Maandag - 30 Jan 2023

Aanmelden

Prada en Adidas geven de klassieke SuperStar een luxe upgrade

Prada en Adidas geven de klassieke SuperStar een luxe upgrade

De iconische Adidas Superstar is gemakkelijk een van de beroemdste sneakers aller tijden. Het wordt elk jaar opnieuw gelanceerd met frisse ontwerpen en interessante kleurstellingen, maar het klassieke silhouet blijft altijd hetzelfde. Dit jaar is de Superstar klaar om ook een van de meest luxueuze sneakers op de markt te worden, want Prada en Adidas werkten opnieuw samen om het een coole make-over te geven.

De premium Superstars van Prada en adidas werden een paar dagen geleden onthuld en zijn verkrijgbaar in drie stijlvolle kleurstellingen - allemaal zwart, wit met zwart en chroom zilver met wit. De samenwerking tussen het sneakermerk en het gerenommeerde Italiaanse modehuis probeert de iconische schoen niet opnieuw uit te vinden, maar het is bedoeld om je te laten zien hoe een memorabel item subtiel kan worden geüpgraded met premium materialen.

Op het eerste gezicht merk je niet eens te veel verschillen met de standaardmodellen. Dat komt omdat de kenmerkende Superstar-elementen, zoals het eenvoudige silhouet, de kenmerkende rubberen neus of de kenmerkende Adidas-strepen en het klaverfoillogo onaangeroerd zijn gebleven. Maar alles verandert als je de sneaker oppakt en van dichterbij bekijkt. Het voelt gewoon anders aan. De Prada Superstar voegt fijn vakmanschap en hoogwaardige materialen toe aan de tafel, maar wat heel interessant is, is dat de schoenen daadwerkelijk worden geassembleerd in de werkplaatsen van Prada in de Italiaanse regio Le Marche, niet door Adidas. Ze zijn gemaakt van volnerfleer dat deze sneakers een premium gevoel geeft, net zoals we gewend zijn van het Italiaanse luxe modehuis. Er is ook een klein Prada-logo dat op de zijkant van de hiel is gestempeld, voor het geval je je zorgen maakt dat niemand zich realiseert dat dit een heel speciaal paar sneakers is. De schoenen liggen al voor het oprapen in de winkels van de merken en online en ze brengen je een coole €500 terug.

De eerste samenwerking tussen Prada en Adidas leidde tot een limited edition geheel witte Superstar en een bijpassende bowlingtas die vorig jaar werd uitgebracht en blijkbaar is een derde samenwerking onderweg, met op maat gemaakte stukken geïnspireerd op de zeilrace van de America's Cup.


Prada en Adidas geven de klassieke SuperStar een luxe upgrade