Het majestueuze Tourbillon-stuk van Molnar Fabry is meer dan voortreffelijk

Het is voor de meesten van ons een zeldzame ervaring om een ​​horloge in beperkte oplage te bezitten, en als we het hebben over een volledig uniek horloge, wordt dit bijna onmogelijk. De Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique is echter een uurwerk dat bewondering verdient.

Molnar Fabry is een opkomend luxe horlogemerk uit Slowakije dat polshorloges opnieuw interessant wil maken. Het nieuwste project is voorzien van een roségouden kast van 44 mm en een prachtige Art Deco-geïnspireerde wijzerplaat die majestueuze schoonheid uitstraalt.

De gepolijste en satijnen geborstelde oppervlakken van de kast geven het horloge een solide en elegante uitstraling. De voorkant van het horloge pronkt met zonnestralen en geeft een kijkje in de uitrusting achter de wijzerplaat. De wijzers zijn roségoud en contrasteren prachtig met de zwarte rhodium achtergrond.

Het uurwerk van de Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique is van het type TT800 One Minute Tourbillon en is handgewonden en automatisch. Het heeft een frequentie van 21.600 bph en een gangreserve van 72 uur. Het skeletachtige karakter van het uurwerk heeft veel inspanningen gevergd om het kaliber terug te brengen zonder de stabiliteit van het uurwerk te beïnvloeden.

Het horloge wordt geleverd met een blauwe krokodillenriem, handgemaakt door ABP Paris. Dit uurwerk is uniek en er is meer dan 400 uur handenarbeid in gestoken, wat het prijskaartje van €85.000 verklaart.

De Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique is een horloge dat zeker de aandacht trekt van verzamelaars en horlogeliefhebbers. Het is een uniek uurwerk dat handgemaakt is met veel aandacht voor detail en vakmanschap.

Het Tourbillon-mechanisme van het uurwerk zorgt voor nauwkeurigheid en precisie en is een van de meest geavanceerde complicaties in de horlogewereld. Het skeletachtige ontwerp van het uurwerk zorgt ervoor dat de drager van het horloge de prachtige mechanismen achter de wijzerplaat kan zien.

De blauwe krokodillenriem die bij het horloge wordt geleverd, is met de hand gemaakt door ABP Paris en past perfect bij de roségouden kast. Het gebruik van hoogwaardige materialen en vakmanschap maken van de Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique een horloge dat een leven lang meegaat.

Het prijskaartje van €85.000 kan hoog lijken, maar het is een fair bedrag gezien het vakmanschap en de exclusiviteit van het horloge. Het is een waardevolle investering voor verzamelaars en horlogeliefhebbers die op zoek zijn naar een uniek uurwerk dat zich onderscheidt van de rest.

Met de Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique, pronk je niet alleen met een prachtig uurwerk, maar ook met de verfijnde smaak en waardering voor hoogwaardige horloges en vakmanschap. Het is een juweel om te koesteren en te bewonderen voor de komende jaren.

  • Merk: Molnar Fabry
  • Model: Majestic Tourbillon Piece Unique
  • Kastmateriaal: Roségoud
  • Kastdiameter: 44 mm
  • Wijzerplaat: Art Deco-geïnspireerd, zwarte rhodium achtergrond
  • Uurwerk: TT800 One Minute Tourbillon, handgewonden en automatisch
  • Gangreserve: 72 uur
  • Complicaties: Tourbillon
  • Band: Blauwe krokodillenleren band, handgemaakt door ABP Paris


Het uurwerk van de Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique is van het type TT800 One Minute Tourbillon en is handgewonden en automatisch. Het heeft een gangreserve van 72 uur en is voorzien van een tourbillon-complicatie. Het uurwerk heeft een frequentie van 21.600 bph en bestaat uit 196 onderdelen, waarvan 19 juwelen.

Het horloge heeft een waterdichtheid van 30 meter en wordt geleverd met een blauwe krokodillenleren band die handgemaakt is door ABP Paris. Het skeletachtige ontwerp van het uurwerk maakt het mogelijk om de prachtige mechanismen achter de wijzerplaat te bewonderen. Met meer dan 400 uur handenarbeid is de Molnar Fabry Majestic Tourbillon Piece Unique een uniek uurwerk dat vakmanschap en exclusiviteit uitstraalt.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...