Enata Foiler 32 Flying Yacht - revolutionaire luxe op zee

De Foiler 32 Flying Yacht, het nieuwste vaartuig van Enata, belooft een revolutionaire ervaring op zee. Dit prachtige jacht, ontworpen om boven de golven te zweven, biedt een soepele en comfortabele cruise. Dankzij het innovatieve ontwerp van de Foiler 32 kunnen zelfs mensen die gevoelig zijn voor zeeziekte genieten van een unieke zeilervaring.

Het jacht maakt gebruik van vier draagvleugels, hydrofoils, die fungeren als vleugels en het hoofdgedeelte van het schip boven het water houden. Dit ontwerp minimaliseert het gebruikelijke rollen en slaan tegen de golven, waardoor een uitzonderlijk stabiele en comfortabele vaart mogelijk is. Voor degenen die de voorkeur geven aan de traditionele vaarervaring, kunnen de draagvleugels worden ingetrokken, waardoor navigatie in ondiep water of aanmeren op een ponton mogelijk is. De Foiler 32 kan zelfs op een superjacht worden opgeborgen, waardoor het een uitstekende optie is als bijboot.

Een opvallende innovatie op dit jacht is de toevoeging van moderne joystickbedieningen naast het traditionele stuurwiel en gaspedaal. Dit, in combinatie met een krachtig hybride voortstuwingssysteem, zorgt voor een fantastische en zeer stille zeilervaring. Het voortstuwingssysteem bestaat uit een paar V-8 scheepsdieselmotoren die het jacht met behulp van 740 pk naar een topsnelheid van 40 knopen duwen. De kruissnelheid ligt tussen de 18 en 35 knopen, waardoor de Foiler 32 Flying Yacht een zeer snel en superefficiënt schip is.

De Foiler 32, uitgerust volgens de hoogste normen en met luxe kenmerken om aan de eisen van de meest veeleisende klanten te voldoen, is verkrijgbaar in verschillende indelingen. Of je nu op zoek bent naar gezinsplezier, een beetje (of veel) sensatie, of de aantrekkingskracht van James Bond, de Foiler is een modulair platform dat meerdere indelingsopties biedt.

Het hydro-foiling systeem stelt de boot in staat om 1,5 meter boven het water te vliegen, waardoor een ongeëvenaarde ervaring ontstaat waarbij snelheid en reactievermogen centraal staan. Dankzij de vier krachtige draagvleugels is de Foiler uiterst stabiel en immuun voor golfinterferentie. Het besturen van de Foiler is verrassend eenvoudig en moeiteloos, en de subtiele luxe zal elke zeilsessie tot een ontspannende en onvergetelijke ervaring maken.

De Foiler glijdt boven het water, terwijl haar intrekbare draagvleugels en futuristisch design een unieke aanwezigheid en gedurfde extravagantie uitstralen. De Foiler zal een beetje drama in je leven brengen en hoofden doen draaien - maar wie zou dat niet willen?

De Foiler 32 Flying Yacht is een 32-voet, edgy uitziend vaartuig gebouwd van koolstofvezel. Ze heeft alle comfort die je zou verwachten van een plezierige dagtripper of speeltje. Deze omvatten zitplaatsen voor acht personen (inclusief één aan het roer), een koelkast om iedereen verfrist te houden, en een handig daghoofd. Er is ook ruimte om bagage, duik- of snorkeluitrusting, of andere meeneemartikelen op te bergen. Daarnaast kun je kiezen uit drie verschillende modelontwerpen, afhankelijk van of je ook zonnedekken, banken met tafels en andere functies wilt.

Het primaire doel van de Foiler is echter om je een rit te bieden die je niet zult vergeten. De twin 300 HP motoren, in combinatie met de vier draagvleugels, zorgen voor een gerapporteerde maximale snelheid van 40 knopen. De opstijgsnelheid is 17 knopen, en wanneer de Foiler volledig op draagvleugels is, is ze ongeveer vijf voet boven het water. Bovendien moet de boot in staat zijn om comfortabel op draagvleugels te blijven, zelfs in behoorlijk hoge golven. Omdat Enata Marine beweert dat de rit soepel is, zullen je vrienden en familie geen nadelige effecten van die golven voelen. Noch zou de Foiler andere boten in het gebied nadelige effecten moeten laten voelen. Enata Marine zegt dat het vaartuig drie keer minder wake genereert dan een traditionele motorboot van dezelfde grootte bij het foilen met meer dan 18 knopen.

Wat de Foiler ook opmerkelijk maakt, is een milieuvriendelijke benadering. Bijvoorbeeld, wanneer het foilen (en zonder de motoren op volle toeren), verbruikt de boot naar verluidt 20 tot 50 procent minder brandstof. Dit komt doordat de romp uit het water is en de draagvleugels minder weerstand hebben als ze door het water snijden. Dan is er nog het hybride voortstuwingssysteem van de boot. De 300 pk dieselmotoren drijven twee generatoren aan, die elektrische stroom leveren. Twee elektromotoren in torpedo-vormige behuizingen drijven de schroeven aan. De Foiler kan volledig op elektrische modus draaien gedurende 10 minuten bij 10 knopen. Dat is ideaal voor wanneer je manoeuvreert in een jachthaven, of glijdt dicht bij de kust.

Zelfs bij hogere snelheden en onder de dubbele dieselkracht, kan de boot je brengen waar je wilt gaan. Enata Marine zegt dat het gemiddelde bereik 130 mijl is bij 30 knopen. Stel je voor: als je een Foiler koopt, kun je beginnen met het vertellen aan je vrienden dat je de haven bent binnengevlogen.

De eerste Foiler raakte eerder dit jaar het water en bracht de zomer door in de Middellandse Zee, waar hij klanten meenam op proefritten. De ankerplaatsen daar kunnen een beetje hobbelig zijn, dus Enata Marine vond het een goede proef van het concept. Alois Vieujot, de manager van het bedrijf, zegt dat hij 'vrij hobbelige' omstandigheden tegenkwam tussen Cannes en St. Tropez, maar een 'veel soepelere en veiligere' ervaring had dan andere boten in het gebied. 'De Foiler haalde elk jacht daar in, zelfs grotere met veel grotere motoren, en het vloog boven de golven in plaats van er tegenaan te slaan zoals de anderen,' zegt hij. 'Ik liep comfortabel rond op het dek van de Foiler terwijl passagiers op andere jachten zich aan de reling moesten vasthouden.'

De Foiler 32 Flying Yacht is een perfecte combinatie van luxe, comfort, snelheid en innovatie. Het is een vaartuig dat de grenzen van wat mogelijk is op zee verlegt en een nieuwe standaard zet voor de toekomst van het zeilen. Het is meer dan alleen een jacht, het is een ervaring die je niet snel zult vergeten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...