De zomerparels van van Cleef & Arpels - een Ode aan de Middellandse Zee

De zomer is een seizoen van levendige kleuren, warme zonnestralen en de verfrissende blauwe zee. Van Cleef & Arpels, een vooraanstaand juweliershuis, heeft deze elementen perfect gevangen in hun nieuwste high-end sieradencollectie, Perles d'été. Deze collectie is een eerbetoon aan de betoverende landschappen van de Middellandse Zee en brengt de levendige kleuren van de zon en de oceaan tot leven in twaalf unieke stukken.

Geïnspireerd door de flamboyante cocktailjuwelen van de jaren '60 en '70, combineert Perles d'été edelstenen en ornamentale stenen in een levendige lijn van sieraden. De collectie is een uitnodiging om te baden in het stralende gouden licht van een glorieuze zomer, met sieraden die de aandacht trekken van veraf.

Een geliefd materiaal van Van Cleef & Arpels sinds de jaren '20, speelt turkoois de hoofdrol in deze collectie. Tien creaties uit deze reeks tonen de levendige aqua steen van zeldzame kwaliteit, verworven uit drie partijen die in Arizona zijn opgegraven. De 14 turkoois cabochons van de eerste partij presenteren een glad uiterlijk zonder insluitsels. Geselecteerd door de expert-gemmologen van het huis voor hun uniforme azuurblauwe tint, zijn de stenen doordrenkt met een zachtheid die doet denken aan mediterrane landschappen.

De tweede partij bestaat uit 19 cabochons van verschillende groottes, gezet in een cascade op de Brume de Turquoise halsketting die een afneembare hanger bevat. Perfect op elkaar afgestemd, vertonen deze stenen een intense, consistente blauwe tint en een spiegelachtig oppervlak geproduceerd door zorgvuldig polijsten aan beide zijden. De laatste partij bevat 39 turkoois kralen met diameters variërend tussen 10mm en 23mm. Deze substantiële afmetingen, gekoppeld aan een oogverblindende, uniforme toon, maken een uitzonderlijke set om te bewonderen op de Lueur d'été transformeerbare lange halsketting.

De flitsende, gebiedende esthetiek van cocktailjuwelen is naar verluidt ontstaan in de VS in de jaren '30. Dergelijke spectaculaire, oversized creaties, vooral felgekleurde ringen, werden gedragen door de meest modieuze smaakmakers op highsociety soirees. Cocktailjuwelen maakten hun weg terug naar de modewereld in de jaren '60 en '70, een periode die synoniem is met uitbundige en bevrijde levensstijlen. Gekenmerkt door royale volumes, architecturale stijlen en contrasterende tinten, waren de stukken een mix van edelstenen en ornamentale stenen, evenals organische materialen.

Perles d'été herinterpreteert deze codes voor vandaag door gedurfde creativiteit en virtuoos vakmanschap te combineren. Het resultaat: statement juwelen met een energieke, pop-geïnfuseerde rand.

De Brume de Turquoise halsketting, die het schitterende Middellandse Zee-landschap oproept met een hemelse twist en de gloed van de zon, is het product van meer dan 800 uur nauwgezet werk. Het toont een majestueus scala aan 19 cascade-gezette turkoois cabochons van uitzonderlijke kwaliteit met een opvallend intense kleur, royale volumes en gladde, spiegelafgewerkte oppervlakken.

Deze halsketting is een hemels stuk dat de pracht van een Middellandse Zee-landschap vastlegt. Elk cabochon is omcirkeld door een rand van gouden kralen die in het licht glinstert. Iconische motieven van de Perlée-collectie, deze sferen van verschillende groottes accentueren ook de afneembare medaillon die perfect in de holte van de nek nestelt.

De Perles d'été-collectie is een viering van de zomer, een seizoen van levendige kleuren en levendige energie. Elk stuk in de collectie is een uitnodiging om te genieten van de warmte en schoonheid van de zomer, omhuld in de stralende gloed van gouden zonnestralen en de verfrissende blauwe tinten van de Middellandse Zee.

Van Cleef & Arpels heeft met deze collectie een nieuwe standaard gezet voor high-end sieraden, met stukken die zowel gedurfd als elegant zijn, en die de schoonheid van de natuur en de vreugde van de zomer perfect vastleggen. De Perles d'été-collectie is een ware ode aan de zomer, een seizoen van levendige kleuren, warme zonnestralen en de verfrissende blauwe zee.

Het vakmanschap dat in de Perles d'été-collectie wordt getoond, is een bewijs van de toewijding van Van Cleef & Arpels aan uitmuntendheid. Elk stuk is zorgvuldig ontworpen en vervaardigd door ervaren ambachtslieden die hun leven hebben gewijd aan de kunst van de juwelen. Het resultaat is een collectie die de grenzen van design en vakmanschap verlegt.

Van Cleef & Arpels heeft ook een sterke toewijding aan duurzaamheid en verantwoordelijkheid. De turkoois en koraal die in de Perles d'été-collectie worden gebruikt, zijn duurzaam geproduceerd en verkregen. Dit toont de toewijding van het merk aan het behoud van onze natuurlijke hulpbronnen en het respect voor de aarde.

Hoewel de Perles d'été-collectie is geïnspireerd op de zomer, zijn de stukken tijdloos en kunnen ze het hele jaar door worden gedragen. De levendige kleuren en het opvallende design maken elk stuk tot een opvallende toevoeging aan elke sieradencollectie, ongeacht het seizoen.

De Perles d'été-collectie van Van Cleef & Arpels is meer dan alleen een verzameling sieraden; het is een viering van de zomer, de natuur en de kunst van het vakmanschap. Het is een herinnering aan de schoonheid van de Middellandse Zee en een uitnodiging om de warmte en vreugde van de zomer te omarmen. Met zijn levendige kleuren, gedurfde ontwerpen en uitzonderlijke vakmanschap, is de Perles d'été-collectie een ware ode aan de zomer.

Perles d'été-collectie van Van Cleef & Arpels

  • Brume de Turquoise Ketting: Dit meesterwerk is het resultaat van meer dan 800 uur vakmanschap. Het toont een majestueus scala aan 19 cascade-gezette turkoois cabochons van uitzonderlijke kwaliteit met een opvallend intense kleur, royale volumes en gladde, spiegelafgewerkte oppervlakken. Elk cabochon is omcirkeld door een rand van gouden kralen die in het licht glinstert.

  • Lueur d'été Transformeerbare Lange Ketting: Deze ketting bevat 39 turkoois kralen met diameters variërend tussen 10mm en 23mm. Deze substantiële afmetingen, gekoppeld aan een oogverblindende, uniforme toon, maken een uitzonderlijke set om te bewonderen.

  • Crépuscule d'été Lange Ketting en Armband: Deze stukken illustreren twee royale, melkwitte koraalknoppen die zijn gekweekt via duurzame productiemethoden.

  • Turkoois Cabochon Sieraden: De eerste partij van 14 turkoois cabochons presenteert een glad uiterlijk zonder insluitsels. Deze stenen zijn zorgvuldig gepolijst om hun gloed te verbeteren en sieren twee kettingen, twee armbanden en vier ringen in de collectie.

  • Cocktailjuwelen: Geïnspireerd door de flamboyante cocktailjuwelen van de jaren '60 en '70, combineert Perles d'été edelstenen en ornamentale stenen in een levendige lijn van sieraden. De collectie is een uitnodiging om te baden in het stralende gouden licht van een glorieuze zomer, met sieraden die de aandacht trekken van veraf.

  • Perles d'été Ringen: De collectie bevat ook een reeks ringen, elk met zijn eigen unieke ontwerp. Sommige zijn versierd met turkoois cabochons, terwijl andere zijn versierd met gouden kralen. Deze ringen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer, met hun levendige kleuren en opvallende ontwerpen.

  • Perles d'été Armbanden: De armbanden in de collectie zijn net zo indrukwekkend als de andere stukken. Ze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn geïnspireerd op de warmte en schoonheid van de zomer.

  • Perles d'été Oorbellen: De oorbellen in de collectie zijn een perfecte aanvulling op de andere stukken. Ze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer.

  • Perles d'été Hangers: De hangers in de collectie zijn een perfecte aanvulling op de andere stukken. Ze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer.

  • Perles d'été Broches: De broches in de collectie zijn een perfecte aanvulling op de andere stukken. Ze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer.

  • Perles d'été Haarspelden: De collectie bevat ook enkele prachtige haarspelden, elk versierd met turkoois cabochons en gouden kralen. Deze haarspelden zijn een perfecte manier om een vleugje zomerse flair toe te voegen aan elke outfit.

  • Perles d'été Manchetknopen: Voor een vleugje mannelijke elegantie bevat de collectie ook een paar manchetknopen. Deze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer.

  • Perles d'été Horloges: De collectie bevat ook enkele prachtige horloges, elk versierd met turkoois cabochons en gouden kralen. Deze horloges zijn een perfecte manier om een vleugje zomerse flair toe te voegen aan elke outfit.

  • Perles d'été Tiara s: Voor een vleugje koninklijke elegantie bevat de collectie ook enkele prachtige tiara s. Deze zijn versierd met turkoois cabochons en gouden kralen, en hun ontwerpen zijn een perfecte weerspiegeling van de zomerse sfeer.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...