Beautés du Monde - Cartier schitterende Ode aan wereldse schoonheid

Het zien van de schoonheid van de wereld, het behouden ervan en vooral het verrijken ervan, zijn waarden die voortdurend de filosofie van het Maison hebben beïnvloed. De nieuwste Beautés du Monde High Jewellery-collectie zet deze traditie voort. Het is een getuigenis van deze fascinatie voor de diversiteit van schoonheid die zo dierbaar is voor Cartier.

De Beautés du Monde High Jewellery-collectie van Cartier is een prachtige verzameling sieraden geïnspireerd door de verschillende facetten van schoonheid die in de wereld te vinden zijn. De collectie bevat een reeks adembenemende stukken, waaronder kettingen, armbanden, oorbellen en ringen, die allemaal zijn ontworpen met behulp van zeldzame en kostbare edelstenen, zoals diamanten, smaragden, saffieren, robijnen en opalen.

De collectie viert de diversiteit van de wereld en de vele vormen van schoonheid die erin te vinden zijn. Cartier heeft zich laten inspireren door de natuur, cultuur, architectuur en mythologie om deze unieke en betoverende sieraden te creëren. Elk stuk vertelt een verhaal en weerspiegelt de verbeelding en het vakmanschap van de ontwerpers en ambachtslieden van Cartier.

Enkele opmerkelijke stukken uit de Beautés du Monde High Jewellery-collectie zijn:

DE CAMAIL KETTING
Cartier ziet zowel leven als beweging in de perfectie van de natuur. Het verenkleed van een vogel wordt het abstracte motief van een choker, samengesteld uit een 42,44-karaats ensemble van vijf Zambiaanse smaragden. Elke edelsteen wordt geaccentueerd door een curve van vierkante diamanten, omlijst met op maat gesneden onyx die het uiteinde van de peervormige diamant benadrukt. Achter deze ritmische compositie liggen twee hoogstandjes van juweelkunst: ten eerste, de soepele beweging van de ketting, bereikt door het gebruik van onzichtbare scharnieren; ten tweede lijken de smaragden op de diamanten veren te rusten dankzij hun klauwloze zettingen.

DE OCELLE KETTING
Van alle vogels is de pauw mogelijk het meest fascinerend. De Ocelle ketting eert deze vogel met twee opalen van respectievelijk 16,59 en 6,19 karaat en een 21,18-karaats Zambiaanse smaragd hanger. De ocelli, de beroemde vlekken in het verenkleed van de pauw, zijn geminiaturiseerd en vermenigvuldigd tot een gestileerd en grafisch geheel. Elk motief wordt geaccentueerd door een onyx rand. Deze kleine veren overlappen elkaar gedeeltelijk en zijn mobiel genoeg om iets op te tillen, dankzij onzichtbare scharnieren die het lichaam van de ketting vormen en het een extreme soepelheid geven. De opalen en smaragd zijn geslepen en gemonteerd op de paviljoen om een onzichtbare zetting mogelijk te maken. De bovenste opaal kan worden losgemaakt en als broche worden gedragen.

DE SPLENDENS KETTING
Met deze creatie introduceert Cartier een interpretatie van de vechtvis in zijn bestiarium. Om de zwevende vinnen te vertegenwoordigen, bedachten de juweliers een waterval van spinael kralen, met een prachtige chromatische harmonie in toenemende grootte. Geplaatst in het centrum van een onzichtbare kap, wordt elke kraal vastgehouden door een kleine spijker waarvan het oppervlak speelt met het licht, als water op de schubben van een vis. Dit flexibele geheel wordt omlijst met negen ovale en peervormige spinellen met een totaal van 27,79 karaat. Het geheel is bezaaid met vierkante of ruitvormige diamanten.

DE OBI KETTING
Geïnspireerd door Japanse stoffen met het opkomende zonmotief, eert de Obi-ketting de cultuur van Japan, een land dat al meer dan een eeuw door het Maison wordt gekoesterd. Acht cabochon-geslepen smaragden, waaronder een 12,53-karaat exemplaar uit Zambia, vormen het startpunt in het creatieproces. De ronding van de cabochons contrasteert met de geometrie van het motief, dat wordt geaccentueerd door kleine kaliber-geslepen robijnen. Dankzij de delicate op maat gesneden onyx inzetstukken worden de hoeken benadrukt en de volumes geaccentueerd, waardoor de hele ketting diepte krijgt. Groen, rood en zwart: een kenmerkende kleurenharmonie voor Cartier, die sinds het begin van de 20e eeuw gedurfde en onmiddellijk geadopteerde combinaties heeft gecreëerd. Het hangende motief kan worden losgemaakt en als broche worden gedragen.

DE RYU KETTING
Structuur, materiaal, patroon: de drakenhuid inspireert Cartier. Voor deze ketting vormen 80 gele diamanten met een totaalgewicht van ongeveer 79 karaat de schubben van dit fantastische reptiel dat de verbinding tussen aarde en hemel symboliseert. Dankzij achthoekige edelstenen, waarvan de zeldzame slijpvorm zelden wordt gebruikt in de juwelenindustrie, vermenigvuldigt het facetwerk zich en ontstaat er een schittering tussen de stenen. Deze intense, zonachtige diamanten bevinden zich in het hart van zeshoekige patronen van witgoud, ingelegd met diamanten, die samen een geometrisch gaas vormen. Ze illustreren Cartier'spassie voor stenen met karakter en unieke vormen.

DE BROCHES
Vier broches maken de Beautés du Monde-collectie compleet. De inspiratie? Een natuur die zowel delicaat als verfijnd is, getransformeerd door Cartier'sblik, gevoed door nieuwsgierigheid en nauwgezetheid, tot High Jewellery-creaties. Als de interpretatie trouw blijft aan de oorspronkelijke inspiratie, verandert de stilering de realiteit en leidt de blik nog verder. Voor onze ogen komen deze stukken tot leven en gebeurt er een wonder. Magie? Cartier heeft het te danken aan de virtuositeit van zijn savoir-faire, die nieuwe facetten van schoonheid onthult door het ontwerp en het samenspel van stenen.

DE CYMBALE KETTING
Insecten zijn een bron van fascinatie voor het Maison, dankzij een anatomie die een veelheid aan details concentreert in een miniatuurruimte. Onder hen belicht Cartier de cicade en vertaalt de delicatesse ervan in de vorm van een diamanten, bergkristal, robijn en onyx ketting. Dit complexe werk is ontstaan uit de ontmoeting van meerdere gespecialiseerde beroepen: ontwerpers, steenexperts, slijpers, juweliers, zetters en polijsters, en vergde bijna 1800 uur werk.

DE IWANA KETTING
Textuur en dimensie, het is de huid van de groene leguaan die de ontwerpstudio'svan het Maison inspireerde om deze sieradenset te creëren. Het onthult zijn schoonheid door een ketting die overvloedig is met diamanten en smaragden. Zoals vaak het geval is bij Cartier, is het idee niet om de natuur te imiteren, maar eerder om een indruk ervan te suggereren en over te brengen door middel van een abstracte compositie.

DE WATER ASPIS KETTING
Het is een van de meest mythische wezens in de Cartier menagerie, waar het zijn wellustige charme instilt. Een krachtige en hypnotiserende slang, waarvan Cartier de schoonheid en ongelooflijke flexibiliteit versterkt door deze nieuwe interpretatie. Het is water dat de juwelier inspireert om te kiezen voor blauw en wit, de kleuren van zeeschuim en de zeebodem waar dit oceaanreptiel verblijft.

EEN CAPSULECOLLECTIE BESTAANDE UIT ZEVEN RINGEN
Ze zijn allemaal geïnspireerd door de schoonheid van de wereld. Zeven ringen die het oog meenemen op een reis van de diepten van de zee naar de verste uithoeken van de hemel. Elk van hen concentreert de buitengewone creativiteit van het universum, op hun eigen schaal en alsof in miniatuur. Een pantser uit een tekening in een oud biologieboek; een chimera, het mythische wezen van Homerus; een ammoniet fossiel; een zeemonster; een sterrenbeeld; een geologische kristallisatie; een Chinees raadsel... Deze schatten vormen deze buitengewone collectie van juwelen curiositeiten.

DE RITUAL KETTING
Met deze set eert Cartier de schoonheid van versieringen en, meer specifiek, de traditionele Meso-Amerikaanse sieraden. Bestaande uit een dubbele rij azuurblauwe chalcedoon kralen, ontvouwt de ketting zich om een iriserende constellatie van robijnen tentoon te stellen. Subtiel en delicaat wisselen de patronen af tussen diamanten kegels en gefacetteerde robijnen die lijken te hangen zonder enige verbinding tussen hen door een onzichtbare zetting.

DE NOUCHALI KETTING
Het is het wonder van een waterbloem, waarvan Cartier de schoonheid vastlegt. Het oog wordt onmiddellijk gevangen door de middelste steen, een 10,61-karaat rubelliet waarrond diamanten bloembladen zijn gekristalliseerd en omlijnd met lak, waardoor het volume wordt versterkt. Allemaal hebben ze een geometrische vorm als een vierhoek.

DE RÉCIF KETTING
De natuur en levendigheid van koraal zijn wat Cartier wilde vastleggen door de compositie van de Récif ketting. Een levend materiaal, ergens tussen fauna en flora, waarvan Cartier de verschijning styliseert in de vorm van geribbelde koraalkralen die langs een diamanten atol kronkelen. Het ritme wordt bepaald door het intense chromatische contrast van oranje en groen en versterkt door de gedraaide beweging, terwijl kleine accenten van amethist diepte toevoegen.

DE APORIA KETTING
Voor deze set interpreteert Cartier een naturalistisch motief: de vlinder. De vleugel van het insect - alsof van dichtbij bekeken - is gefragmenteerd en vermenigvuldigd tot een volledig abstracte compositie. Het ontwerp is een spel met de verschillende mogelijkheden die dit enkele motief biedt. In een kleurenschema dat het Maison al meer dan een eeuw dierbaar is, benadrukken accenten van onyx en rubelliet het evenwicht van het geheel en voegen diepte toe. Ze geven ritme aan de muzikaliteit van het ontwerp en onthullen al zijn grafische kracht.

DE APATURA KETTING
Kijk eens goed naar een vlindervleugel, laat je verblinden door de schoonheid van zijn tinten en stel je een versiering voor die zijn iriserende schoonheid zou weerspiegelen. Deze ketting is ontstaan uit de observatie van het oneindig kleine. Hier gaat het er niet om op een figuratieve manier te reproduceren, maar om door middel van een abstracte compositie een schittering van kleuren te suggereren die het idee van het meest delicate insect oproepen.


Naast deze prachtige kettingen, omvat de Beautés du Monde High Jewellery-collectie ook andere verfijnde stukken die de diversiteit van schoonheid en de creativiteit van Cartier weerspiegelen. Door zich te laten inspireren door de wonderen van de natuur, creëert het Maison unieke en tijdloze sieraden die de drager betoveren en fascineren.

Armbanden, oorbellen en andere accessoires kunnen ook deel uitmaken van deze prestigieuze collectie, elk met hun eigen verhaal en inspiratie. Cartier streeft ernaar om de essentie van de natuur te vangen en tegelijkertijd abstracte en innovatieve ontwerpen te creëren die een gevoel van verwondering en bewondering opwekken bij degenen die ze dragen of bewonderen.

De Beautés du Monde High Jewellery-collectie is een ware viering van de diversiteit van schoonheid en het vakmanschap van Cartier. Met zijn mix van edelstenen, kleuren, texturen en ontwerpen, neemt deze collectie de drager mee op een reis door de natuur en cultuur, het verleden en het heden, en de verbeelding en realiteit. Het is een eerbetoon aan de wonderen van onze wereld en het buitengewone talent van de vakmensen die deze schitterende sieraden tot leven brengen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...