Cohiba Spectre - de nieuwe Dominicaanse uitvoering van de iconische sigaar overtreft de Havana-versie.

Cohiba is een gerenommeerde naam in de sigarenwereld en bestaat in zowel de Dominicaanse als de Cubaanse versies. De nieuwe Cohiba Spectre, gemaakt in de Dominicaanse Republiek, kost € 90 per sigaar of € 900 voor een container van 10 stuks en heeft mogelijk de Havana-versie overtroffen in complexiteit en prijs. Elke sigaar is verpakt in een rode plexiglasbuis die verwijst naar de zijdezachte Ecuadoraanse Sumatra-wikkel, die tijdens het uithardingsproces een unieke roodachtige tint heeft ontwikkeld.

De Cohiba Spectre bevat acht tabakssoorten uit vijf verschillende landen, waaronder de zeldzame 1995-vintage Piloto Cubana-vuller uit de Dominicaanse Republiek, die 23 jaar heeft gerijpt in luchtdichte tercios en wordt geflankeerd door Nicaraguaanse bladeren uit 2011 en 2014 die gerijpt zijn in Spaanse sherry-vaten. De sigaar is verder samengesteld met Hondurese tabakken uit 2002 en 2011 en vastgezet met een Connecticut breedbladige binder.

De Cohiba Spectre is een stevige sigaar met een rijke smaak en aroma's van tuigleer en regenwoud, vermengd met zoete chocolade- en gembertonen. Slechts 180 dozen van deze exclusieve sigaar zijn beschikbaar, dus het is raadzaam om snel te bestellen voordat ze uitverkocht zijn.

De Cohiba Spectre is ontworpen als een op zichzelf staand meesterwerk met acht tabakssoorten uit vijf verschillende landen, waardoor het een uiterst complexe en rijke smaak heeft. Het is de 1995 vintage Piloto Cubano vuller die de kern van de melange vormt, deze zeldzame Dominicaanse tabak is ontdekt in een pakhuis waar het 23 jaar lang in luchtdichte tercios heeft gerijpt. De Piloto Cubano wordt geflankeerd door Nicaraguaanse bladeren uit 2011 en 2014 die gerijpt zijn in Spaanse sherryvaten. De Nicaraguaanse bladeren zorgen voor een aangename kruidigheid. Daarnaast bevat de melange ook Hondurese tabakken uit 2002 en 2011 en is vastgezet met een Connecticut Broadleaf binder, dit alles resulteert in een sigaar met een massieve structuur en een rijke smaak, die aroma's van tuigleer en regenwoud combineert met zoete chocolade- en gemberaroma's.

De Cohiba Spectre wordt geleverd in een plexiglazen koker, waarin de sigaar wordt beschermd en zijn unieke roodachtige tint tentoonstelt. Elke sigaar meet 7,25 x 54, en elke koker bevat 10 sigaren. De Spectre is verkrijgbaar voor €90 per sigaar of €900 per koker.

Met slechts 180 dozen beschikbaar, is de Cohiba Spectre een uiterst zeldzame en exclusieve sigaar die snel uitverkocht zal raken. De Spectre heeft al veel lof gekregen van sigarenliefhebbers over de hele wereld en wordt geprezen als een van de beste sigaren die momenteel verkrijgbaar zijn.

De Cohiba Spectre is een high-end sigaar van de Dominicaanse Cohiba-lijn en staat bekend om zijn complexe smaak en exclusiviteit. Hier is een opsomming van de verschillende kenmerken:

  • Formaat: 7,25 x 54
  • Prijs: €90 per sigaar, €900 per container van 10 sigaren
  • Wikkel: Ecuadoraanse Sumatra-wikkel met een roodachtige tint
  • Tabakssoorten: acht tabakssoorten uit vijf verschillende landen, waaronder de zeldzame 1995-vintage Piloto Cubano-vuller, Nicaraguaanse bladeren gerijpt in Spaanse sherry-vaten, Hondurese tabakken en een Connecticut breedbladige binder
  • Smaak: rijk en complex, met aroma's van tuigleer en regenwoud, samen met zoete chocolade- en gemberaroma's
  • Structuur: massief en goed geconstrueerd
  • Aantal beschikbaar: slechts 180 dozen
  • Exclusiviteit: een zeer gewilde sigaar onder sigarenliefhebbers, met een reputatie die zijn prijs weerspiegelt


Cohiba Spectre is dus een hoogwaardige sigaar met een indrukwekkende lijst van ingrediënten en smaken, en is een must-try voor degenen die bereid zijn om te investeren in een premium rookervaring.

De Cohiba Spectre wordt geproduceerd door General Cigar Co. Inc., (1340 Avenue of the Americas, New York, NY 10105, Verenigde Staten - www.cigarworld.com -  telefoon: +1 800-232-4278) een toonaangevende producent en distributeur van handgemaakte premium sigaren in de Verenigde Staten. Ze hebben een breed scala aan merken en collecties, waaronder Cohiba, Macanudo, Partagas en La Gloria Cubana.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...