Tiffany & Co. presenteert unieke Parel collectie met iconisch Vogelontwerp

Voor het eerst sinds de creatie van juwelenontwerper Jean Schlumberger'sVogel op een Rots-broche in 1965 voor Tiffany & Co., met een diamanten vogel die traditioneel altijd op een gekleurde, gefacetteerde edelsteen zit, heeft de juwelier dit iconische ontwerp opnieuw geïnterpreteerd met zeldzame natuurlijke parels.

Het verhaal van hoe ontwerper Jean Schlumberger in de jaren '60 een gele kaketoe tegenkwam en zo geïnspireerd raakte door het gevederde wezen dat hij de Vogel op een Rots-clip voor Tiffany & Co. creëerde, is even legendarisch als het sieraad zelf, begeerd door verzamelaars wereldwijd. Door de jaren heen zijn er vele unieke creaties ontstaan, met verschillende interpretaties van de vogel en met een breed scala aan grote, gekleurde en gefacetteerde edelstenen.

De Vogel op een Rots is zelfs gezien in een versie met de beroemde Tiffany Yellow Diamond, een van de grootste gele diamanten die ooit is ontdekt, tijdens de Jean Schlumberger-retrospectieve in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs in 1995. Onlangs heeft Tiffany & Co. het ontwerp slim aangepast voor een paar unieke manchetknopen gedragen door Jay-Z in de About Love-campagne, die ook de Apollo-broche op zijn smokingrevers droeg.

Nu is de iconische broche voor het eerst opnieuw geïnterpreteerd met 'swerelds zeldzaamste natuurlijke zoutwaterparels, die vorige maand samen met een high jewellery-capsulecollectie in Doha in première gingen. De buitengewone parels op de Vogel op een Parel-broches zijn afkomstig uit de privécollectie van Hussein Al Fardan en worden bijzonder gewaardeerd om hun grootte, vorm en ongeëvenaarde glans. Het kan meer dan 20 jaar duren om een ketting van dergelijke parels te creëren, die qua grootte, vorm en glans uniform zijn.

Voor deze exclusieve collectie van Vogel op een Parel-creaties en high jewellery capsule-collectie opende Hussein Al Fardan zijn deuren voor Tiffany & Co., een zeldzame kans onder de high jewellery-huizen, en bood zelfs enkele van zijn favoriete parels aan. Het resultaat is een collectie prachtige broches en juwelen die aan een selecte groep klanten in Doha werden onthuld.

Een meesterwerk binnen de collectie is een drielaagse ketting van natuurlijke zoutwaterparels met een totaal gewicht van meer dan 371 karaat. De Tiffany & Co. Schlumberger Vogel op een Parel-ketting in platina en 18-karaats geelgoud bevat ronde en half ronde natuurlijke zoutwaterparels, diamanten en roze saffieren. Opmerkelijke barokke, knop- en bijna ronde parels geven nieuw leven aan de iconische broche, terwijl een hanger, oorbellen en ringen - bezet met zeldzame natuurlijke zoutwaterparels in donkergrijs, grijs, lichtcrème, lichtroze-bruin en wit - subtiele verwijzingen bevatten naar de esthetiek van Jean Schlumberger.

De Vogel op een Parel-collectie is een exclusieve high jewelry capsulecollectie gemaakt met opmerkelijke natuurlijke zoutwaterparels. Natuurlijke parels uit de Golfregio worden beschouwd als de meest voortreffelijke ter wereld en zijn vrijwel onvindbaar. Deze parels zijn zeer gewild bij koninklijke families en hangen vaak in musea. Het verkrijgen van natuurlijke parels uit de zee wordt steeds zeldzamer door veranderingen in het ecosysteem. De parels die in de Golf werden ontdekt, waren de beste, en dus ging Tiffany, volgens hun traditie, op zoek naar deze parels.

Onderdeel van de Vogel op een Parel-collectie, die deze maand in Doha, Qatar, wordt onthuld, is een drielaagse ketting van natuurlijke zoutwaterparels met een totaal gewicht van meer dan 316 karaat. Verder bevat de collectie de iconische Vogel op een Rots-hanger met barokke, knop- en bijna ronde parels, een hanger, oorbellen en ringen - bezet met zeldzame natuurlijke zoutwaterparels in donkergrijs, grijs, licht crème, lichtroze-bruin en wit. Het idee om een met edelstenen bezette vogel op een steen te zetten - vandaar de naam - was het geesteskind van Jean Schlumberger voor Tiffany. Zijn eerste ontwerpen bevatten een centrale edelsteen en een vogel met een smaragden oog. De moderne klassiekers omvatten amethist, citrien en tanzaniet. Vorig jaar zat er voor het eerst een vogel op een witte diamant.

De Vogel op een Parel-collectie is een opvallende en zeldzame toevoeging aan het assortiment van Tiffany & Co., die de nadruk legt op de zoektocht naar het beste en meest unieke in de wereld van juwelen. Deze samenwerking met Hussein Al Fardan benadrukt het streven van Tiffany naar het creëren van exclusieve en verfijnde sieraden die de tand des tijds doorstaan en de aandacht van verzamelaars over de hele wereld trekken. Met zulke zeldzame en waardevolle parels in hun ontwerpen blijft Tiffany & Co. nieuwe hoogten bereiken en een standaard stellen in de wereld van luxe sieraden.

Over Jean Schlumberger

Jean Schlumberger (1907-1987) was een vooraanstaande Franse juwelenontwerper die internationale faam verwierf met zijn creaties voor het luxe juwelen- en uurwerkmerk Tiffany & Co. Schlumberger werd geboren in Mulhouse, Frankrijk, en begon zijn carrière in de jaren '30 van de vorige eeuw. Zijn unieke stijl en talent voor het combineren van felle kleuren, ongewone materialen en gedurfde ontwerpen maakten hem al snel een gewilde ontwerper in de high society kringen van Parijs.

In 1939 verhuisde Schlumberger naar New York, waar hij zijn eigen sieradenatelier opende. Zijn talent werd al snel opgemerkt door Walter Hoving, de toenmalige voorzitter van Tiffany & Co. In 1956 nodigde Hoving Schlumberger uit om zich bij Tiffany & Co. aan te sluiten als exclusieve ontwerper. Dit partnerschap resulteerde in enkele van de meest iconische en herkenbare juwelenontwerpen van de 20e eeuw.

Jean Schlumberger staat bekend om zijn natuur- en diereninspiraties, en hij gebruikte vaak bloemen, zeedieren en insecten als motieven in zijn ontwerpen. Enkele van zijn meest beroemde creaties zijn de 'Bird on a Rock'-broche, de 'Jackie' armband (die hij ontwierp voor Jackie Kennedy) en de 'Rope' halsketting. Zijn ontwerpen worden gekenmerkt door hun levendige kleuren, gedetailleerde afwerking en creatieve combinaties van edelstenen en metalen.

Gedurende zijn carrière ontwierp Schlumberger juwelen voor vele beroemdheden, royalty'sen politieke figuren, waaronder de Hertogin van Windsor, Greta Garbo, Elizabeth Taylor, Prinses Grace van Monaco en Audrey Hepburn. Zijn werk werd tentoongesteld in musea over de hele wereld en is nog steeds zeer gewild bij verzamelaars en liefhebbers van luxe juwelen.

Jean Schlumberger overleed in 1987, maar zijn nalatenschap leeft voort in de prachtige juwelen die hij heeft gecreëerd en in de blijvende populariteit van zijn ontwerpen bij Tiffany & Co. Vandaag de dag blijft het merk zijn werk eren door het aanbieden van een speciale collectie genaamd 'The Schlumberger Collection', die een selectie van zijn meest iconische en tijdloze creaties omvat.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...