Roger Dubuis Excalibur Spider Carbon - het ultieme uurwerk voor moderne avonturiers

Roger Dubuis heeft zojuist de langverwachte Excalibur Spider Carbon onthuld, het allereerste horloge van het merk met een volledige koolstofstructuur. Dit prachtige en supermannelijke uurwerk is speciaal ontworpen met moderne avonturiers in gedachten. Met zijn massieve behuizing en innovatieve koolstofstructuur is het horloge niet alleen indrukwekkend, maar ook extreem licht en comfortabel om te dragen.

Een opvallend kenmerk van de Excalibur Spider Carbon is de skeletvliegende tourbillon, een kenmerkend element van het meesterschap van Roger Dubuis op het gebied van haute horlogerie. Zowel de behuizing, het indrukwekkende kaliber als de armband zijn vervaardigd uit meerdere lagen carbon, waardoor grenzen worden verlegd in de horlogemakerij.

Met een gewicht van slechts 81 gram is de Excalibur Spider Carbon een waar lichtgewicht en dat draagt bij aan zijn unieke aantrekkingskracht. Om het horloge te presenteren, werd het gedragen door de beroemde adrenalinezoeker en daktoper Daniel Lau tijdens een modern avontuur in de stedelijke jungle van Osaka, Japan. Lau droeg het horloge om zijn pols terwijl hij moedig de hoogste daken van de stad verkende, waardoor hij iedereen liet zien hoe moeiteloos het is om dit horloge te dragen, zelfs op grote hoogte.

Het uurwerk van de Excalibur Spider Carbon wordt aangedreven door een skeletvliegende tourbillon, met een meerlaags carbon uurwerk, plaat, bruggen en een tourbillon-bovenkooi. Het interieur is gedecoreerd met een honingraatpatroon, wat een extra visueel element toevoegt aan het horloge.

De Roger Dubuis Excalibur Spider Carbon wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage van slechts 28 stuks, waardoor het een echt exclusief verzamelobject is. De prijs voor dit superlichte meesterwerk bedraagt maar liefst €247.700. Met zijn adembenemende design, geavanceerde technologie en beperkte beschikbaarheid is de Excalibur Spider Carbon het ultieme uurwerk voor horlogeliefhebbers en moderne avonturiers.

  • De Excalibur Spider Carbon heeft een diameter van 45 mm en een dikte van 14,02 mm, waardoor het een opvallend en robuust horloge is.
  • Het horloge wordt aangedreven door het handmatig opwindbare kaliber RD509SQ, dat bestaat uit 179 onderdelen en een gangreserve van ongeveer 70 uur biedt.
  • Naast het innovatieve gebruik van carbon, bevat de behuizing van de Excalibur Spider Carbon ook titanium elementen, zoals de bezel en de kroon, die bijdragen aan de duurzaamheid en esthetiek van het horloge.
  • Het horloge is waterbestendig tot 50 meter (5 bar), waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik en lichte wateractiviteiten.
  • De zwarte rubberen band van het horloge biedt niet alleen comfort tijdens het dragen, maar voegt ook een sportief accent toe aan het ontwerp.
  • De Excalibur Spider Carbon is voorzien van een transparante caseback, waardoor het mogelijk is om het prachtige mechanische uurwerk en de verfijnde afwerking te bewonderen.
  • Elk exemplaar van de Excalibur Spider Carbon wordt geleverd met een certificaat van echtheid, dat de unieke nummering en beperkte oplage bevestigt.


Over Roger Dubuis

Roger Dubuis is een Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn gedurfde en avant-gardistische ontwerpen, gecombineerd met vakmanschap van topkwaliteit. Het merk werd opgericht in 1995 door horlogemaker Roger Dubuis en ontwerper Carlos Dias. Het staat bekend om zijn innovatieve uurwerken, technische precisie en unieke stijl.

Roger Dubuis horloges worden gekenmerkt door hun opvallende ontwerpen, complexe complicaties en uitstekende afwerking. Het merk heeft een sterke focus op het voldoen aan de strenge criteria van het prestigieuze Zwitserse keurmerk 'Poinçon de Genève', wat getuigt van de hoge kwaliteit en nauwgezette vakmanschap van hun horloges.

De collecties van Roger Dubuis omvatten onder andere de Excalibur, Velvet, Hommage en Pulsion. Elk horloge is een meesterwerk op zich, met aandacht voor detail, technische innovaties en hoogwaardige materialen. Het merk staat ook bekend om zijn samenwerkingen met andere luxe merken, zoals Lamborghini en Pirelli, wat heeft geleid tot unieke en exclusieve horloges.

Roger Dubuis heeft een sterke reputatie opgebouwd in de horloge-industrie en is geliefd bij horlogeliefhebbers over de hele wereld. Het merk blijft vernieuwen en verrassen met zijn avant-gardistische ontwerpen en technologische hoogstandjes, waardoor het een prominente positie inneemt in de wereld van luxe horloges.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...