Ontdek Italië met Louis Vuitton - Capri - Portofino en Forte dei Marmi

Louis Vuitton, het tijdloze symbool van reizen in stijl, nodigt u dit seizoen uit voor een unieke ontdekkingstocht naar de meest prestigieuze Italiaanse vakantiebestemmingen: Portofino, Capri en Forte dei Marmi. Deze betoverende reis is niet alleen een viering van de weelderige zomer, maar markeert ook een nieuw hoofdstuk in de geschiedenis van de iconische winkels van Louis Vuitton in deze locaties, aangekondigd door een exclusieve gelimiteerde editie.

Onze reis begint in Portofino, een pittoresk vissersdorpje genesteld in de adembenemende Ligurische kust. Hier zet Louis Vuitton nieuwe stappen met de opening van twee nieuwe, speciaal ontworpen ruimtes, waar de dames- en herencollecties een prominente plaats innemen. Deze nieuwe ruimtes stralen een unieke charme uit, een perfecte combinatie van het historische karakter van de locatie en de verfijnde luxe die synoniem is met Louis Vuitton. De damescollectie wordt gehuisvest in een prachtige nieuwe ruimte die voorheen dienst deed als kunstgalerie. De boetiek is strategisch gelegen aan het historische plein van Portofino, met een spectaculair uitzicht op de kleurrijke huizen en de sprankelende Middellandse Zee. Het interieur van de boetiek is ontworpen om een intieme, elegante sfeer te creëren, een wereld op zichzelf waar klanten de nieuwste creaties van Louis Vuitton kunnen ontdekken en waarderen. Elke hoek, elk detail van de winkel is zorgvuldig ontworpen om een unieke winkelervaring te bieden. Aan de andere kant van het plein wordt de herencollectie gepresenteerd in een uitgebreide ruimte op Molo Umberto I, het oorspronkelijke adres van Louis Vuitton in Portofino. Deze uitgebreide winkelruimte is heringericht om de uitgebreide herencollectie van Louis Vuitton te huisvesten. Met de toevoeging van deze nieuwe ruimte krijgt de herencollectie de aandacht die het verdient, met voldoende ruimte voor klanten om de stukken te bekijken en te passen. Wat deze twee nieuwe ruimtes zo bijzonder maakt, is hun respect voor de lokale traditie en cultuur. Zowel de dames- als de herenboetiek zijn gedecoreerd met traditioneel Ligurisch aardewerk, een knipoog naar het rijke artistieke erfgoed van de regio. Deze aardewerkdetails, gecombineerd met het moderne ontwerp van de winkels, dragen bij aan de unieke sfeer en charme van deze ruimtes. Met de opening van deze nieuwe winkels in Portofino begint Louis Vuitton'savontuurlijke zomerreis, die klanten uitnodigt om de rijke traditie en het vakmanschap van het merk op een geheel nieuwe manier te ervaren. Van het prachtige Ligurische landschap tot de zorgvuldig samengestelde collecties, deze nieuwe winkels beloven een unieke bestemming te zijn voor liefhebbers van mode en luxe.

Ons volgende stop is het idyllische eiland Capri, een geliefde bestemming die al generaties lang reizigers betovert met haar schoonheid. Hier opent Louis Vuitton een gloednieuwe boetiek, speciaal ontworpen voor de damescollecties. Deze winkel, strategisch gelegen aan de Via Camerelle, ligt vlakbij de bestaande Louis Vuitton-winkel voor de herencollecties. De nieuwe boetiek op Capri ademt de unieke esthetiek van het eiland. De keuze voor lokale materialen en texturen, zoals terracotta vloeren en decoratieve elementen van touw en macramé, dragen bij aan het creëren van een warme, intieme sfeer die perfect past bij de ontspannen, luxe sfeer van het eiland. De aandacht voor detail is te zien in elke hoek van de winkel, waardoor klanten worden uitgenodigd om niet alleen de prachtige collecties van Louis Vuitton te ontdekken, maar ook om de unieke sfeer van de winkel en het eiland zelf te ervaren. De wand van de boetiek is verfraaid met een prachtig bas-reliëf kunstwerk dat een eerbetoon is aan de weelderige flora van Capri. Dit artistieke detail versterkt de verbinding van de winkel met het eiland en voegt een artistiek element toe dat de schoonheid van de natuurlijke omgeving van Capri weerspiegelt. Maar het is niet alleen het interieur van de winkel dat indruk maakt. De boetiek beschikt ook over een prachtige tuin, een oase van rust in het hart van het eiland. Deze tuin is ingericht met vintage zitplaatsen en presenteert de 'Objets Nomades'-collectie van de Maison, een reeks artistieke en functionele stukken geïnspireerd door reizen. Dit rustige hoekje biedt klanten de mogelijkheid om even te ontsnappen aan de drukte van het eiland en te genieten van een moment van rust en reflectie. Met de opening van deze nieuwe boetiek op Capri zet Louis Vuitton haar reis door Italië voort, en nodigt ze haar klanten uit om de schoonheid en de luxe van het merk op deze betoverende locatie te ervaren.

Onze Italiaanse reis met Louis Vuitton brengt ons vervolgens naar Forte dei Marmi, een stad die zowel bekend staat om haar prachtige zandstranden als om haar exclusieve boetieks. Naast de bestaande winkel in het stadscentrum, voegt het luxemerk een nieuwe boetiek toe aan haar portfolio, gelegen aan de kust bij Lido Alpemare. Deze locatie ademt een unieke sfeer uit, met een volledig gepersonaliseerde inrichting die een speciaal waterverfmozaïekmotief vertoont. Deze locatie is bijzonder omdat het merk besloten heeft om het unieke mozaïekmotief, dat weerspiegelt wordt in de blauwe golven van de Ligurische Zee, door te trekken naar verschillende aspecten van het winkelontwerp. Dit motief siert niet alleen het interieur van de boetiek, maar is ook terug te vinden in het ontwerp van de gordijnen, kussens en ligstoelen die de ruimte sieren. Zelfs de skates, iconen van de zomer in Versilia, zijn gedecoreerd met dit exclusieve patroon. Deze speciale touch draagt bij aan de zomerse sfeer van de locatie en toont eens te meer de aandacht voor detail die Louis Vuitton in elk aspect van haar merkbeleving investeert. De winkel in Forte dei Marmi is een viering van de zomer en toont een exclusief patroon dat speciaal voor vakantiebestemmingen is ontworpen. Het versterkt het gevoel van reizen en het ontdekken van nieuwe, luxueuze bestemmingen die Louis Vuitton belichaamt. Met de opening van deze nieuwe boetiek zet Louis Vuitton haar tocht door de mooiste Italiaanse vakantiebestemmingen voort. Het merk nodigt haar klanten uit om haar wereld te ontdekken en te genieten van het ultieme vakantiegevoel, omhuld door de kenmerkende elegantie en verfijning van Louis Vuitton.

Elk seizoen brengt Louis Vuitton een exclusieve collectie uit die de geest van de zomer viert, en deze is geen uitzondering. De zomer van 2023 wordt gekenmerkt door de lancering van een nieuwe en exclusieve limited edition van de beroemde Neverfull tas. Deze iconische tas, bekend om haar praktische ontwerp en ruime capaciteit, is de perfecte metgezel voor vakanties. De limited edition voor 2023 toont het klassieke Monogram motief van de Maison in blauwtinten met een waterverfeffect op een discreet crèmekleurig canvas. Elke tas is versierd met de namen van de meest glamoureuze Italiaanse bestemmingen: Capri, Portofino, Portocervo en Forte dei Marmi. Als kers op de taart worden dit jaar, voor de eerste keer, een mozaïek-geïnspireerde waaier en een exclusieve zachte katoenen handdoek aangeboden samen met de tas. Deze accessoires zijn ontworpen om altijd bij de hand te hebben op warme zomerdagen en vormen de perfecte aanvulling op de Neverfull tas.

Naast deze exclusieve producten, introduceert Louis Vuitton ook een nieuwe collectie die bestaat uit zowel klassieke ontwerpen als nieuwe silhouetten. De 'LV By The Pool' collectie omvat een breed scala aan kledingstukken, accessoires, zijden creaties, schoenen, zonnebrillen en juwelen, perfect voor zowel het strand als de stad. Deze producten zijn ontworpen om te voldoen aan de eisen van reizigers, ongeacht hun bestemming.

Tot slot heeft Louis Vuitton een exclusieve reeks gidsen uitgebracht die u uitnodigen om onontdekte plekken en essentiële bestemmingen in de vakantieoorden van Capri en Portofino te ontdekken. Deze speciale edities, uniek in hun soort, vertegenwoordigen de fusie van de redactionele universa die gewijd zijn aan de reizen van de Maison. Ze bevatten tien prachtige ansichtkaarten, geïllustreerd door Charline Collette en Aline Zalko, evenals tal van nuttige tips en aanbevelingen, variërend van muzieksuggesties tot filmaanbevelingen. Deze gidsen, beschikbaar in een set van acht, zijn gewijd aan de mooiste maritieme bestemmingen ter wereld, en zijn een must-have voor elke stijlvolle reiziger.

 

Lees ook: Een duik in de zomer de Louis Vuitton By The Pool Collectie


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...