Chopard Mille Miglia Collectie - een eerbetoon aan de autosport

De Chopard Mille Miglia-collectie is een eerbetoon aan de wereld van de autosport, een wereld waarin Chopard al meer dan 35 jaar een onlosmakelijke rol speelt. Sinds 1988 is Chopard de wereldsponsor en officiële tijdwaarnemer van de beroemde Italiaanse race, de 1000 Miglia. Deze collectie is een eerbetoon aan deze prestigieuze open-road race en elk jaar worden er nieuwe modellen toegevoegd aan de emblematische Mille Miglia Race Edition chronograaf horlogecollectie.

De Mille Miglia-collectie is een perfecte combinatie van mannelijke elegantie, mechanische precisie, horlogeprestaties en race-ergonomie, allemaal gewijd aan de schoonheid van het rijden. De horloges in deze collectie zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze zowel geschikt zijn voor avondkleding als voor een racesuit.

Een van de opvallende modellen in deze collectie is de Mille Miglia Classic Chronograph. Dit horloge heeft een kast van 40,5 mm, bezels, kronen en pushers gemaakt van Chopard'sexclusieve ultra-taaie Lucent Steel™. Het heeft een uiterst leesbare wijzerplaat in een selectie van kleuren geïnspireerd op de carrosserie van auto's en een prachtig 'glazen doos' kristal voor een prachtig retro uiterlijk. De bezels, kronen en pushers van de drie Lucent Steel™ modellen zijn van hetzelfde materiaal, terwijl die van het bi-materiaal model zijn gemaakt van ethisch 18-karaats roségoud.

De Mille Miglia Classic Chronograph horloges van 2023 behouden sterke verwijzingen naar de autowereld, met wijzerplaten in vier kleuren geïnspireerd op de lak en interieurs van klassieke auto's: Verde Chiaro (lichtgroen), Rosso Amarena (kersenrood), Nero Corsa (racezwart) en Grigio-Blue (grijsblauw).

De Mille Miglia-collectie heeft ook een bijzondere band met de motorracelegende en Chopard-ambassadeur Jacky Ickx. Ickx ontmoette Chopard Co-President Karl-Friedrich Scheufele toen ze samen reden in de 1000 Miglia van 1989. 34 jaar en meer dan 15 1000 Miglia-races later heeft deze ontmoeting zich ontwikkeld tot een stevige vriendschap, met de moeiteloos elegante Jacky Ickx die een vast onderdeel is geworden van de Chopard-familie.

De Mille Miglia-collectie is een perfecte weerspiegeling van Chopard'spassie voor de autosport en hun toewijding aan vakmanschap en precisie. Elk horloge in deze collectie is een eerbetoon aan de geschiedenis en het erfgoed van de 1000 Miglia-race en is een perfecte combinatie van technische prestaties en esthetische verfijning. Het is een collectie die zowel de liefhebbers van horloges als de liefhebbers van autosport zal aanspreken.

Er zijn nog een paar belangrijke aspecten van de Chopard Mille Miglia-collectie die het vermelden waard zijn:

Ten eerste is het belangrijk om te benadrukken dat Chopard'sbetrokkenheid bij de autosport niet alleen een marketingstrategie is, maar een echte passie. Dit wordt weerspiegeld in de aandacht voor detail en de kwaliteit van de horloges in de Mille Miglia-collectie. Elk horloge is ontworpen en vervaardigd met het oog op de behoeften en wensen van de moderne automobilist, met functies zoals chronografen en tachymeters die nuttig zijn voor zowel professionele coureurs als autoliefhebbers.

Daarnaast is de Mille Miglia-collectie een uitstekend voorbeeld van Chopard'stoewijding aan duurzaamheid en ethische productie. De horloges in deze collectie zijn gemaakt van Chopard'sexclusieve Lucent Steel™, een ultra-taaie staalsoort die wordt geproduceerd met behulp van een proces dat minder impact heeft op het milieu dan traditionele staalproductiemethoden. Bovendien zijn de gouden elementen in sommige modellen gemaakt van ethisch geproduceerd 18-karaats roségoud, wat aantoont dat Chopard zich inzet voor verantwoorde mijnbouwpraktijken.

Tot slot is het vermeldenswaard dat de Mille Miglia-collectie, hoewel geïnspireerd door de wereld van de autosport, ook horloges bevat die geschikt zijn voor allerlei gelegenheden. De elegante ontwerpen en hoogwaardige materialen maken deze horloges net zo geschikt voor een avondje uit of een zakelijke bijeenkomst als voor een dag op het circuit. Dit maakt de Mille Miglia-collectie tot een veelzijdige keuze voor horlogeliefhebbers van alle soorten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...