Cartier Le Voyage Recommencé - een nieuwe reis in High Jewellery

Het is met groot genoegen dat we de nieuwste high jewellery collectie van Cartier, Le Voyage Recommencé, introduceren. Deze collectie, onthuld in het betoverende Florence, is een viering van de essentie van het Maison, maar dan in een nieuw licht. Het is een verzameling van kostbare architecturale werken die de mogelijkheden van lijnen en het abstracte uitbreiden, het palet van chromatische harmonieën heruitvinden en het leven en de horizon van de wereld vieren.

De onthulling van deze nieuwe collectie vond plaats tijdens een soirée op 24 mei in de tuin van het Palazzo Corsini, een van de meest magnifieke locaties van de stad, die tegenwoordig werken van Rubens, Fra Angelico en Caravaggio huisvest. Deze avond was gevuld met vooraanstaande gasten die dierbaar zijn aan het Huis, waaronder wereldambassadeurs Gong Li, Vanessa Kirby, Elle Fanning, Golshifteh Farahani; ambassadeurs Kimberly Woltemas, Tara Emad; en vrienden van het Huis Adrien Brody, Riley Keough, Stéphane Bak en Pom Klementieff.

De collectie Le Voyage Recommencé is een voortzetting van de 2022 Beautés du Monde collectie, die ook de pracht van door de mens gemaakte architectuur verheerlijkte. De Parijse juwelier herbezocht enkele van zijn iconische stukken, waaronder de emblematische panter en de Islamitische kunst, om een moderne collectie te creëren die het hoogste vakmanschap van ambachtslieden en de meest fantastische stenen toont.

Louis Cartier, een Franse zakenman en erfgenaam van het Cartier huis, was gefascineerd door de Islamitische kunst. Geometrie sloop al in 1903 in Cartier'sontwerpboeken, toen het Ottomaanse rijk instortte en er een trend voor oriëntalisme door de creatieve velden veegde. Louis Cartier kwam deze geometrische ontwerpen, arabesken en patronen tegen in het Musée des Arts Décoratifs in Parijs, waardoor ze een kenmerkende code van het Maison werden.

In de Islamitische kunst worden groene en blauwe tinten vaak samen gebruikt, maar in de westerse kunst werden ze als botsend beschouwd. Louis Cartier was de eerste juwelier die dit 'pauwenmotief' combineerde, dat een Cartier-handelsmerk zou worden. De transformeerbare Girih-ketting is een prachtig voorbeeld, omdat het de twee stijlen van Islamitische kunst en architectuur combineert. Smaragden en saffieren bestaan netjes naast elkaar in een grafisch ontwerp, terwijl de hanger kan worden losgemaakt en op zichzelf als een broche kan worden gedragen.

De panter is al lang een vast onderdeel van het huis sinds Louis Cartier voor het eerst zijn ontwerp gebruikte om een platina en diamanten horloge te versieren. Jeanne Toussaint, die in 1933 werd aangesteld als de Cartier juwelenontwerper, maakte het iconisch door haar panterontwerpen teplaatsen op enkele van 'swerelds mooiste vrouwen, waaronder Daisy Fellowes en María Félix, en de huidige ambassadeur Vanessa Kirby. De Panthère Givrée of 'Crazy Panther' is het middelpunt van een prachtige aquamarijn en diamanten ketting. Het hoofd en de romp van de panter combineert diamanten en onyx, terwijl het drie heldere aquamarijn stenen bewaakt die in totaal 20,33 karaat bedragen.

De Claustra-ketting haalt inspiratie uit de 20e-eeuwse Art Deco-stijl. Cartier begon te experimenteren met zwart-witte geometrische vormen in art deco-patronen voordat de stijl een mainstream cultuur werd, en is sindsdien een hoofdbestanddeel van het maison gebleven. De prachtige ketting toont schild-diamanten, waaronder een 4,02-karaats diamant, in het midden van een complexe structuur gemaakt van gebroken lijnen. Onyx wisselt af in een contrasterende stijl door het hele stuk. In een prestatie van groot vakmanschap kan het stuk ook in tweeën worden gesplitst.

Naast deze unieke stukken heeft Cartier verschillende juwelensets gecreëerd die bestaan uit combinaties van oorbellen, ringen en kettingen. De Unda-set toont 67 cabochon smaragden op de ketting, terwijl de Voltea-suite de klassieke Cartier-kleuren rood en zwart combineert, waarbij koraalparels worden omcirkeld door een onyx frame en bezet met diamanten.

Deze collectie is een eerbetoon aan de rijke geschiedenis en het erfgoed van Cartier, terwijl het ook een nieuwe weg inslaat met innovatieve ontwerpen en technieken. Het is een viering van de reis die het merk heeft afgelegd, en een belofte van de reis die nog moet komen. Met Le Voyage Recommencé nodigt Cartier ons uit om deel te nemen aan deze reis, om de schoonheid en het vakmanschap van hun nieuwste creaties te bewonderen en om de wereld door hun ogen te zien. Het is een reis die we graag opnieuw beginnen.

Enkele opvallende stukken uit de Cartier Le Voyage Recommencé collectie:

  • Girih-ketting: Deze ketting is een prachtig voorbeeld van de combinatie van de twee stijlen van Islamitische kunst en architectuur. Smaragden en saffieren bestaan netjes naast elkaar in een grafisch ontwerp. Het meest opvallende kenmerk van deze ketting is dat de hanger kan worden losgemaakt en op zichzelf als een broche kan worden gedragen.

  • Panthère Givrée: Dit stuk is het middelpunt van een prachtige aquamarijn en diamanten ketting. Het hoofd en de romp van de panter combineert diamanten en onyx, terwijl het drie heldere aquamarijn stenen bewaakt die in totaal 20,33 karaat bedragen.

  • Claustra-ketting: Deze ketting haalt inspiratie uit de 20e-eeuwse Art Deco-stijl. De ketting toont schild-diamanten, waaronder een 4,02-karaats diamant, in het midden van een complexe structuur gemaakt van gebroken lijnen. Onyx wisselt af in een contrasterende stijl door het hele stuk. In een prestatie van groot vakmanschap kan het stuk ook in tweeën worden gesplitst.

  • Unda-set: Deze set toont 67 cabochon smaragden op de ketting. Het is een prachtige weergave van de vaardigheid en het vakmanschap van Cartier.

  • Voltea-suite: Deze suite combineert de klassieke Cartier-kleuren rood en zwart, waarbij koraalparels worden omcirkeld door een onyx frame en bezet met diamanten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...