Unieke Rolex Yacht-Master van voormalige CEO wordt geveild

Unieke Rolex Yacht-Master van voormalig CEO onder de hamer voor mogelijk meer dan €2 miljoen

Op 22 en 23 april 2023 organiseert Monaco Legend Group een exclusieve horlogeveiling in het Le Meridien Beach Plaza Hotel te Monaco. Een van de hoogtepunten is een unieke en zeer bijzondere Rolex Yacht-Master, gemaakt van platina en besteld door de familie Heiniger. André Heiniger was vanaf 1964 president van Rolex en werd opgevolgd door zijn zoon Patrick in 1992. Beide leiders hebben het merk door belangrijke momenten geleid en worden gecrediteerd met het vestigen van Rolex als ultiem luxemerk.

De Heiniger-familie stond bekend om het creëren van enkele interessante en unieke horloges die nu zeer gewild zijn bij verzamelaars. Het horloge dat Monaco Legend Group nu presenteert, is een uniek platina horloge, gemaakt om het tien miljoenste chronometeruurwerk te vieren – een unieke Yacht-Master.

Het bijzondere horloge, oorspronkelijk eigendom van voormalig CEO Patrick Heiniger, kan tot wel €2 miljoen opbrengen. De Yacht-Master, geïntroduceerd in 1992, was het eerste en enige nieuwe model dat werd gelanceerd onder leiding van Patrick Heiniger. Hij liet enkele van de belangrijkste en kostbaarste Rolex-horloges ooit produceren, waaronder deze op maat gemaakte Yacht-Master. Het unieke horloge is een prototype, gemaakt om het tien miljoenste chronometeruurwerk te vieren, met een speciale wijzerplaat met de tekst “Dix Millionième Chronometre.”

De bijzondere Yacht-Master heeft een 40 mm platina kast en bevat hetzelfde kaliber 3135 dat destijds de Submariner aandreef. De unieke wijzerplaat heeft een zilveren kleur en afwerking en is voorzien van diamanten uurmarkeringen, baguette-geslepen saffieren op zes en negen, en een driehoekig geslepen saffier op 12.

Het historisch belangrijke Rolex-horloge wordt geveild bij de Exclusive Timepieces veiling van Monaco Legends Group op 22 en 23 april. Het horloge wordt geschat op een verkoopwaarde tussen €1.000.000 en €2.000.000, maar het zou niet verbazen als het uiteindelijk meer opbrengt.

Dit speciale model werd gemaakt om de mijlpaal van het 10 miljoenste Rolex-horloge met COSC-uurwerk te vieren. Het horloge heeft een speciale rotorgravure met de aanduiding van het 10.000.000ste chronometeruurwerk. De wijzerplaat is uniek in kleur en afwerking en is gesigneerd met “DIX MILLIONIEME CHRONOMETRE”. Het horloge is volledig gemaakt van platina en voorzien van een platina Oyster-armband met fliplock-sluiting, wat eveneens uniek is. De wijzerplaat heeft diamanten uurmarkeringen met baguette-geslepen saffieren op zes en negen en een driehoekig geslepen saffier op 12. Deze unieke zilveren wijzerplaat vertoont enige gelijkenis met de bekende Serti-wijzerplaten, maar onderscheidt zich door zijn kleur en afwerking.

Rolex staat al bijna een eeuw bekend om het gebruik van chronometeruurwerken in zijn polshorloges. Ter gelegenheid van het voltooien van het 10 miljoenste chronometeruurwerk, werd een speciaal gegraveerde rotor gecreëerd. Dit uurwerk werd geplaatst in de huidige platina Yacht-Master en bleef bij de familie tot vandaag. Het horloge markeert een zeer belangrijk moment in de geschiedenis van Rolex.

De veiling van dit bijzondere horloge bij Monaco Legend Group in april 2023 biedt verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges een zeldzame kans om een uniek stukje Rolex-geschiedenis te bemachtigen. Gezien de betrokkenheid van de Heiniger-familie bij het ontwerp en de productie van dit horloge, evenals de zeldzaamheid en het historische belang, is het waarschijnlijk dat dit horloge een gewilde verzamelobject zal zijn en veel interesse zal genereren bij de veiling.

Voor liefhebbers van bijzondere horloges is de Instagram-pagina van Monaco Legend Group een geweldige bron om enkele van de meest indrukwekkende horloges te ontdekken. Mis deze unieke kans niet om eigenaar te worden van de unieke platina Rolex Yacht-Master, een stukje geschiedenis dat de betrokkenheid en het vakmanschap van de Heiniger-familie bij het wereldberoemde merk Rolex viert.

  • Merk: Rolex
  • Model: Yacht-Master
  • Bijnaam: Dix Millionième Chronometre
  • Kast materiaal: Platina
  • Kast diameter: 40 mm
  • Kast nummer: Uniek prototype
  • Armband materiaal: Platina Oyster-armband met fliplock-sluiting
  • Uurwerk: Automatisch, kaliber 3135
  • Functies: Uren, minuten, seconden, datum
  • Wijzerplaat: Unieke zilveren kleur en afwerking met de tekst 'DIX MILLIONIEME CHRONOMETRE'
  • Uurmarkeringen: Diamanten uurmarkeringen, baguette-geslepen saffieren op 6 en 9, driehoekig geslepen saffier op 12
  • Lunette: Bidirectionele draaibare lunette
  • Kristal: Saffierglas
  • Waterbestendigheid: 100 meter
  • Unieke kenmerken:
    • Gemaakt ter ere van het 10 miljoenste chronometeruurwerk van Rolex
    • Speciale gegraveerde rotor met 10.000.000ste chronometeraanduiding
    • Bijzondere zilveren wijzerplaat met unieke kleur en afwerking, die enigszins lijkt op de bekende Serti-wijzerplaten
    • Horloge is eigendom geweest van voormalig Rolex CEO Patrick Heiniger en zijn familie
    • Historisch belangrijk als een van de zeldzame modellen ontworpen en geproduceerd onder leiding van de Heiniger-familie


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...