Opvallende horloge-innovaties op Watches en Wonders 2023 in Genève

Terugkerend naar het Palexpo-congrescentrum dit jaar, trok Watches & Wonders 2023 in totaal 49 horlogemerken en -fabrikanten naar Genève om hun nieuwste creaties en aanbiedingen te onthullen. Aangezien Watches & Wonders dit jaar net is afgesloten, blikken we terug op enkele van de meest opmerkelijke lanceringen van de afgelopen week.

Rolex introduceerde de Perpetual 1908 als vervanging van de stopgezette Cellini-lijn. Dit elegante horloge, geïnspireerd door een Oyster Perpetual-model uit 1931, is gehuisvest in een slanke 39mm kast. Er zijn vier versies van de Perpetual 1908, variërend van 18-karaats geel- of witgouden kasten met witte of zwarte wijzerplaten. De prijzen variëren tussen €19.800 en €20.900. Meer informatie over beschikbaarheid is te vinden op de website van het merk.

Patek Philippe toonde de Ref. 5316/50P Minute Repeater Tourbillon met Retrograde Perpetual Calendar in een platinakast. Het horloge heeft een diameter van slechts 40,2 mm en bevat tal van functies en complicaties. Meer informatie over dit horloge en de rest van Patek Philippe'saanbod is hier te vinden.

Cartier presenteerde zes Tank Normale referenties voor de populaire Privé-collectie. De limited-edition lijn bestaat uit geelgouden en platina kasten, gecombineerd met alligator banden of 7-schakel à maillons-stijl armbanden. Prijzen zijn op aanvraag beschikbaar via Cartier.

A. Lange & Söhne lanceerde de Odysseus Chronograph, het allereerste automatische chronograaf horloge van het merk. Er zullen slechts 100 stuks beschikbaar zijn. Prijzen kunnen worden opgevraagd via de website van A. Lange & Söhne.

IWC bracht Gérald Genta'siconische Ingenieur SL uit 1976 opnieuw uit met de Ingenieur Automatic 40. Het horloge is verkrijgbaar in vier verschillende wijzerplaatopties en een roestvrijstalen of titanium kast. De roestvrijstalen versie kost €10.500, terwijl de titanium versie €13.100 kost.

Audemars Piguet presenteerde de nieuwste toevoeging aan hun Royal Oak-collectie met de Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon. Het horloge heeft een unieke wijzerplaat met een geometrisch patroon en is verkrijgbaar in roestvrij staal of 18-karaats roségoud. Prijzen beginnen bij €141.000 voor de stalen versie en €221.000 voor de roségouden variant. Meer informatie over de nieuwe Royal Oak en andere Audemars Piguet-horloges is te vinden op hun officiële website.

Vacheron Constantin onthulde de Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton, een ultradun en skeletachtig horloge dat de nieuwste technologische en esthetische prestaties van het merk toont. Met een 18-karaats roségouden kast en een diameter van 41,5 mm is dit horloge een prachtige combinatie van elegantie en technische expertise. De prijs bedraagt €115.000 en meer informatie is te vinden op de website van Vacheron Constantin.

Jaeger-LeCoultre introduceerde de Master Ultra Thin Tourbillon Moon, een slank horloge met zowel een tourbillon als een maanfase-indicator. Het horloge is verkrijgbaar in een 18-karaats witgouden kast en heeft een diameter van 40 mm. De prijs voor dit verfijnde uurwerk ligt rond de €89.000. Meer informatie over Jaeger-LeCoultre'sWatches & Wonders-aanbod is beschikbaar op hun officiële website.

Panerai onthulde de Luminor Marina eSteel-collectie, een reeks duurzame horloges gemaakt van gerecycled staal. Er zijn drie verschillende kleurencombinaties beschikbaar, allemaal met een diameter van 44 mm en een waterbestendigheid tot 300 meter. Prijzen beginnen bij €8.500. Meer informatie over de Luminor Marina eSteel-collectie en andere Panerai-horloges is te vinden op hun website.

TAG Heuer lanceerde de Carrera Green Special Edition, een opvallend groen horloge met een krokodillenleren band en een roestvrijstalen kast. De prijs bedraagt €6.300 en meer informatie over dit horloge en andere TAG Heuer-modellen is te vinden op hun officiële website.

Al deze opmerkelijke horloges en vele andere werden gepresenteerd tijdens Watches & Wonders 2023, wat een fantastisch evenement was voor zowel horlogemerken als liefhebbers van over de hele wereld. Blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de horloge-industrie door de officiële websites van de merken en horlogenieuwsbronnen te volgen.

Over Watches & Wonders 2023

Watches & Wonders 2023 was een belangrijk horloge-evenement dat plaatsvond in het Palexpo-congrescentrum in Genève. Het evenement trok 49 horlogemerken en -fabrikanten die hun nieuwste creaties en aanbiedingen onthulden. Het was een uitstekende gelegenheid voor horlogeliefhebbers, verzamelaars en professionals uit de industrie om samen te komen, netwerken en de laatste trends en innovaties te ontdekken.

Gedurende het evenement werden tal van nieuwe modellen en collecties gepresenteerd door enkele van de meest prestigieuze horlogemerken ter wereld, waaronder Rolex, Patek Philippe, Cartier, A. Lange & Söhne, IWC, Audemars Piguet, Vacheron Constantin, Jaeger-LeCoultre, Panerai en TAG Heuer.

Enkele van de meest opmerkelijke horloges die tijdens Watches & Wonders 2023 werden gepresenteerd, zijn onder meer:

  • Rolex Perpetual 1908
  • Patek Philippe Ref. 5316/50P Minute Repeater Tourbillon met Retrograde Perpetual Calendar
  • Cartier Privé Tank Normale
  • A. Lange & Söhne Odysseus Chronograph
  • IWC Ingenieur Automatic 40
  • Audemars Piguet Royal Oak Selfwinding Flying Tourbillon
  • Vacheron Constantin Overseas Perpetual Calendar Ultra-Thin Skeleton
  • Jaeger-LeCoultre Master Ultra Thin Tourbillon Moon
  • Panerai Luminor Marina eSteel-collectie
  • TAG Heuer Carrera Green Special Edition


Naast de presentaties van de nieuwste horloges waren er ook discussiepanels, workshops en andere activiteiten waar bezoekers aan konden deelnemen. Dit maakte Watches & Wonders 2023 niet alleen een plek om de nieuwste trends in de horloge-industrie te ontdekken, maar ook een platform om kennis en expertise uit te wisselen en te netwerken met gelijkgestemden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...