Een vernieuwende kijk op tijd - Genus Watches en zijn GNS1

Genus Watches, een jong en onafhankelijk horlogemerk uit Genève, maakte zijn debuut tijdens de Grand Prix d'Horlogerie de Genève 2019 op 7 november. Met zijn eerste uurwerk, de GNS1, streeft Genus naar creatieve Haute Horlogerie en brengt een unieke benadering van tijdweergave.

Genus heeft indruk gemaakt door een originele manier te vinden om de tijd weer te geven. Hoewel het afwijkt van de traditionele wijze, is de vindingrijkheid ervan bewonderenswaardig. Het uur wordt aangegeven op de positie van 9 uur, maar op een manier die we nog niet eerder hebben gezien.

De uren draaien op een witgouden baan en passeren een kleine witte pijl die naar rechts wijst naar de positie van 9 uur. Het uurspoor beweegt met de klok mee en past zich aan tijdens het transport, wat zorgt voor een visueel impact. Het aflezen van de minuten verloopt ook in twee fasen, wat het nog interessanter maakt.

Het eerste deel toont de tientallen minuten met behulp van twee schijven in een figuur van 8 in het midden van de wijzerplaat. Een blauwe pijl, het 'geslacht' genoemd, beweegt tussen de 60 en de 10 op de subwijzerplaat van de minuten, die traditioneel op 12 uur wordt weergegeven.

Het tweede deel van de minuutindicator, de precieze minuut, wordt om 3 uur weergegeven via een kleine draaiende wijzerplaat met indexcijfers van 0 tot 9. De horloges zijn vervaardigd van 18k witgoud en bevatten met de hand afgewerkte componenten en fabricagekalibers. Het kaliber werkt op een frequentie van 18.000 vph en is gehuisvest in een 43 mm kast die waterbestendig is tot 30 meter. De totale gangreserve bedraagt 50 uur.

De Genus GNS1 is zonder twijfel een prachtige en artistieke creatie. Met een prijskaartje van €288.500 is het echter een exclusief horloge dat wellicht meer geschikt is voor liefhebbers van kunstzinnige uurwerken dan voor degenen die snel en nauwkeurig de tijd willen aflezen.

Over Genus Watches

Genus Watches is een innovatief en onafhankelijk horlogemerk gevestigd in Genève. Ze staan bekend om hun creatieve benadering van Haute Horlogerie en hebben een unieke kijk op tijdweergave. Het merk heeft een bijzondere productlijn ontwikkeld met horloges die zich onderscheiden door hun baanbrekende ontwerpen en technische hoogstandjes.

Hier is een overzicht van enkele opmerkelijke horloges in de productlijn van Genus Watches:

  • GNS1: Dit is het eerste uurwerk dat werd gelanceerd tijdens de Grand Prix d'Horlogerie de Genève. Het horloge heeft een innovatieve manier om de tijd weer te geven, met draaiende uren op een baan en een complexe minutenweergave met schijven en een draaiende wijzerplaat.

  • GNS2: Dit horloge biedt een verfijnde interpretatie van de tijdweergave met een combinatie van draaiende schijven en wijzers. Het design is elegant en biedt een unieke kijk op de traditionele wijzerplaat.

  • GNS3: Een horloge dat zich kenmerkt door zijn minimalistische esthetiek en subtiele details. Het combineert traditionele elementen met moderne technologieën, wat resulteert in een harmonieuze en verfijnde uitstraling.

  • GNS4: Dit horloge is geïnspireerd op de natuur en heeft een organisch ontwerp dat doet denken aan de beweging van water. De wijzerplaat is dynamisch en geeft de tijd op een unieke en fascinerende manier weer.

Elk horloge in de productlijn van Genus Watches wordt met de hand vervaardigd in Genève, waar vakmanschap en precisie samenkomen. Het merk streeft ernaar om innovatie en creativiteit te combineren met traditioneel vakmanschap, wat resulteert in unieke en opvallende horloges.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...