De Zenith El Primero Revival G381 - een eervolle heropleving

Zenith, de Zwitserse luxe horlogemaker, staat weer in de schijnwerpers met een nieuw uurwerk in beperkte oplage. Het betoverende uurwerk, bekend als de Zenith El Primero Revival G381, is een dubbel eerbetoon. Enerzijds aan het gouden tijdperk van sportieve chronografen en anderzijds aan het originele El Primero-model, dat dit jaar zijn 50e verjaardag viert met zijn innovatieve uurwerk.

De El Primero Revival G381 is strikt gelimiteerd tot slechts 50 exemplaren en is uitgevoerd in geelgoud met de herkenbare zwart-op-witte 'Panda'-wijzerplaat. Het is een hedendaagse interpretatie van de originele G381, die destijds in niet meer dan 700 exemplaren werd uitgebracht en tegenwoordig zeer gewild is onder horlogeverzamelaars. De geelgouden kast van 38 mm is een eerbetoon aan het iconische Zwitserse uurwerk, terwijl de witgelakte wijzerplaat en zwarte 'Panda' subdials niet ontbreken.

De chronograafknoppen en kroon hebben iets kleinere afmetingen dan die van het origineel. De kast herbergt het indrukwekkende Zenith kaliber 400 El Primero chronograaf uurwerk, een moderne variant van het oorspronkelijke uurwerk dat in 1969 de aandrijving vormde voor de eerste G381. Beide uurwerken tikken met een frequentie van 5 Hz en bieden een gangreserve van 50 uur. Vanaf het begin stond de G381 bekend om zijn stijlvolle uitstraling en comfortabele draagbaarheid.

De nieuwe Zenith El Primero Revival G381 stelt niet teleur. Het is een prachtig klassiek horloge dat een eerbetoon brengt aan het origineel. Let op, het is alleen verkrijgbaar in de Hodinkee Shop en gezien de beperkte oplage van slechts 50 stuks moet je wellicht snel handelen om dit horloge te bemachtigen!

De Zenith El Primero Revival G381 wordt geleverd met een exclusieve leren band, met een geelgouden vouwsluiting die perfect past bij de elegante uitstraling van het horloge. Het horloge is waterbestendig tot 50 meter, waardoor het geschikt is voor dagelijks gebruik.

Wat dit horloge nog specialer maakt, is het feit dat het alleen verkrijgbaar is via de Hodinkee Shop, een gerenommeerde online winkel voor horlogeliefhebbers. Met slechts 50 exemplaren in omloop, is het een zeer gewild verzamelobject en een zeldzame vondst voor horlogeliefhebbers.

Het prijskaartje van de Zenith El Primero Revival G381 bedraagt €17.500. Hoewel het een aanzienlijke investering is, vertegenwoordigt het horloge de hoogwaardige Zwitserse vakmanschap en de historische betekenis van het El Primero-uurwerk. Het is een tijdloos stuk dat met de jaren alleen maar in waarde zal toenemen.

Met zijn elegante design, beperkte oplage en historische betekenis is de Zenith El Primero Revival G381 een echt verzamelobject voor horloge-enthousiastelingen en een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Zenith als horlogemaker.

Zenith productlijn

  • Zenith El Primero Chronomaster: Dit is het vlaggenschipmodel van Zenith en vertegenwoordigt de essentie van de El Primero-collectie. Deze horloges zijn voorzien van het beroemde El Primero-uurwerk met zijn iconische hoge frequentie van 36.000 trillingen per uur. Ze bieden nauwkeurige chronograaffuncties en een stijlvol ontwerp dat zowel klassiek als eigentijds is.

  • Zenith Pilot: De Pilot-serie is geïnspireerd op de luchtvaart en brengt een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Zenith als leverancier van horloges voor piloten. Deze horloges hebben een robuust ontwerp, grote wijzerplaten en een uitstekende leesbaarheid, zelfs onder moeilijke omstandigheden. Ze combineren functionaliteit met een vintage esthetiek.

  • Zenith Defy: De Defy-collectie staat bekend om zijn moderne en avant-gardistische ontwerpen. Deze horloges zijn uitgerust met geavanceerde complicaties en innovatieve materialen, zoals koolstofvezel en keramiek. Ze belichamen de technische expertise en innovatie van Zenith en zijn perfect voor liefhebbers van futuristische horloges.

  • Zenith Elite: De Elite-serie vertegenwoordigt de elegante en verfijnde kant van Zenith. Deze horloges hebben slanke kasten, minimalistische wijzerplaten en hoogwaardige uurwerken. Ze stralen tijdloze klasse uit en zijn geschikt voor formele gelegenheden.

  • Zenith Heritage: De Heritage-collectie is geïnspireerd op de rijke geschiedenis van Zenith en brengt klassieke ontwerpen opnieuw tot leven met moderne technologie. Deze horloges hebben retro-esthetiek, vintage details en bieden een eerbetoon aan de tijdloze stijl van vroeger.

Over Zenith

Zenith is een vooraanstaand Zwitsers horlogemerk met een rijke geschiedenis en een reputatie voor excellentie in de horlogewereld. Het bedrijf werd opgericht in 1865 door Georges Favre-Jacot in Le Locle, Zwitserland, en is sindsdien een pionier geweest in de horloge-industrie.

Het merk is vooral bekend om zijn innovatieve technologieën en baanbrekende prestaties. Een van de meest opmerkelijke prestaties van Zenith is de introductie van het El Primero-uurwerk in 1969, 's werelds eerste geïntegreerde automatische chronograaf die een ongelooflijke hoge frequentie van 36.000 trillingen per uur behaalde. Het El Primero-uurwerk wordt beschouwd als een van de meest nauwkeurige en betrouwbare chronografen ter wereld.

Naast de technische excellentie blinkt Zenith ook uit in vakmanschap en design. Het merk staat bekend om zijn tijdloze esthetiek, met elegante en verfijnde ontwerpen die zowel klassiek als eigentijds zijn. De horloges van Zenith worden met de hand vervaardigd door bekwame ambachtslieden die de hoogste kwaliteitsnormen hanteren.

Zenith heeft verschillende iconische horlogecollecties die elk hun eigen kenmerkende stijl en functionaliteit bieden. Van de El Primero Chronomaster, de Pilot en de Defy tot de Elite en de Heritage, elk horloge vertegenwoordigt de compromisloze toewijding aan vakmanschap en precisie van Zenith.

Het merk heeft door de jaren heen talloze prijzen en erkenningen ontvangen voor zijn innovatieve horloges. Zenith blijft voortdurend streven naar uitmuntendheid en blijft nieuwe technologieën en ontwerpen verkennen om horlogeliefhebbers over de hele wereld te verrassen en te inspireren.

Met zijn rijke geschiedenis, technische expertise en compromisloze streven naar perfectie blijft Zenith een toonaangevend merk in de horloge-industrie en een synoniem voor Zwitserse kwaliteit en vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...