Vrijdag - 27 Jan 2023

Aanmelden

LVMH Ventures investeert in mode label Aimé Leon Dore

LVMH Ventures investeert in mode label Aimé Leon Dore
LVMH heeft geïnvesteerd in het in New York gevestigde label Aimé Leon Dore via zijn LVMH Luxury Ventures-tak, die zich richt op investeren in opkomende labels. LVMH Luxury Ventures neemt een minderheidsbelang in het label, waarbij de waarde van de deal momenteel niet wordt bekendgemaakt.

Aimé Leon Dore werd opgericht door Teddy Santis in 2014 en heeft een grote aanhang gekregen vanwege zijn hoofdcollecties en samenwerkingen met labels als Clarks, Drake's en New Balance.

Voortbouwend op die samenwerking werd Santis vorig jaar benoemd tot Creative Director van New Balance's Made in USA-lijn.

Volgens de voorwaarden van de deal zal Aimé Leon Dore blijven gevestigd op haar hoofdkantoor in New York, terwijl LVMH ook ondersteuning en begeleiding zal bieden aan het merk. Bronnen vertelden WWD ook dat het merk van plan is begin dit jaar toe te voegen aan zijn huidige vlaggenschip in New York met een winkel in Londen.

In een verklaring waarin de investering werd aangekondigd, zei Teddy Santis: "LVMH's enorme netwerk van wereldleiders in de hele branche en zijn rijke geschiedenis in groeiende uitzonderlijke legendarische merken biedt een echt unieke partnerschapskans om het volgende hoofdstuk van groei Aimé Leon Dore van brandstof te voorzien."

LVMH's uitgebreide netwerk van wereldleiders in de hele branche en zijn rijke geschiedenis in groeiende uitzonderlijke legendarische merken biedt een werkelijk unieke partnerschapskans om het volgende hoofdstuk van groei Aimé Leon Dore aan te wakkeren."