Omega Speedmaster CK2915-1 van 1957 wordt duurste Omega ooit

Omega Speedmaster CK2915-1

Een Omega Speedmaster CK2915-1 uit 1957 heeft alle verwachtingen overtroffen toen het onlangs werd verkocht bij een veiling van Phillips Auction House in Genève. Het horloge, dat deel uitmaakte van de Veilingweek van Genève, brak records door voor maar liefst €3.415.000 te worden verkocht, ver boven de geschatte waarde van €87.000 tot €131.000.

De Speedmaster CK2915-1 was een van de eerste Speedmaster-horloges die door Omega werden uitgebracht in 1957. Dit horloge werd regelmatig gebruikt en droeg bij aan zijn unieke uitstraling met een "tropische" wijzerplaat die door de zon een rijke donkerbruine kleur heeft gekregen. Het horloge heeft ook een uniforme gouden tint gekregen door de unieke veroudering van andere elementen.

De nieuwe eigenaar van het horloge ontving ook originele productliteratuur en een Omega "Extract from the Archives", waaruit blijkt dat de Speedmaster CK2915-1 op 22 november 1957 werd geproduceerd. Dit maakt het horloge nog specialer en waardevoller voor verzamelaars en liefhebbers van Omega-horloges.

Omega Speedmaster CK2915-1 is een horloge van onschatbare waarde voor verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges. Het is een van de meest iconische horloges van Omega en wordt al meer dan 60 jaar geprezen om zijn innovatieve ontwerp en uitstekende prestaties. Het horloge is een symbool van elegantie en stijl en is een waardevol bezit voor iedereen die waarde hecht aan kwaliteit en vakmanschap.

In de loop der jaren heeft Omega vele nieuwe modellen en versies van de Speedmaster uitgebracht, maar de CK2915-1 blijft een van de meest begeerde en gewilde horloges ter wereld. Het horloge heeft een rijke geschiedenis en heeft een plaats veroverd in de harten van verzamelaars en liefhebbers van luxe horloges. Het is een tijdloos symbool van vakmanschap en stijl en zal altijd een belangrijk stuk blijven in de geschiedenis van Omega-horloges.

De Omega Speedmaster heeft ook een belangrijke rol gespeeld in de ruimtevaartgeschiedenis als het eerste horloge dat op de maan werd gedragen tijdens de Apollo 11-missie in 1969. Sindsdien heeft de Speedmaster deel uitgemaakt van vele NASA-missies en wordt het beschouwd als een van de meest iconische horloges van de 20e eeuw.

Naast de CK2915-1 heeft Omega ook vele andere modellen en versies van de Speedmaster uitgebracht, waaronder de populaire Moonwatch en de recentere Dark Side of the Moon en Grey Side of the Moon. De horloges zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals staal, goud en keramiek, en hebben verschillende functies, zoals chronografen, tachymeters en maanfasen.

De waarde van Omega-horloges varieert sterk, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het model, de leeftijd, de zeldzaamheid en de staat van het horloge. Sommige vintage Omega-horloges kunnen duizenden of zelfs miljoenen euro's waard zijn op veilingen en onder verzamelaars.

Omega blijft een toonaangevende horlogemaker in de luxemarkt en heeft een sterke reputatie opgebouwd op het gebied van innovatie, kwaliteit en vakmanschap. Het merk blijft nieuwe modellen en technologieën ontwikkelen en heeft partnerships met beroemde evenementen en sporten, zoals de Olympische Spelen en de America's Cup.

  • Speedmaster Professional Moonwatch: Het meest iconische model van Omega, gedragen tijdens de Apollo 11-missie in 1969. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal, goud en keramiek. Prijs: vanaf €4.300.
  • Speedmaster '57: Gebaseerd op het originele model uit 1957, maar met moderne functies zoals een automatisch uurwerk. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €6.400.
  • Speedmaster Racing: Geïnspireerd door de snelheid en adrenaline van de racewereld. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €4.500.
  • Speedmaster Dark Side of the Moon: Een modern, zwart keramisch model met een co-axiaal uurwerk. Prijs: vanaf €9.000.
  • Speedmaster Grey Side of the Moon: Een modern, grijs keramisch model met een co-axiaal uurwerk. Prijs: vanaf €10.400.
  • Speedmaster Automatic: Een modern model met een automatisch uurwerk. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €4.100.
  • Speedmaster Chronograph: Een klassiek chronograafmodel, beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €4.600.
  • Speedmaster Moonphase: Een model met een maanfase-complicatie, beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €8.200.
  • Speedmaster Mark II: Een vintage model uit de jaren 70, opnieuw uitgebracht in een modern jasje. Beschikbaar in verschillende uitvoeringen, waaronder staal en goud. Prijs: vanaf €4.700.