Breitling's bewijst dat 2021 het jaar is van de retrochronograaf

Breitling lanceert de Super AVI-collectie, een hommage aan iconische vliegtuigen van de 20e eeuw en de legendarische "Co-Pilot" uit 1953. Dit horloge beschikt over een GMT-functie en is uitgerust met het COSC-gecertificeerde Breitling Manufacture Caliber B04 uurwerk, dat waterbestendig is tot 100m met een gangreserve van 70 uur.

Het horloge heeft een grootte van 46 mm en is ontworpen met ergonomie in gedachten, waardoor het gemakkelijk te gebruiken is, zelfs bij het dragen van dikke vliegende handschoenen. De oversized kroon, gekartelde lunette en winterharde chronograafduwers zijn ontworpen voor gemakkelijke bediening.

De grote, heldere Arabische cijfers zijn ongelooflijk lichtgevend, wat zorgt voor een optimale leesbaarheid tijdens vluchten. Het ontwerp van de Super AVI-collectie is geïnspireerd op vier van de meest iconische vliegtuigen van de 20e eeuw: de North American Aviation P-51 Mustang, de Vought F4U Corsair, de Curtiss P-40 Warhawk en de Havilland Mosquito.

Het horloge is een GMT-horloge, wat handig is voor piloten die een tweede tijdzone moeten bijhouden met behulp van de 24-uurs markering op de binnenring en de GMT-hand met rood punt. Het elegante geïntegreerde datumvenster om 6 uur is een slimme Breitling-touch.

De Super AVI-collectie is een onderdeel van de nieuwe Classic AVI-collectie en is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en materialen. Breitling, een merk dat onlosmakelijk verbonden is met de wereld van de luchtvaart, heeft in 2021 een aantal retro-geïnspireerde releases gelanceerd, waaronder de Premier Heritage collectie en de Super Chronomat-collectie.

De Super AVI-collectie heeft vier verschillende modellen die elk zijn gewijd aan een iconisch vliegtuig uit de 20e eeuw. Elk horloge heeft een gepolijste stalen behuizing en een zwarte wijzerplaat met grote Arabische cijfers en een GMT-functie. De eerste is de Super AVI P-51 Mustang, met een bruine leren band en een subtiel patroon op de wijzerplaat dat doet denken aan de vleugels van het vliegtuig. De Super AVI F4U Corsair heeft een marineblauwe wijzerplaat en een bijpassende blauwe lederen band, die doet denken aan de luchtvaart. De derde is de Super AVI P-40 Warhawk, met een khaki groene wijzerplaat en een bijpassende canvas band. En tot slot is er de Super AVI Mosquito, met een donkerbruine wijzerplaat en een bijpassende donkerbruine leren band. Elk horloge is beperkt tot 500 stuks.

Het Breitling Manufacture Caliber B04-uurwerk is de kracht achter de Super AVI-collectie. Het is COSC-gecertificeerd en biedt een gangreserve van 70 uur. De GMT-functie wordt bediend door een rode pijl die rond de wijzerplaat loopt en de binnenring met 24 uur. De chronograaffunctie wordt bediend door twee drukknoppen en de wijzerplaten op 3 en 9 uur tonen respectievelijk de 30-minuten en 12-uur tellers.

De Super AVI-collectie is ontworpen voor de veeleisende omgeving van de cockpit en is waterbestendig tot 100 meter. De behuizing van 46 mm is groot maar praktisch en biedt optimale leesbaarheid en gebruiksgemak, zelfs met dikke vlieghandschoenen. De lunette is voorzien van een handige karteling om de grip te verbeteren. Het horloge heeft ook een elegante geïntegreerde datumweergave om 6 uur.

Breitling blijft trouw aan zijn rijke geschiedenis in de luchtvaartindustrie met de Super AVI-collectie. Het biedt een eerbetoon aan de meest iconische vliegtuigen uit het verleden, terwijl het ook is ontworpen voor de eisen van de moderne piloten. Met zijn onderscheidende retro-chrono-stijl en innovatieve technologie is de Super AVI een horloge dat de tand des tijds zal doorstaan.

 • Diameter behuizing: 46 mm
 • Materiaal behuizing: roestvrij staal
 • Waterbestendigheid: 100 m
 • Wijzerplaat: zwarte wijzerplaat met grote, lichtgevende Arabische cijfers en wijzers voor optimale leesbaarheid in het donker
 • Complicaties: chronograaf en GMT-functie
 • Kaliber: Breitling Manufacture Caliber B04 met automatisch opwindmechanisme, COSC-gecertificeerd, 47 juwelen en een gangreserve van 70 uur
 • Functies: uren, minuten, seconden, chronograaf met centrale secondewijzer, 30-minuten en 12-uur tellers, datumweergave en GMT-functie
 • Armband: roestvrijstalen band met vouwsluiting
 • Bezel: draaibare bezel met karteling voor eenvoudige bediening tijdens het dragen van handschoenen
 • Glas: saffierglas met antireflecterende coating aan beide zijden voor optimale leesbaarheid
 • Garantie: 5 jaar


De Super AVI is ontworpen om piloten en andere luchtvaartprofessionals te voorzien van een betrouwbaar en nauwkeurig instrument dat hun vluchten kan verbeteren. Dankzij de combinatie van een chronograaf en GMT-functie, samen met de waterbestendigheid en de robuuste constructie, is de Super AVI een horloge dat zowel op als buiten de cockpit kan worden gedragen. Met zijn vintage-geïnspireerde ontwerp en moderne technologie, is de Super AVI een eerbetoon aan de rijke geschiedenis van Breitling in de luchtvaart en een tijdloos stuk voor elke horlogecollectie.

Meer in detail Breitling Super AVI-collectie

De Breitling Super AVI-collectie is de eerste serie binnen een nieuwe, bredere Classic AVI-collectie van Breitling. De collectie is een eerbetoon aan vier van de meest iconische vliegtuigen van de 20e eeuw, namelijk de North American Aviation P-51 Mustang, de Vought F4U Corsair, de Curtiss P-40 Warhawk en de Havilland Mosquito. Ook brengt de collectie een eerbetoon aan Breitling's meest legendarische pilotenhorloge, de "Co-Pilot" uit 1953 ref. 765 AVI, door het klassieke ontwerp te combineren met serieuze mechanische innovaties.

De Breitling Super AVI is een GMT-chronograaf die letterlijk is ontworpen voor piloten. De behuizing is 46 mm groot en sluit aan bij de moderne voorkeur voor grotere horloges. Het heeft ook een praktische maat, omdat het helpt bij de leesbaarheid als je in de lucht bent. De oversized kroon, mooi gekartelde lunette en winterharde chronograafduwers zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken, zelfs bij het dragen van dikke vliegende handschoenen.

Het horloge heeft een robuuste en sportieve uitstraling, en de oversized Arabische cijfers maken het gemakkelijk om de tijd in één oogopslag te bepalen, zodat u uw ogen niet van de lucht hoeft te houden. Het meest indrukwekkend is dat het niet alleen een chronograaf is, maar een GMT-horloge. Het is gemakkelijk om een tweede tijdzone bij te houden met behulp van de 24-uurs markering op de binnenring en de GMT-hand met rood punt. Een elegant geïntegreerd datumvenster om 6 uur is weer een slimme en karakteristieke Breitling-touch.

Het horloge heeft een COSC-gecertificeerd Breitling Manufacture Caliber B04 uurwerk onder de motorkap, dat het hart van de Super AVI is. Het uurwerk is waterbestendig tot 100m en heeft een gangreserve van 70 uur, waardoor het een werkpaardenuurwerk is dat het beter doet dan de 1953 ref. 765 AVI waarop het horloge is geïnspireerd.

De Breitling Super AVI-collectie bestaat uit vier modellen die zijn vernoemd naar de iconische vliegtuigen waarop ze zijn geïnspireerd. De modellen zijn als volgt:

 • Super AVI Ref. AB02102A1Q1X1 - Geïnspireerd op de North American Aviation P-51 Mustang De behuizing van dit model is gemaakt van roestvrij staal en heeft een zwarte wijzerplaat met zilveren subdials en witte lume markeringen. De kroon, pushers en lunette zijn gemaakt van zwarte keramiek. Het horloge heeft een zwarte lederen band met vouwsluiting. De 24-uurs GMT-ring en GMT-hand met rood punt zijn beiden blauw van kleur.

 • Super AVI Ref. AB02102A1Q1A1 - Geïnspireerd op de Havilland Mosquito

  De Super AVI Ref. AB02102A1Q1A1 is de laatste toevoeging aan de Breitling Super AVI-collectie en is geïnspireerd op de Havilland Mosquito, een beroemd Brits gevechtsvliegtuig uit de Tweede Wereldoorlog dat bekend stond om zijn snelheid en behendigheid. Dit horloge heeft een opvallende groene wijzerplaat en een bruin leren bandje, dat doet denken aan het groene en bruine camouflagepatroon van de Mosquito.

  Net als de andere horloges in de Super AVI-collectie heeft de Ref. AB02102A1Q1A1 een behuizing van 46 mm en een GMT-functie, die perfect is voor piloten die vaak in verschillende tijdzones reizen. Het horloge is gemaakt van stevig roestvrij staal en heeft een waterdichtheid van 100 meter.

  Het horloge wordt aangedreven door het Breitling Manufacture Caliber B32 uurwerk, dat COSC-gecertificeerd is voor nauwkeurige tijdmeting. Het heeft een gangreserve van 42 uur en een frequentie van 28.800 vibraties per uur.

  De wijzerplaat is voorzien van grote, heldere Arabische cijfers en een datumvenster op 6 uur. De wijzers en de uurmarkeringen zijn voorzien van Super-LumiNova, wat zorgt voor een uitstekende leesbaarheid, zelfs bij weinig licht. De lunette is mooi gekarteld voor een goede grip en de chronograafduwers zijn winterhard, zodat piloten ze gemakkelijk kunnen bedienen, zelfs met dikke handschoenen aan.

  De Super AVI Ref. AB02102A1Q1A1 is dan ook een stijlvol en functioneel horloge dat perfect is voor piloten en liefhebbers van militaire geschiedenis.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...