Watches and Wonders Genève 2023 de jaarlijkse horloge beurs vol met innovatie en elegantie

Watches and Wonders Genève is een toonaangevend evenement in de horloge-industrie waar luxe horlogemerken samenkomen om hun nieuwste creaties en technologische innovaties te presenteren. De editie van 2023 vindt plaats in Genève, Zwitserland en loopt van 27 maart tot 2 april 2023. Het belooft een unieke ervaring te bieden aan zowel de deelnemende merken als de bezoekers.

Dit evenement biedt een platform voor horlogemerken om hun nieuwste modellen, baanbrekende uurwerktechnologieën en opvallende ontwerpen te tonen. Hier ontmoeten vakmensen, verzamelaars en horlogeliefhebbers elkaar om de nieuwste trends en ontwikkelingen in de horloge-industrie te ontdekken.

Tijdens Watches and Wonders Genève 2023 kunnen bezoekers verwachten deel te nemen aan boeiende presentaties en workshops die hen een kijkje achter de schermen geven bij het maken van verfijnde uurwerken. Bovendien zullen er interactieve tentoonstellingen zijn waar men de kans krijgt om horloges van dichtbij te bekijken en hun verhalen te leren kennen.

Naast de productpresentaties zullen er ook boeiende discussies en lezingen plaatsvinden met experts uit de horloge-industrie. Zij zullen hun inzichten delen over onderwerpen zoals de toekomst van de horloge-industrie, duurzaamheid, innovatie en het behoud van traditioneel vakmanschap.

De deelnemers aan Watches and Wonders Genève 2023 zullen de mogelijkheid hebben om te netwerken met andere professionals, samen te werken en nieuwe partnerschappen te smeden. Dit evenement biedt een unieke kans om de wereld van luxe uurwerken te verkennen en waardevolle connecties te leggen binnen de branche.

Al de aanwezige merken op Watches and Wonders Genève 2023 zijn: A. Lange & Söhne, Alpina Watches, Angelus, Arnold & Son, Baume & Mercier, Beauregard, Bell & Ross, Cartier, Chanel, Charles Zuber, Charriol, Chopard, Chronoswiss, Cyrus Genève, Czapek & Cie, Ferdinand Berthoud, Frederique Constant, Grand Seiko, Grönefeld, Hautlence, Hermès, Hublot, Hysek, IWC Schaffhausen, Jaeger-LeCoultre, Laurent Ferrier, Louis Moinet, Montblanc, Oris, Panerai, Parmigiani Fleurier, Patek Philippe, Pequignet, Piaget, Rebellion Timepieces, Ressence, Roger Dubuis, Rolex, Rudis Sylva, Speake-Marin, TAG Heuer, Trilobe, Tudor, U-Boat Italo Fontana, Ulysse Nardin, Vacheron Constantin, Van Cleef & Arpels, Zenith.

Watches and Wonders Genève 2023 is een must-visit evenement voor iedereen die gepassioneerd is over horloges en op de hoogte wil blijven van de laatste ontwikkelingen en trends in deze fascinerende industrie.

Enkele nieuwigheden tijdens de Watches and Wonders Genève 2023

Er zijn teveel nieuwigheden om op te noemen. Toch hierbij een greep uit nieuwe verbluffende en innovatieve horloges die werden voorgesteld tijdens de beurs Watches and Wonders Genève 2023: een mix van techniek, elegantie en vakmanschap:

De Alpine Eagle 41 XPS breidt zijn collectie uit met een ultradun model met een kleine secondewijzer. Het dunne L.U.C 96.40-L uurwerk zorgt voor de chronometer-gecertificeerde nauwkeurigheid en een stijlvolle 'Monte Rosa Pink' wijzerplaat. De À Cheval horloge heeft een schitterende combinatie van diamanten en saffieren en benadrukt de expertise van Van Cleef & Arpels in edelstenen. De Highlife Worldtimer Manufacture 18K Rose Gold is een jubileumeditie met slechts 35 exemplaren, met een moderne multifunctionele kast en een petroleumblauwe wijzerplaat.

De 1941 Grönograaf Stainless Steel is een klassieke chronograaf van de Horological Brothers, met een innovatief soft reset'-mechanisme. De Altiplano Ultimate Automatic van Piaget is voorzien van een marineblauw zelfopwindend uurwerk en een subtiele combinatie van blauwe bruggen en een roségouden kast. Cartier'sBaignoire horloge is een combinatie van een horloge en een sieraad met een ovaal design. De BR 01 Cyber Skull Bronze van Bell & Ross heeft een specifiek ontworpen BR-CAL.210 kaliber met een lachende schedel automaton functie.

Cartier Privé brengt elk jaar een zeldzaam horloge uit, en dit jaar onthult het de Tank Normale. De Éveil du Cyclamen automaton heeft een prachtige weergave van bloemen en een vlinder, vergezeld van een heldere melodie. De Double Tourbillon White Gold Malachite van Arnold & Son is een uniek stuk met een fascinerende groene malachiet wijzerplaat en twee witte opaal sub-wijzerplaten.

De Grand Seiko Masterpiece Collection Spring Drive 8-Day Jewelry Watch: SBGD213 is een limited edition horloge met diamanten en saffieren. IMPULSION van Les Ateliers Louis Moinet combineert een zichtbaar chronograafmechanisme met een tourbillon in een gewaagd ontwerp. Piaget'sHigh Jewelery Cuff Watches zijn een moderne interpretatie van manchet horloges uit de jaren 60 en 70.

La Panthère de Cartier is een meesterwerk met Cartier'siconische panter. Het Ludo Secret horloge, Mystery Set smaragden, is geïnspireerd op het Ludo Hexagone Macaron geheime horloge uit 1941. De Montblanc 1858 The Unveiled Secret Minerva Monopusher Chronograph Limited Edition heeft een omgekeerde MB M16.29 kaliber beweging, zichtbaar door een transparante kast.

De nieuwe generatie Rolex Oyster Perpetual Cosmograph Daytona is vernieuwd met subtiele verfijningen in ontwerpdetails. Tot slot viert de Perpetual Moon - Year of the Rabbit van Arnold & Son de traditionele Chinese kalender met een prachtig driedimensionaal konijn en een zeer nauwkeurige maanfase-weergave.

Ludo Secret horloge, Mystery Set smaragden. Het huis onthult een unieke nieuwe creatie geïnspireerd op het Ludo Hexagone Macaron secret horloge uit 1941. Het Ludo Secret horloge belicht een kenmerkend savoir-faire uit het repertoire van het huis: de Mystery Set™. Dankzij deze zeer complexe techniek verbergt een motief volledig bedekt met smaragden de wijzerplaat. Dit licht afgeronde gedeelte vult de met diamanten ingelegde rondingen van twee concentrische bogen aan die de kast omlijsten.

Montblanc 1858 - The Unveiled Secret Minerva Monopusher Chronograaf Limited Edition - 88 stuks De Montblanc Unveiled Secret Minerva Monopusher Chronograaf Limited Edition biedt een ononderbroken blik op het iconische MB M16.29 kaliber van het huis, dat is omgedraaid om de magie van het chronograaf uurwerk te onthullen. Het omdraaien van een uurwerk klinkt eenvoudig, maar het is een technisch hoogstandje, omdat ook de richting van de wijzers omgedraaid moet worden. Deze gelimiteerde editie van 88 stuks heeft een 43 mm gepatineerde roestvrijstalen kast met een gefacetteerde witgouden lunette en is voorzien van een zwarte nubuck alligatorband met een gepatineerde stalen drievoudige vouwsluiting.

Nieuwe Cosmograph Daytona Rolex presenteert zijn nieuwe generatie Oyster Perpetual Cosmograph Daytona, die over het hele assortiment is bijgewerkt. Het unieke ontwerp van de kast en wijzerplaat kenmerkt de chronograaf sinds de lancering en is nu herzien met subtiele verfijningen van een aantal details.

Perpetual Moon - Jaar van het Konijn Arnold & Son zet de viering van de traditionele Chinese kalender voort. Op het canvas dat de wijzerplaat van dit uitzonderlijke horloge biedt, heeft Arnold & Son een grote maan geplaatst, gemaakt van parelmoer met geschilderde elementen in reliëf, allemaal versterkt met Super-LumiNova. Om de scène aan te vullen, zijn de waterachtige elementen van de wijzerplaat en de ramen van de pagode ook met de hand beschilderd met lichtgevend materiaal. Op de achtergrond is de schijf met de ster gemaakt van diepzwart aventurijn glas. Het konijn, dat in drie dimensies is gebeeldhouwd, is gemaakt van 18-karaats roségoud. De uitdrukking, houding en details van de vacht zijn met de hand gegraveerd en gepolijst om diepte en nuance toe te voegen. Zoals bij alle uurwerken die door Arnold & Son worden gebruikt, is het A&S1512 kaliber volledig ontwikkeld, geproduceerd, gedecoreerd, geassembleerd en afgesteld in de manufactuur van het merk in La Chaux-de-Fonds, Zwitserland.

Breguet Classique 7337 - Het huis Breguet heeft zijn Classique 7337-collectie bijgewerkt met een nieuw ontwerp en verbeteringen in de afwerking. Het horloge heeft een 39 mm kast van wit of roségoud en bevat een zelfopwindend uurwerk met een maanfase en een gangreserve van 45 uur. De wijzerplaat is voorzien van een 'grande tapisserie' guilloché patroon, met opvallende Romeinse cijfers en Breguet-wijzers. De kleine secondewijzer en de maanfaseweergave zijn op een aparte subdial geplaatst, terwijl de dag- en datumaanduiding rond de omtrek van de wijzerplaat loopt.

Audemars Piguet Royal Oak Offshore Self-winding Flying Tourbillon Flyback Chronograph - Audemars Piguet heeft een nieuwe Royal Oak Offshore Self-winding Flying Tourbillon Flyback Chronograph geïntroduceerd. Het horloge wordt aangedreven door het in eigen huis ontwikkelde kaliber 2957 en heeft een gangreserve van 65 uur. Het 43 mm grote horloge is verkrijgbaar in verschillende materialen, waaronder roestvrij staal, titanium en roségoud. De wijzerplaat heeft een 'Méga Tapisserie' patroon en is voorzien van een vliegende tourbillon op 6 uur, een 30-minuten chronograafteller op 3 uur en een 12-uurs chronograafteller op 9 uur.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...