Urwerk onthult UR-100V LightSpeed horloge met futuristisch design

Urwerk, een innovator in het domein van de haute horlogerie, heeft recentelijk zijn nieuwste uurwerk onthuld, de UR-100V LightSpeed. Dit horloge verlegt de grenzen van traditionele horlogerie en biedt een futuristisch perspectief op tijdmeting. De UR-100V LightSpeed vormt een samensmelting van tijd en kosmische bewegingen, waarbij het niet alleen de uren en minuten weergeeft maar ook de aardse en hemelse trajecten volgt.

Het uurwerk toont de tijd via satelliet-wijzers die langs een minutenwijzerpad bewegen en vervolgens verder gaan langs een schaal die zowel de afstand afgelegd door de aarde in zijn baan rond de zon als de rotatieafstand van de aarde toont. Dit bijzondere kenmerk geeft de drager van het horloge een nieuw perspectief op de verstreken tijd door het te plaatsen binnen het grotere geheel van ons solaire systeem.

Het ontwerp van de UR-100V LightSpeed is opmerkelijk en zal zeker de aandacht trekken van horlogeliefhebbers en verzamelaars. De kast is geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts 25 stuks, wat het horloge een exclusief karakter geeft. De kast is gemaakt van titanium en staal, wat zorgt voor een lichtgewicht maar robuuste behuizing. De aanwezigheid van een saffierglas beschermt de wijzerplaat terwijl het ook een kristalhelder zicht biedt op de ingewikkelde mechanica.

Het binnenwerk van de UR-100V LightSpeed wordt aangedreven door Urwerk's eigen automatische kaliber 12.02, dat is voorzien van een planetair tandwielstelsel om de satelliet-uurweergave aan te sturen. Dit nauwkeurige en complexe mechanisme benadrukt de technische bekwaamheid van Urwerk. De rotor die zorgt voor de automatische opwinding van het uurwerk is afgewerkt met een windsnelheidsregulator, erkend als een Windfänger, die het effect van te snelle bewegingen op het uurwerk tempert.

De achterzijde van het horloge is even boeiend als de voorkant, met een zichtbare turbine en sporen van de automatische wikkelking. Dit brengt de technische virtuositeit en de esthetische kracht van Urwerk's design tot leven. De UR-100V LightSpeed is waterbestendig tot 30 meter, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik maar niet voor activiteiten zoals duiken.

De prijsstelling van de UR-100V LightSpeed onderstreept de exclusiviteit ervan. Het begeerlijke uurwerk is beschikbaar voor een prijs van 62.000 Zwitserse franken (ongeveer $65.800 USD). De lancering van de UR-100V LightSpeed is kenmerkend voor Urwerk's voortdurende streven naar innovatie binnen de horlogewereld. Met dit nieuwste model weet het merk opnieuw de limieten van verwachting en verbeelding te tarten.

De wereld van high-end horloges is er een van gedetailleerd vakmanschap en prestigieuze innovatie. Urwerk heeft zichzelf gevestigd als een belangrijke speler in deze niche door consequent horloges te produceren die een opvallende fusie van kunst en precisietechniek zijn. Het Zwitserse merk heeft een reputatie opgebouwd voor het creëren van uurwerken die niet alleen de tijd meten, maar ook een verhaal vertellen over tijd en zijn relatie met de kosmos.

Zoals de UR-100V LightSpeed de kosmische reis van de aarde visualiseert, laat het Urwerk's toewijding zien aan het creëren van uurwerken die de perceptie van tijd uitdagen en oprekken. Het is zowel een instrument als een kunstwerk, iets wat kenmerkend is voor de merkidentiteit van het bedrijf.

Ondanks de geavanceerde functies en complexe uiterlijk, is de leesbaarheid van de tijd opvallend intuïtief. De uren worden weergegeven via een roterende schijf die onder een vaste minutenboog doorgaat. Dit ontwerp zorgt ervoor dat de tijd gemakkelijk is af te lezen, zelfs met slechts een vluchtige blik. Deze praktische benadering van tijdweergave gecombineerd met verbluffend design en technische expertise maakt de UR-100V LightSpeed een object van verlangen voor vele horloge-enthousiastelingen.

Naast het horloge zelf valt ook de presentatie ervan op. Urwerk staat bekend om zijn exclusieve lanceringen en de UR-100V LightSpeed is geen uitzondering. De presentatie en marketing van het merk tillen de ervaring van het bezitten van een van hun uurwerken naar een hoger niveau. Men kan verwachten dat dit model, net als zijn voorgangers, snel de harten van verzamelaars zal veroveren en een befaamde plaats in de annalen van de horlogerie zal innemen.

Terwijl de UR-100V LightSpeed een nieuw hoofdstuk voor Urwerk opent, eerbiedigt het tegelijkertijd het erfgoed en de principes die het merk groot hebben gemaakt. Door vooruit te kijken en het verleden te respecteren, blijft Urwerk een vooruitstrevende kracht binnen de wereld van luxe uurwerken en een bron van inspiratie voor horlogemakers over de hele wereld.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...