Investeer in Louis Vuitton - iconische tassen & hun waarde

Het concept van een luxeproduct als een investering kan fascinerend zijn, en in het bijzonder het idee van een Louis Vuitton-tas als een waardig beleggingsobject. De sleutel om te beslissen welke tas je zou willen kiezen, hangt af van verschillende elementen zoals de populariteit van het model, de exclusiviteit ervan en de potentiële doorverkoopwaarde.

Beroemde, iconische ontwerpen zoals de Speedy, de Neverfull en de Alma zijn door de jaren heen kenmerkende tassen van Louis Vuitton geworden. Wat deze tassen zo bijzonder maakt, is hun tijdloze ontwerp en universele aantrekkingskracht, die ervoor zorgen dat ze hun waarde behouden, en soms zelfs in waarde toenemen naarmate de jaren verstrijken.

Bovendien zijn er de limited editions en samenwerkingsstukken die Louis Vuitton door de jaren heen heeft uitgebracht. Deze tassen zijn vaak uniek en moeilijk te verkrijgen, waardoor ze op de tweedehandsmarkt een hogere waarde kunnen hebben. Denk hierbij aan de speciale samenwerkingen met kunstenaars zoals Takashi Murakami of Jeff Koons, waarvan de stukken zeer gezocht zijn bij verzamelaars.

De staat waarin de tas verkeert speelt ook een belangrijke rol in haar doorverkoopwaarde. Een tas die zorgvuldig is onderhouden, minimale gebruikssporen vertoont, en wordt verkocht met de originele stofzak, doos, en bon zal meestal een hogere prijs opleveren bij de doorverkoop.

Daarnaast speelt het materiaal waaruit de tas is gemaakt een rol in hoe goed ze haar waarde behoudt. Tassen die gemaakt zijn van het klassieke LV-monogramcanvas zijn geliefd omwille van hun duurzaamheid en tijdloosheid. Sommige limited edition materialen of prints kunnen ook de waarde van een tas verhogen.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met vraag en aanbod. Tassen die zeer in trek zijn en beperkt beschikbaar (zoals de Pochette Métis of Multi Pochette), kunnen vaak een hogere doorverkoopwaarde hebben.

Het is echter belangrijk om te onthouden dat de waarde van een luxueuze tas kan schommelen door verschillende factoren, waaronder modetrends. Terwijl vele mensen van hun Louis Vuitton-tassen genieten als investering, zou het hoofddoel van de aankoop ervan moeten zijn voor het plezier en het gebruik ervan.

Meest populaire Louis Vuitton-tassen

 • LV Speedy - Uitgave: 1930 Retailprijs: €1,490 – €2,980 Beschrijving: De Speedy, beschouwd als een van de meest iconische LV-tassen, is compact, licht en gemakkelijk te dragen.
 • LV Capucines - Uitgave: 2013 Retailprijs: €6,100 – €9,050 Beschrijving: Een gestructureerde en verfijnde tas die geliefd is bij beroemdheden en modeliefhebbers.
 • Louis Vuitton Neverfull - Uitgave: 2007 Retailprijs: €1,960 – €3,100 Beschrijving: Een ruime tote die haar naam waarmaakt - hij lijkt nooit vol te raken.
 • Louis Vuitton Pochette Accessoires - Uitgave: 2019 Retailprijs: €745 – €3,100 Beschrijving: Deze mini-tas voldoet perfect aan de behoefte tussen een tas en een portemonnee.
 • Louis Vuitton Alma - Uitgave: 1934 Retailprijs: €1,760 – €19,000 Beschrijving: Een gestructureerde tas met een onderscheidende vorm die al sinds de jaren 30 in trek is.
 • Louis Vuitton Noe - Uitgave: 1932 Retailprijs: €1,600 – €3,500 Beschrijving: Oorspronkelijk ontworpen om flessen champagne te vervoeren, is deze tas zowel praktisch als stijlvol.
 • Louis Vuitton Petite Malle - Uitgave: 2014 Retailprijs: €3,200 – €30,000 Beschrijving: Geïnspireerd door de klassieke retro-koffer, een mini-versie van de vintage LV-tassen.
 • Louis Vuitton Dauphine - Uitgave: jaren 70 Retailprijs: €3,400 – €4,450 Beschrijving: Heruitgegeven in de collectie Lente/Zomer 2019, is deze tas een moderne interpretatie van de beroemde versie uit de jaren '70.
 • Louis Vuitton OnTheGo - Uitgave: 2019 Retailprijs: €3,100 – €3,800 Beschrijving: Ontworpen met veel ruimte voor een laptop en andere essentiële kantoorbenodigdheden.
 • Louis Vuitton Twist - Uitgave: 2015 Retailprijs: €4,200 – €25,200 Beschrijving: Gekarakteriseerd door zijn hedendaagse, ingetogen design en het kenmerkende LV-slot dat draait om de inhoud te ontsluiten.
 • Louis Vuitton Petite Boite Chapeau - Uitgave: 2018 Retailprijs: €4,650 - €7,350 Beschrijving: Deze kleine hoedendoos-vormige tas combineert de erfenis van het merk met moderne functionaliteit.
 • Louis Vuitton City Steamer - Uitgave: 2016 Retailprijs: €3,550 - €55,500 Beschrijving: Het moderne, functionele ontwerp en de verfijnde details van deze tas maken hem tot een ideaal accessoire voor werk en vrije tijd.
 • Louis Vuitton LockMe - Uitgave: 2015 Retailprijs: €3,150 - €4,150 Beschrijving: Deze tas staat bekend om zijn subtiele logo en zijn beveiligde slot, waardoor hij een populaire keuze is voor degenen die een discrete luxe prefereren.
 • Louis Vuitton Cannes - Uitgave: 1994 Retailprijs: €1,810 - €2,660 Beschrijving: Oorspronkelijk ontworpen als een make-uptas, is de Cannes tegenwoordig een mode-statement op zichzelf dankzij de unieke vorm en veelzijdigheid.


Elke tas van Louis Vuitton heeft zijn unieke eigenschappen en voordelen. De waarde van de tas kan variëren afhankelijk van factoren zoals vraag, zeldzaamheid en staat van het item. Bij het overwegen van een investering is het belangrijk om deze factoren in overweging te nemen en ook rekening te houden met uw persoonlijke stijl en behoeften.

Er zijn nog veel andere geweldige tassen die Louis Vuitton heeft uitgebracht door de jaren heen, waaronder enkele zeer gewilde en exclusieve modellen. Hier zijn er nog een paar die u misschien interessant vindt:

 • Louis Vuitton Monogram Multicolore - Uitgave: 2003 (stopgezet in 2015) Retailprijs: Varieert afhankelijk van het specifieke model en de staat Beschrijving: Deze lijn werd gemaakt in samenwerking met de Japanse kunstenaar Takashi Murakami en was een enorme hit toen het voor het eerst werd uitgebracht. De levendige, kleurrijke monogrammen op een witte of zwarte achtergrond zijn nog steeds zeer populair bij verzamelaars.
 • Louis Vuitton Vernis - Uitgave: 1998 Retailprijs: Varieert afhankelijk van het specifieke model en de staat Beschrijving: De Vernis-lijn heeft een gepatenteerde leren afwerking die de tassen een glanzende, bijna gelakte uitstraling geeft. Het was de eerste lijn die Marc Jacobs creëerde toen hij creatief directeur van het merk werd.
 • Louis Vuitton Damier Graphite - Uitgave: 2008 Retailprijs: Varieert afhankelijk van het specifieke model en de staat Beschrijving: Deze versie van het klassieke Damier-ontwerp is uitgevoerd in een stijlvolle, mannelijke combinatie van zwart en grijs, waardoor het een populaire keuze is voor herentassen en -accessoires.


De keuze van deze tassen hangt grotendeels af van persoonlijke voorkeur, dus het is het beste om een tas te kiezen die u zowel stijlvol vindt als functioneel voor uw behoeften. Of u nu kiest voor een klassiek model zoals de Speedy of de Neverfull, of voor iets unieks en kleurrijks zoals de Monogram Multicolore, u zult ongetwijfeld genieten van de kwaliteit en het vakmanschap van Louis Vuitton.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...