Sani Resort presenteert zich in topvorm bij het begin van 2023

In 2023 presenteert het vermaarde Griekse Sani Resort zich in topvorm en bewijst het zijn terechte erkenning met drie ongelooflijke prijzen bij de World Travel Awards eind 2022 als World’s Leading Family & Beach Resort, World's Leading Luxury Green Resort en World's Leading Cultural Destination Resort*. Als een echte pionier verbetert het resort elk jaar zijn vijfsterren service en prestaties om de gasten de allerbeste en meest opmerkelijke ervaringen te bezorgen. Op 31 maart heropent Sani voor een nieuw seizoen met de meest bijzondere ervaringen voor gasten.

Het totaal vernieuwde hotel Porto Sani, vlakbij de privé-jachthaven Sani Marina, schittert vandaag als een parel aan de kroon van Sani Resort en reserveert een compleet ontzorgde vakantie op maat van families op een van de meest luxueuze locaties. Een nieuwe samenwerking van wereldklasse dient zich aan in 2023, ditmaal met de Franse 2-sterren Michelinchef Stéphanie Le Quellec van La Scène in Parijs, die het menu zal ontwerpen voor het Over Water restaurant van het zeer exclusieve hotel Sani Asterias. Het komende jaar gaat Sani Resort zich nog meer toespitsen op thema’s als gezondheid en mentaal welzijn met nieuwe ervaringen voor de gasten, die een toevoeging zijn aan het reeds geweldige aanbod wellness ervaringen en sportacademies van wereldklasse. Tot slot gaat er opnieuw grote aandacht naar de verregaande duurzaamheidsdoelstellingen en naar de prestigieuze jaarlijkse evenementen Sani Gourmet en Sani Festival.

Het spectaculaire concept van Porto Sani

De stijlvolle renovatie van Porto Sani laat families in alle intimiteit en rust genieten  van een superieure service en eindeloos veel ruimte binnen en buiten. Het hotel introduceert tegelijk een volledig nieuw hotelconcept voor de perfecte ‘familievakantie-op-maat’. Het hotel werd ontworpen om jonge gezinnen een zorgeloze vakantie te laten beleven in een op-en-top luxueuze omgeving, volledig op maat en aangepast voor hun gemak en comfort. Zoals daar zijn: alle benodigdheden en luxueuze extra’s voor kinderen op de kamer, gezonde en smakelijke kindermenu’s en exclusieve ontbijtbuffetten voor kinderen samengesteld door de wereldberoemde Britse bestsellerauteur van boeken over kindervoeding Annabel Karmel, een indrukwekkende kidsclub en een persoonlijk baby-advies op maat door Carole Mae Baby Consulting Services.

Ook werden nieuwe luxe-ervaringen gebracht in de Porto Sani beleving, met onder meer twee nieuwe restaurants die smaken van Peru en van Griekenland toevoegen aan het fantastische Dine Around concept met in totaal 27 fijne internationale restaurants in Sani Resort. Lima is het nieuwe Peruaanse restaurant dat opende op de bovenste verdieping van Porto Sani en spectaculair uitkijkt over Sani Marina. Hier komen gasten voor het menu vol Latijns-Amerikaanse passie, een feest van authentieke Peruaanse gerechten. Het nieuwe Griekse restaurant Elia geeft een moderne twist aan traditionele smaken en aroma’s uit de Griekse keuken. Hier genieten families van een diner ‘al fresco’ in de heerlijke omgeving van de nieuwe vleugel van Porto Sani.

De gloednieuwe spa in Porto Sani kreeg de naam ‘Spa Suite’ en brengt gasten  in contact met hun innerlijke zelf door middel van gezichts- en lichaamsbehandelingen ‘op maat’ en exclusieve schoonheidsproducten van Anne Semonin Paris. Hier herontdekken gasten hun zintuigen en komen ze ontspannen en opgeladen tevoorschijn. De royaalste behandeling is wel ‘Gold Seekers Face & Body’ (1u45min, om te ontspannen, verjongen, verstevigen) die begint met een volledige lichaamsmassage met een gouden massagebalsem. Na de gezichtsbehandeling kiezen spagasten tussen een liftende massage of een ontgiftende lymfedrainage. Een hoofdhuidmassage, uitgevoerd terwijl een peel-off masker de huid verfijnt en verheldert, laat hen achter in een nog diepere staat van ontspanning. Het aanbrengen van een 24-karaats gouden serum zorgt voor een glamoureuze finishing touch. Deze behandeling maakt je volledig klaar voor de rode loper met een gouden gloed.

Nieuwe Michelinsterren gastronomie en wellness op topniveau

Gasten genieten in Sani Resort de beste gastronomie in 27 internationale restaurants, meerdere in samenwerking met een befaamde sterrenchef. De Franse 2-sterren Michelinchef Stéphanie Le Quellec van La Scène in Parijs nodigt gasten van Sani Resort voortaan uit om te proeven van haar fine dining menu bestaande uit elegante Franse gerechten met een moderne twist in het Over Water restaurant van het zeer exclusieve hotel Sani Asterias. Als puristische Franse chef, die kookt met emotie en zich laat inspireren door de keuken van Zuid-Frankrijk en de seizoenen, heeft Le Quellec haar culinaire genie en aangeboren gevoel voor smaken aangewend om een exclusief menu voor Over Water te creëren.

Ook op sportief vlak hebben prestigieuze samenwerkingen het aanbod van Sani Resort naar een ongezien niveau gebracht. Zo kunnen gasten tijdens hun vakantie unieke en onvergetelijke ervaringen voor het leven opdoen in het Rafa Nadal Tennis Center, de Chelsea FC Football Academy, de Bear Grylls Survival Academy, de KTM Biking Academy. Ze konden er ook persoonlijk kennis maken met legendes als Toni Nadal, Carlos Moyá en Ashley Cole die op bezoek kwamen.

Omdat gezondheid en mentaal welzijn vandaag een heel belangrijke reistrend zijn, heeft Sani het aanbod buitenactiviteiten aanzienlijk uitgebreid. Zo zijn er tal van gyms in open lucht, zoals de Sparta Gym (inclusief klimtoestellen en bootcamp-faciliteiten) en vele fitnessmogelijkheden in open lucht, nieuwe bospaden (20 km in totaal) langs de kustlijn om te lopen en te fietsen met prachtig uitzicht over de baai van Kassandra, KTM-gecertificeerde instructeurs en begeleide tochten die een must zijn voor gasten van alle leeftijden. Gasten kunnen nu genieten van privélessen Aerial Yoga in open lucht, wat een mooie toevoeging is aan het uitgebreide programma van dagelijks wisselende yogasessies. In de prachtige natuurlijke omgeving van Sani zijn verschillende vormen van yoga te beoefenen, van de yoga groet tot yoga bij zonsondergang op het strand, tot speciale thema's voor yoga in het bos, gezinssessies en een speciaal ontworpen ademhalings- en meditatieles. Wellness ervaringen worden verder ontwikkeld met trx, eco-activiteiten, spa-retreats. In de restaurants wordt gezorgd voor een hedendaags aanbod van vegetarische, veganistische en welzijnsmenu's.

Nieuwe Sani Green initiatieven

Als World's Leading Luxury Green Resort voor het derde jaar op rij blijft Sani Resort investeren in duurzaamheid als eerste prioriteit. Met zijn ligging in een eco-reservaat van 400 hectare ontwikkelt het resort voortdurend duurzame initiatieven om de natuurlijke omgeving en de biodiversiteit te behouden, deelname aan ecologische activiteiten aan te moedigen en de lokale gemeenschap te ondersteunen. Sani Resort is sinds 2020 het eerste gecertificeerde koolstofneutrale resort in Griekenland en draait op 100% hernieuwbare elektriciteit (garanties van oorsprong). Het resort belooft nul afval en nul plastic te worden tegen 2024 en nul koolstof tegen 2030. In 2023 ervaren gasten duurzaamheid in enkele nieuwe initiatieven zoals de houten kamersleutels, hervulstations voor water, nieuwe eco-activiteiten in de kids clubs, een fotoboek van de lokale dolfijnenpopulatie, een nieuw project met insecten, het bosproject en de uitbreiding van nul afval keukens. 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....