De heropleving van luxe horloges met edelstenen wijzerplaten - merken om te ontdekken

Tijgeroog, jaspis, parelmoer, aventurijn... luxe horloges met wijzerplaten gemaakt van harde stenen zijn niets nieuws in de horlogewereld. Ze hadden hun hoogtijdagen in de jaren '60 en '70, dankzij gewaagde ontwerpen van onder andere Audemars Piguet en de creaties van Andrew Grima voor Omega.

In 1969 waren de stenen wijzerplaten van Piaget onderdeel van wat het zijn 21e-eeuwse collectie noemde, de titel die gekozen werd voor een reeks futuristische, richtinggevende stukken - wat nu, in 2023, bijzonder toepasselijk voelt, aangezien harde stenen wijzerplaten een comeback maken. De look is net zo stijlvol en opvallend als in het verleden, maar met nieuwe accenten zoals steeninlegwerk en geoptimaliseerde uurwerkmechanismen.

  • Charles Zuber: Dit herrezen Zwitserse horloge- en juwelenmerk, dat minder dan zes maanden oud is, heeft al meer dan 10 referenties op zijn naam staan. Charles Zuber heeft onder andere een opvallend horloge met een malachiet wijzerplaat en een achthoekige kast die de aanhoudende jaren '70-retrotrend weergeeft.

  • Bulgari: Bekend om zijn slangenthema en gouden tubogas-armbanden, introduceert Bulgari deze lente de Serpenti Seduttori-lijn met een extra reeks briljant geslepen diamanten in de band en een nieuwe malachiet wijzerplaat.

  • Zenith: Hoewel de Defy Extreme Glacier misschien geen harde stenen wijzerplaat heeft, is het vermeldenswaard dat het gebruik van gebeeldhouwde chalcedoon voor de chronograaf drukknopbeschermers en dodecagonale lunette aantoont hoe harde stenen de horloge-ontwerpen beïnvloeden.

  • Dior: De Gem Dior-collectie, gelanceerd in 2021, viert de facetten en kleuren van edelstenen. Dit prachtige nieuwe horloge met een lapis lazuli-wijzerplaat heeft een achthoekige wijzerplaat met witte diamanten en een met chrysopraas en malachiet versierde armband.

  • Rolex: Met drie nieuwe harde stenen wijzerplaten, waaronder groene aventurijn, vurig carneool en zomerse turquoise, is het duidelijk dat Rolex, de industrieleider in horloges, de trend omarmt met zijn Oyster Perpetual Day-Date 36 collectie.

  • Piaget: Dit voorjaar herziet Piaget enkele van de meest gewaagde ontwerpen uit zijn 21e-eeuwse collectie uit 1969, met onder andere drie manchet horloges met asymmetrie, handgestructureerde gouden armbanden en harde stenen wijzerplaten.

  • Gucci: Het Gucci Grip-horloge, met een mix van Art Deco, vintage en jaren '70 skatercultuur, is een spannend en experimenteel canvas voor het Italiaanse modehuis. Dit voorjaar zijn er nieuwe uitvoeringen met oranje jaspis of mintkleurige chrysopraas.

  • Hermès: Zoals verwacht brengt Hermès een poëtisch samenspel van materialen naar de trend met zijn nieuwe Arceau Petite Lune, waarin drie hemellichamen van parelmoer, aragoniet en opaal zijn verwerkt, allemaal geplaatst op een sterrenhemel van aventurijn.

  • Van Cleef & Arpels: Dit voorjaar blikt Van Cleef & Arpels terug op 1934 en de geboorte van zijn Ludo-armband. Het nieuwe Ludo Secret horloge herziet de zeshoekige schakels, gecombineerd met een parelmoer wijzerplaat en een deksel met Mystery-Set smaragd.

  • Audemars Piguet: Blauwe wijzerplaten zijn al enkele jaren populair, en nu omarmt Audemars Piguet de trend met zijn nieuwe Royal Oak Selfwinding 37mm met een sierlijke turquoise wijzerplaat. De diepe turquoise steen komt uit Mexico en wordt geaccentueerd door gele gouden uurmarkeringen en wijzers.

  • Louis Vuitton: De Spin Time van Louis Vuitton is een van de meest originele complicaties in de horlogemakerij, geïnspireerd op draaiende flipboards op treinstations en luchthavens. De Tambour Spin Time Air heeft roterende kubussen met diamanten en topaas om de uren en minuten aan te geven.

  • Cartier: De Cartier Baignoire Allongée, die in de jaren '60 in Londen werd gelanceerd, blijft in 2023 zijn rebelse geest behouden met dit ultraglamoureuze hoogwaardige juwelenhorloge. De wijzerplaat bestaat uit laser-gesneden miniatuurelementen van parelmoer, turquoise, onyx en witgoud.

  • Chopard: De Happy Sport horlogecollectie staat voor vrij dansende diamanten op een wijzerplaat. In de recente Métiers d'Art Happy Sport-capsulecollectie, met een thema rond natuurbescherming, is er een ontwerp met een kolibrie, waarbij hartvormige diamanten vrij bewegen op een levendige malachiet achtergrond.

  • Omega: Aventurijn wordt steeds populairder als keuze voor een stenen wijzerplaat bij horlogemerken, geliefd om zijn glinsterende, sterrenachtige effect. Omega'sConstellation-collectie toont ook rode of groene aventurijn met bijpassende leren bandjes, aangevuld met diamanten lunettes en indexen.

  • Breguet: De Breguet Classique 5395 skelethorloge is een meesterwerk van techniek en design, met een wijzerplaat van saffierkristal en een skeletbeweging die 50% van het materiaal heeft verwijderd. De slanke uur- en minuutwijzers zijn gemaakt van geblauwd staal, waardoor het horloge een onderscheidend en elegant uiterlijk krijgt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...