Roger Dubuis ruwt het op met de Excalibur Automatic Skeleton Carbon

Roger Dubuis is al lange tijd een synoniem voor luxe en innovatie in de wereld van de haute horlogerie. Het merk, geboren uit het verlangen om de grenzen van de horlogemakerij te verleggen, blijft indruk maken met zijn gedurfde ontwerpen en technische hoogstandjes. De laatste toevoeging aan hun prestigieuze collectie, de Excalibur Automatic Skeleton Carbon, is geen uitzondering op deze regel.

Het ambachtelijke vakmanschap dat zo kenmerkend is voor Roger Dubuis komt tot uiting in elk facet van de Excalibur Automatic Skeleton Carbon. Met een behuizing van 42mm gefabriceerd uit koolstofvezel, een materiaal dat licht en toch ongelooflijk sterk is, belichaamt dit uurwerk de ultieme combinatie van vorm en functie. Koolstofvezel staat bekend om zijn gebruik in de meest geavanceerde technologische toepassingen, waaronder raceauto's en ruimtevaarttechniek, en benadrukt zo de avant-gardistische instelling van het horlogemerk.

De echte magie van dit bijzondere uurwerk schuilt in het zichtbare binnenwerk. De skeleton wijzerplaat van de Excalibur Automatic Skeleton Carbon onthult het prachtig geconstrueerde kaliber RD820SQ automaat uurwerk. Dit uurwerk, dat volledig intern bij Roger Dubuis is ontwikkeld, is niet alleen betrouwbaar en krachtig met een gangreserve van 60 uur; het is eveneens een esthetisch wonder. Elke component is met de grootste precisie vervaardigd en afgewerkt, wat van dit horloge een waar kunstvoorwerp maakt.

De rode accenten die subtiel in het ontwerp zijn verwerkt, zorgen voor een sportieve flair en weerspiegelen de passie van Roger Dubuis voor autosport en snelheid. Deze designelementen dragen bij aan de stoere en avontuurlijke uitstraling van het uurwerk, terwijl de robuuste rubberen band ervoor zorgt dat het horloge comfortabel zit, zelfs bij de meest dynamische activiteiten.

Ondanks zijn opvallende en innovatieve karakter is de Excalibur Automatic Skeleton Carbon niet beperkt in oplage, maar het prijskaartje van €63.100 reflecteert duidelijk de exclusiviteit en luxe status die het horloge met zich meebrengt. Het streven van Roger Dubuis om een uniek en uitzonderlijk product te leveren, is evident in elk aspect van dit uurwerk.

Voor de dragers van de Excalibur Automatic Skeleton Carbon zijn er ook praktische voordelen. Een waterbestendigheid tot een diepte van 50 meter maakt het horloge geschikt voor alledaags gebruik en de eerdergenoemde comfortabele rubberen band zorgt ervoor dat dit luxe object meer is dan alleen een pronkstuk - het is ook een functionele metgezel.

Hoewel dit specifieke model niet is gelimiteerd in productie, heeft Roger Dubuis wel een gelimiteerde versie van slechts 28 stuks uitgebracht voor de echte verzamelaars en liefhebbers van haute horlogerie. Dit draagt bij aan de exclusieve allure van het merk en verzekert eigenaren van een plek binnen een zeer selecte groep.

Met een saffieren kristallen glas aan zowel de voor- als achterkant van het horloge wordt de bezitter getrakteerd op een adembenemend zicht op het mechanisme, wat de attractiviteit alleen maar verhoogt. Het is deze transparantie die niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de filosofie van Roger Dubuis verbeeldt: het creëren van uurwerken die zowel van binnen als van buiten een volmaakte schoonheid tentoonspreiden.

De Roger Dubuis Excalibur Automatic Skeleton Carbon is dus veel meer dan zomaar een horloge. Het is een toonbeeld van de huidige horlogerie, waar moderne materialen, gedurfde ontwerpen en ambachtelijke Zwitserse uurwerktechnieken samensmelten tot een ongeëvenaard meesterwerk. Voor kenners en liefhebbers van haute horlogerie valt er veel te bewonderen aan dit horloge, dat met zijn indrukwekkende design en technologische vernieuwingen zijn belofte van exclusiviteit en luxe glansrijk waarmaakt. Roger Dubuis blijft daarmee een inspirerend merk dat de wereld van de horlogemakerij voortdurend uitdaagt en vernieuwt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...