Prada en Adidas geven de klassieke SuperStar een luxe upgrade

De iconische Adidas Superstar is gemakkelijk een van de beroemdste sneakers aller tijden. Het wordt elk jaar opnieuw gelanceerd met frisse ontwerpen en interessante kleurstellingen, maar het klassieke silhouet blijft altijd hetzelfde. Dit jaar is de Superstar klaar om ook een van de meest luxueuze sneakers op de markt te worden, want Prada en Adidas werkten opnieuw samen om het een coole make-over te geven.

De premium Superstars van Prada en adidas werden een paar dagen geleden onthuld en zijn verkrijgbaar in drie stijlvolle kleurstellingen - allemaal zwart, wit met zwart en chroom zilver met wit. De samenwerking tussen het sneakermerk en het gerenommeerde Italiaanse modehuis probeert de iconische schoen niet opnieuw uit te vinden, maar het is bedoeld om je te laten zien hoe een memorabel item subtiel kan worden geüpgraded met premium materialen.

Op het eerste gezicht merk je niet eens te veel verschillen met de standaardmodellen. Dat komt omdat de kenmerkende Superstar-elementen, zoals het eenvoudige silhouet, de kenmerkende rubberen neus of de kenmerkende Adidas-strepen en het klaverfoillogo onaangeroerd zijn gebleven. Maar alles verandert als je de sneaker oppakt en van dichterbij bekijkt. Het voelt gewoon anders aan. De Prada Superstar voegt fijn vakmanschap en hoogwaardige materialen toe aan de tafel, maar wat heel interessant is, is dat de schoenen daadwerkelijk worden geassembleerd in de werkplaatsen van Prada in de Italiaanse regio Le Marche, niet door Adidas. Ze zijn gemaakt van volnerfleer dat deze sneakers een premium gevoel geeft, net zoals we gewend zijn van het Italiaanse luxe modehuis. Er is ook een klein Prada-logo dat op de zijkant van de hiel is gestempeld.

De samenwerking tussen Prada en Adidas begon vorig jaar met de limited edition all-white Superstar sneaker en bijpassende bowlingtas. Deze samenwerking was zeer succesvol en zorgde ervoor dat veel sneakerliefhebbers uitkeken naar wat er als volgende zou komen.

De nieuwe Prada Superstar sneaker is een perfecte aanvulling op de collectie. Het behoudt het klassieke ontwerp van de iconische Adidas-sneaker en voegt hoogwaardige materialen en vakmanschap toe om het een luxueuzer gevoel te geven. Het volnerfleer geeft de sneakers een premium uitstraling, terwijl het kleine Prada-logo op de zijkant van de hiel subtiel aangeeft dat dit een heel speciaal paar sneakers is.

De Prada Superstar sneaker is verkrijgbaar in drie stijlvolle kleurstellingen - zwart, wit met zwart en chroom zilver met wit. Dit zorgt ervoor dat er voor elke stijl en smaak een optie is. De sneakers zijn nu verkrijgbaar in de winkels van Prada en Adidas en online, maar met een prijskaartje van €500 zijn ze zeker niet goedkoop.

Er wordt ook gespeculeerd dat er een derde samenwerking tussen Prada en Adidas op komst is. Dit keer zou de samenwerking zich richten op stukken die geïnspireerd zijn op de zeilrace van de America's Cup. Dit is nog niet bevestigd door de merken, maar het zou zeker een spannende samenwerking zijn om naar uit te kijken.

De samenwerking tussen Prada en Adidas is niet alleen succesvol vanwege de unieke en luxueuze producten die ze creëren, maar ook vanwege de unieke benadering van de productie. Zoals eerder vermeld, worden de Prada Superstar sneakers gemaakt in de werkplaatsen van Prada in de Italiaanse regio Le Marche, en niet door Adidas. Dit is een interessante benadering van productie, waarbij elk merk zijn eigen expertise inbrengt om een ​​uniek en hoogwaardig product te creëren.

De limited edition all-white Prada Superstar sneakers en bijpassende bowlingtas die vorig jaar werden uitgebracht, waren zo populair dat ze binnen enkele uren waren uitverkocht. Dit laat zien hoe gewild de producten van deze samenwerking zijn onder sneakerliefhebbers en modebewuste consumenten.

Het prijskaartje van de Prada Superstar sneakers mag dan hoog zijn, maar het is niet ongebruikelijk voor luxueuze designer sneakers. Veel high-end sneakermerken, zoals Balenciaga, Gucci en Saint Laurent, bieden ook sneakers aan die in dezelfde prijscategorie vallen.

De samenwerking tussen Prada en Adidas is niet alleen beperkt tot sneakers. In november 2020 kondigden de twee merken aan dat ze zouden samenwerken aan een "lange-termijn, strategisch partnerschap" dat zich zou richten op het verkennen van "nieuwe creatieve frontieren". Er is niet veel bekend over wat dit partnerschap precies inhoudt, maar het zal interessant zijn om te zien wat voor unieke producten en concepten er uit voortkomen.

Al met al heeft de samenwerking tussen Prada en Adidas geleid tot enkele van de meest opwindende en gewilde producten op de sneakermarkt. Hun focus op vakmanschap, hoogwaardige materialen en unieke productieprocessen heeft geresulteerd in unieke en luxueuze producten die een grote aantrekkingskracht hebben op sneakerliefhebbers en modebewuste consumenten over de hele wereld.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...