt de nieuwe koning een eed af, waarin hij belooft zijn volk te regeren met rechtvaardigheid en barmhartigheid, en trouw te zijn aan de kerk en het land. Na de eedaflegging volgt de kroningsmis, een plechtige en feestelijke viering van de nieuwe monarch en zijn verbintenis met het koninkrijk.

Tot slot is er een koninklijke stoet, waarin de kersverse koning traditioneel de Gouden Staatskoets gebruikt om van de Westminster Abbey naar Buckingham Palace te rijden. Deze stoet wordt bijgewoond door talloze toeschouwers en is een gelegenheid voor het volk om hun nieuwe vorst te begroeten en te vieren.

De kroning van Koning Charles III zal een moment van nationale eenheid zijn en een kans voor het Britse volk om hun trouw aan het koningshuis en hun nieuwe monarch te tonen. Het evenement zal ongetwijfeld wereldwijd veel aandacht trekken en een nieuwe fase in de Britse geschiedenis inluiden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...