Ateliers de Monaco presenteert Tourbillon Oculus 1297 voor Only Watch 2019

Op 9 november vindt de langverwachte 2019-editie van de beroemde Only Watch Charity Auction plaats in het prachtige Hotel des Bergues in Genève. Dit evenement brengt talloze horlogemakers samen die speciale, eenmalige uurwerken creëren voor het goede doel. Een van deze bijzondere horloges is de Tourbillon Oculus 1297 van Ateliers de Monaco, een waar meesterwerk in tijdwaarneming met een innovatieve behuizing van gesmeed carbon en goud.

Wat dit horloge echt interessant maakt, is de unieke behuizing die is vervaardigd uit een combinatie van koolstofvezel, goud en hars. Deze materialen worden gemengd, in een mal geperst en vervolgens bewerkt tot een prachtig blok met een onvoorspelbaar marmerpatroon. Het resultaat is een behuizing van 44 mm met een verbluffende uitstraling.

De Tourbillon Oculus 1297 van Ateliers de Monaco heeft een donkergrijze wijzerplaat met een reliëf ruitpatroon en een ietwat gecentreerde uur- en minutendisplay. De wijzerplaat is versierd met Romeinse cijfers en de wijzers hebben een elegante dauphin-stijl. Dit unieke horloge wordt aangedreven door een automatisch intern uurwerk, het DMC-980-kaliber, dat buitengewoon nauwkeurig is met een tolerantie van 0 tot 2 seconden per 24 uur.

Het uurwerk heeft een frequentie van 28.800 vph, 29 juwelen en een gangreserve van 38 uur. De complexe mechanica van het horloge kan bewonderd worden door de transparante achterkant van koolstofvezel en de 18k roségouden behuizing. En niet te vergeten, dit unieke stuk is waterbestendig tot 30 meter en wordt geleverd met een elegante grijze alligatorleren band.

De Tourbillon Oculus 1297 van Ateliers de Monaco belichaamt vakmanschap, innovatie en tijdloze schoonheid. Dit horloge zal ongetwijfeld veel aandacht trekken tijdens de Only Watch Charity Auction, waar liefhebbers van bijzondere uurwerken de kans krijgen om een uniek stuk in handen te krijgen, terwijl ze tegelijkertijd bijdragen aan het goede doel.

Het horloge van Ateliers de Monaco is niet alleen een technisch hoogstandje, maar ook een prachtig stuk vakmanschap. De combinatie van gesmeed carbon, goud en hars in de behuizing geeft het horloge een uniek en opvallend uiterlijk. Het marmerpatroon dat ontstaat na het persen en bewerken van de materialen maakt elk exemplaar van de Tourbillon Oculus 1297 volledig uniek.

De donkergrijze wijzerplaat met reliëf ruitpatroon voegt een extra vleugje verfijning toe aan het horloge. De Romeinse cijfers en de dauphin-stijl wijzers geven een klassiek en elegant tintje aan de wijzerplaat. Het automatische intern kaliber, DMC-980, zorgt voor een uiterst nauwkeurige tijdmeting met een tolerantie van slechts 0 tot 2 seconden per 24 uur.

Het horloge is niet alleen technisch indrukwekkend, maar ook visueel aantrekkelijk. De transparante achterkant van koolstofvezel en 18k roségouden behuizing onthult het complexe binnenwerk van het uurwerk. Het horloge is waterbestendig tot 30 meter, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en lichte wateractiviteiten. De elegante grijze alligatorleren band completeert het geheel en zorgt voor een comfortabele en stijlvolle draagervaring.

Met zijn unieke ontwerp, hoogwaardige technologie en vakmanschap is de Ateliers de Monaco Tourbillon Oculus 1297 een waardevol pronkstuk voor horlogeliefhebbers. Dit horloge zal tijdens de Only Watch Charity Auction ongetwijfeld de aandacht trekken en een gegeerd object worden voor verzamelaars en liefhebbers van exclusieve uurwerken.

  • Behuizing: De behuizing van het horloge is vervaardigd van een combinatie van gesmeed carbon, goud en hars. Dit unieke materiaalmengsel wordt in een mal geperst en gevormd tot een blok met een marmerpatroon. De behuizing heeft een diameter van 44 mm.

  • Wijzerplaat: De donkergrijze wijzerplaat is voorzien van een reliëf ruitpatroon en heeft Romeinse cijfers als uurmarkeringen. De wijzers hebben een elegante dauphin-stijl.

  • Uurwerk: Het horloge wordt aangedreven door een automatisch intern uurwerk, het DMC-980-kaliber. Het uurwerk heeft een frequentie van 28.800 vibraties per uur (vph), 29 juwelen en een gangreserve van 38 uur.

  • Uur- en minutendisplay: Het horloge heeft een ietwat gecentreerd uur- en minutendisplay op de wijzerplaat.

  • Nauwkeurigheid: Het DMC-980-kaliber staat bekend om zijn nauwkeurigheid, met een tolerantie tussen 0 en 2 seconden per 24 uur.

  • Achterkant: De achterkant van het horloge is transparant en gemaakt van koolstofvezel en 18k roségoud, waardoor het complexe binnenwerk van het uurwerk zichtbaar is.

  • Waterbestendigheid: Het horloge is waterbestendig tot 30 meter.

  • Band: Het horloge wordt geleverd met een elegante grijze alligatorleren band.

De Ateliers de Monaco Tourbillon Oculus 1297 is een technisch geavanceerd en visueel verbluffend horloge. Het innovatieve materiaalgebruik in de behuizing, gecombineerd met de nauwkeurigheid van het automatische uurwerk, maakt dit horloge tot een uniek en waardevol stuk voor horlogeliefhebbers.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...