Breitling brengt de B55 Connected Smartwatch uit

Breitling brengt de B55 Connected Smartwatch uit

Gevestigde high-end horlogemakers geven er meestal de voorkeur aan om dingen traditioneel te houden, daarom komt een merk als Breitling dat een high-end smartwatch uitbrengt als zo'n verrassing (zie het als Ferrari die een elektrische auto maakt!). Desalniettemin is de nieuwe Breitling B55 Connected een intrigerend apparaat, zeker de moeite waard om van dichterbij te bekijken. Zoals bij alle smartwatches, is de kernfunctie het feit dat het verbinding maakt met je mobiele telefoon, wat de gebruiker het beste van twee werelden geeft.

In dit geval is het Breitling's bekende elegantie en vakmanschap, samen met een hele reeks functies die via de app kunnen worden bediend, waaronder het instellen van alarmen, schakelen van tijdzones, het aanpassen van display- en bedrijfsparameters, het activeren van de nachtmodus en het uploaden van chronograafrecords naar de telefoon. Het is niet verwonderlijk gezien de reputatie van Breitling als vliegergericht merk, veel van deze functies vluchtgerelateerd zijn, zoals de elektronische toerenteller, het aftel-/telsysteem, de verstreken tijd van de missie en de mogelijkheid om vluchtdetails zoals starttijd, landingstijd en datum vast te leggen.

Dit alles wordt geleverd in een titanium kast met zwarte coating op koolstofbasis en een gewelfde wijzerplaat van saffierkristal, met een stijlvolle combinatie van een analoog en een digitaal (dubbele LCD's) voor de wijzerplaat. Ook vermeldenswaard is het feit dat het stuk is gebaseerd op Breitling's Calibre B50-ontwerp, met thermogecompenseerd "superquartz" -uurwerk. Er zijn nog geen prijsinformatie voor de B55 Connected bekendgemaakt.