Richard Mille RM 07-04: de ultieme sportieve horloge voor vrouwen

De RM 07-04 is het eerste sportieve horloge voor vrouwen van het merk Richard Mille en is volledig afgestemd op de eisen die worden gesteld door vrouwelijke sporters. Het combineert ergonomie en ultralichtheid, prestaties en duurzaamheid, extreme skeletbouw en architectonische esthetiek.

Met een totaal gewicht van 36 gram, inclusief bandje, is de RM 07-04 het paradepaardje, het lichtste, meest gedurfde en energieke horloge in deze nieuwe reeks. Het horloge is ontworpen met topsporters in gedachten, zoals Nafi Thiam, Margot Laffite, Yuliya Levchenko en Nelly Korda.

Het kostte drie jaar ontwikkeling om de RM 07-04 Automatic Sport en het CRMA8-kaliber te creëren. Veel uitdagingen moesten worden overwonnen, waaronder het ontwikkelen van een zeer compacte en skeletachtige in-house automatische beweging, het waarborgen van schokbestendigheid tot 5000g's en het perfect integreren van de kast met de beweging, zodat de interne werking zichtbaar is. De extreme afwerking benadrukt de elegantie van dit compromisloze mechanisme. De compactheid van het kaliber verhoogt de kwaliteit van de realisatie des te meer, aangezien het de montagetijd van de horlogemaker aanzienlijk verlengt, waarbij fouten simpelweg onaanvaardbaar zijn.

Het basismetaal en de bruggen zijn gemaakt van titanium van klasse 5 met zwarte PVD- en elektroplasmabehandelingen. Dit zorgt voor grote stijfheid van de hele constructie en nauwkeurige vlakheid van het oppervlak, wat essentieel is voor het perfect functioneren van de tandwieltrein. Titanium van klasse 5 is een biocompatibele, zeer corrosiebestendige en opmerkelijk stijve legering, waardoor de tandwieltrein moeiteloos kan functioneren. De legering bestaat voor 90% uit titanium van klasse 5, 6% aluminium en 4% vanadium.

Deze onderdelen zijn met de hand satijn afgewerkt, micro-gezandstraald en afgeschuind. Ze zijn afzonderlijk en uitgebreid getest om te voldoen aan strenge sterktevereisten.

Het horloge maakt gebruik van een vrijdragende balans met variabele inertie, wat zorgt voor een betere betrouwbaarheid bij schokken en tijdens de montage of demontage van het uurwerk, en dus betere chronometrische resultaten op de lange termijn. De regulatorindex is geëlimineerd en dankzij 4 instelbare kleine gewichten direct op de balans is een nauwkeurigere en herhaalbare kalibratie mogelijk.

Een functieselector vergelijkbaar met een versnellingspook van een auto bevindt zich op 4 uur en maakt het mogelijk om met een eenvoudige druk de opwind-, neutrale en handinstelfuncties te selecteren. Een wijzer op 5 uur geeft de geselecteerde functie aan.

De rotor is gemaakt van platina en maakt gebruik van het OneWay®-opwindsysteem en keramische kogellagers. Hierdoor kan het vat efficiënt worden opgewonden terwijl de compacte afmetingen van het skeletuurwerk behouden blijven.

Het uurwerk heeft een afmeting van 29,90 x 22,00 mm en een dikte van 5,13 mm. Het heeft 27 juwelen en een frequentie van 28.800 vph (4 Hz). De kast van de RM 07-04 is gemaakt van Quartz TPT® voor vijf horloges en van Carbon TPT® voor één horloge. Deze materialen hebben een unieke uitstraling en zijn exclusief voor het merk Richard Mille in de horloge-industrie. Ze zijn waterbestendig tot 50 meter dankzij twee Nitrile O-ringen en zijn gemonteerd met 20 spline-schroeven van titanium van klasse 5 en ringen van roestvrij staal (316L).

Met zijn innovatieve ontwerp, hoogwaardige materialen en uitstekende afwerking is de Richard Mille RM 07-04 een ultiem sportief horloge dat perfect aansluit bij de behoeften van moderne sportieve vrouwen.

  • Ergonomisch ontwerp: De horloges zijn ontworpen met het oog op comfort en gebruiksgemak, zodat ze perfect passen bij de polsen van actieve vrouwen. Het ergonomische ontwerp zorgt ervoor dat de horloges stevig op hun plaats blijven tijdens intensieve activiteiten.

  • Ultralichtgewicht: Met een totaal gewicht van slechts 36 gram, inclusief het bandje, zijn de RM 07-04 horloges extreem licht. Dit zorgt ervoor dat de horloges geen belemmering vormen tijdens het sporten en zorgt voor een moeiteloze draagervaring.

  • Uitzonderlijke prestaties: Deze horloges zijn ontworpen om te voldoen aan de extreme eisen van sporters. Ze bieden uitstekende schokbestendigheid en zijn bestand tegen een druk tot 5000g. Dit zorgt ervoor dat de horloges zelfs onder de zwaarste omstandigheden blijven functioneren.

  • Skeletonisatie en architectonische esthetiek: De horloges in de RM 07-04 collectie zijn prachtig vormgegeven met een skeletbouw, waardoor het interne mechanisme zichtbaar is. Dit geeft de horloges een unieke esthetiek en benadrukt de technische complexiteit van het uurwerk.

  • Kwalitatieve materialen: De horlogekasten zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen zoals Quartz TPT® en Carbon TPT®. Deze materialen bieden uitstekende sterkte, duurzaamheid en waterbestendigheid. Bovendien hebben ze een unieke uitstraling die de horloges onderscheidt van andere modellen.

  • Technische innovaties: De RM 07-04 horloges zijn uitgerust met het CRMA8 kaliber, een geavanceerd automatisch uurwerk met skeletisatie. Dit uurwerk biedt nauwkeurige tijdmeting en betrouwbare prestaties, zelfs onder veeleisende omstandigheden.

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis In de kijker

Christiaan Van Bignoot, juwelenservice op maat aan huis Christiaan Van Bignoot, een gepassioneerde en ervaren juwelier u...