Klassieke schoonheid - het Ralph Lauren RL Automotive Skeleton Watch

Ralph Lauren is de trotse eigenaar van een van 's werelds meest indrukwekkende autocollecties, met supercars van Porsche, Ferrari, Lamborghini of Jaguar, die hun rechtmatige plaats innemen op het landgoed van de veelgeprezen ontwerper in de buurt van New York.

Maar waarschijnlijk het meest buitengewone stuk uit de benijdenswaardige collectie van Ralph Lauren is een prachtige Bugatti Type 57SC Atlantic Coupe uit 1938, die maar liefst €40 miljoen waard is en ook diende als inspiratie voor Ralph Laurens gloednieuwe RL Automotive Skeleton horloge.

De beroemde modeontwerper is altijd geïnspireerd geweest door automotive design en kijkt naar supercars als bewegende kunstwerken, die elegante materialen en strakke lijnen combineren met kracht en functionaliteit. In veel opzichten, traditionele uurwerken van vandaag en de klassieke instrumentenpanelen zijn gemaakt volgens dezelfde ontwerpfilosofie, iets waar Ralph Lauren zich zeer goed van bewust is.

Het merk heeft zijn prachtige Automotive collectie zelfs uitgebreid met vijf nieuwe uurwerken, de RL Automotive Skeleton is het hoogtepunt van deze nieuwe lijn en ook het eerste opengewerkte uurwerk van Ralph Lauren. Dit prachtige horloge zal onmiddellijk uw aandacht trekken met een prachtige ring van Amboyna burlhout die het display omcirkelt, een materiaal dat in de jaren dertig veel werd gebruikt in het instrumentenpaneel van luxe voertuigen.

Maar de lijst met details uit de autowereld gaat maar door, met iepenhouten wijzerplaten en zwarte krokodillenriemen, die ons doen denken aan het luxe interieur van Mr. Lauren's Bugatti, terwijl de Arabische cijfers op deze uurwerken precies lijken op de cijfers op de iconische meters van de auto. In de kast van het nieuwe Ralph Lauren RL Automotive Skeleton horloge zit een geweldig Zwitsers mechanisch uurwerk dat werd aangepast voor Ralph Lauren door de beroemde Val Fleurier.

De bruggen van het uurwerk zijn verduisterd om de schoonheid van het horloge verder te versterken en de hoofdplaat is kunstzinnig weggesneden om de complexe mechanica van het uurwerk te laten zien.

Net als de Bugatti Type 57SC is het RL Automotive Skeleton horloge bijna volledig met de hand gemaakt, nog een indicatie dat er geen moeite is gespaard om een waar meesterwerk te creëren. Door zijn Automotive collectie is Ralph Lauren erin geslaagd om de automobiel- en uurwerkwereld op de meest ongelooflijke manier mogelijk te combineren.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...